Amerikanske Sonos har nogle års forspring foran de andre streaming-producenter. De lancerede deres første trådløse forstærker allerede i 2005 og regnes i dag for en førende producent af trådløse multirumssystemer.
Brugervenlighed
Sonos adskiller sig fra konkurrenterne ved at have et eget krypteret netværk mellem deres afspillere. For at sende musik trådløst til Connect:Amp skal du derfor have en ekstra Bridge-enhed tilsluttet med ledning til din router, og den koster 398 kroner ekstra. Fordelen er, at afspillerne ikke belaster det almindelige Wi-Fi-netværk og nemt kan udvides til flere rum.
En anden fordel er særdeles brugervenlig betjening. Fjernbetjenings-app’en Sonos Controller findes både til iOS og Android, er let at betjene og giver fremragende overblik. Sidst, men ikke mindst har Sonos indbygget understøttelse af Spotify og WiMP, så du nemt kan få adgang til en hel verden af musik.
Connect:Amp er nem at sætte op: Du kobler den til dit netværk, downloader Controller-app’en til Mac eller pc, laver et par tastetryk, og så finder controller og afspiller automatisk hinanden over netværket. Nemmere bliver det næppe, og Sonos er oven i købet meget stabil.
Lydkvalitet
Sonos har en teknisk begrænsning, der nok vil falde mange audiofile for brystet. Connect:Amp er den eneste testdeltager, der ikke understøtter højopløste musikfiler, men er begrænset til almindelig 16 bit cd-kvalitet. Når det er sagt, så er lydkvaliteten mere end god nok til at engagere selv ved lytning af almindelig MP3.
Forstærkeren yder 55 watt pr. kanal og leverer en varm og fyldig lyd, der fænger. Den har masser af energi til at drive såvel små reolhøjttalere som mellemstore gulvhøjttalere med rigelig volumen. Lydkvaliteten er overraskende god til prisen, men det kan høres, at opløsningen ikke er så god som hos den nytilkomne Bluesound. Sangerinden Heather Novas silkeagtig stemme bliver ikke gengivet lige så glat af Sonos-forstærkeren, og s’erne er lidt skarpere. Bassen er også lidt mere tam og mindre defineret.
Sonos har faktisk lige så meget kraft som Bluesound, men lyder ikke specielt godt på fuld tryk. Den mangler også lidt overskud, når vi spiller Daft Punks “Get Lucky” virkelig højt. Sonos er en smule mere overfladisk og gengiver ikke så meget dybde og så mange detaljer.
Også i denne test:
Naim UnitiQute 2
Suveræn lydkvalitet
Naims nuttede forstærker skal ikke undervurderes. Under Davids dragt skjuler der sig et musikalsk talent med Goliats kræfter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.
Pro-Ject Stream Box DSA
God lyd, Svær at bruge
Forstærkeren fra Pro-Ject er dyr og lyder rigtig godt. Desværre er brugerfladen forhistorisk, og det er ikke muligt at lave spillelister direkte i afspilleren.
Simple Audio Roomplayer 1
Højopløst udfordrer
Skotske Simple Audio er en forholdsvis ny udfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer I er et interessant alternativ til de mere etablerede mærker.
Bluesound PowerNode
Prisbilligt hi-fi-alternativ
I den overkommelige ende af skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brugervenlig indpakning. Og selv om der mangler noget dybbaskontrol, giver den samlet set mest for pengene.
5 netværksforstærkere med streaming
Resumé
Efter at have testet fem forstærkere med streaming står det helt klart, at det her er fremtiden.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer