TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Hall WiFi Streamer

Digital alt-i-ener

Hall WiFi Streamer kan både give dig tabsfri musik-streaming og TV-lyd på din analoge forstærker til en pris, man kun kan holde af.

Af / 16/12/2021 - 10:00
Hall WiFi Streamer

Lyd & Billede mener

  • God lyd. Tidal Connect. Kan bruges til at få lyd fra TV’et ind i anlægget.
  • Billig byggekvalitet. Tidal Connect er ikke særlig stabilt. Er pænest, når den er gemt væk.

Danske Hall Audio er en ægte græsrodsproducent. Men siden vi i 2016 testede deres superbillige trådløse forstærker 2x8W, er antallet af produkter fra det lille fynske firma vokset. De samles dog fortsat af direktøren selv hjemme på privatadressen.

Hall WiFi Streamer er først og fremmest en trådløs streaming-modtager, der kan give en klassisk stereoforstærker adgang til nettets musikalske lyksaligheder. Den har også et par andre tricks i ærmet.

Enheden er en lille firkantet boks med afrundede kanter. Den har så godt som samme dimensioner som Apple TV, men forveksling er umulig, da plasticboksen er i en kvalitet, der føles virkelig billig, når man får den i hånden. Og vægten på 155 gram forøger ikke kvalitetsindtrykket.

Desværre kan enheden ikke gemmes helt ud af syne, da fjernbetjeningen er infrarød. Men Hall får pluspoint for faktisk at have en fjernbetjening.

Hjemmelavet adapter

Da Hall WiFi Streamer er meget lille, er den optiske digitaludgang anbragt på siden. På bagsiden finder man en HDMI-indgang og en RJ-45-port (Ethernet).

Annonce

Der medfølger et adapterkabel, som man specificerer ved købet. Man kan vælge imellem RCA-stik, minijack, RJ-45 og Bang & Olufsen Powerlink. Det er en smart idé, og streameren kan desuden sende et trigger-signal til at tænde B&O-højttalere. Det hjemmelavede kabel er dog desværre af temmelig ydmyg kvalitet. Selv for et så billigt produkt.

sortwifistreamer4
Da enheden er meget lille, er den optiske digitaludgang anbragt på siden. På bagsiden finder man en HDMI-indgang og en RJ-45-port (Ethernet), samt strømingang. (Foto: Hall Audio)

Ibrugtagningen er en smule forvirrende. Manualen består af en lille seddel med en webadresse til WiFi Streamers produktside. Her beskrives i noget sammenklippet form, hvordan man forbinder enheden til anlægget, henter app’en til iOS og Android og sætter den op. Beskrivelsen er noget staccato, og indikatoren udgøres af en enkelt svag lysdiode med lidt ugennemskuelige sekvenser af farver og blink.

I sidste ende fungerer tingene dog, og man skal nok ende med at få streameren til at virke. Men processen er ikke nær så strømlinet som med Argon Audio Solo.

Hall WiFi Streamer kan bruges til tabsfri streaming fra mobilen med Apple AirPlay 2 og DLNA. Der er selvfølgelig også Bluetooth indbygget – med de bekvemmeligheder og lydmæssige begrænsninger, som det indebærer.

Tidal og Spotify indbygget

Mere interessant er det, at Hall WiFi Streamer har både Spotify Connect og Tidal Connect indbygget. Det betyder, at afspilningen kører uafhængigt af mobilen og uden at belaste dennes batteri og det trådløse netværk. Spotify Connect er vi vant til at se indbygget, men Tidal Connect, som giver mulighed for streaming i hi-fi-kvalitet, er noget sjældnere. Navnlig i dette prisleje.

Folk, der køber en streaming-modtager, har af gode grunde ofte en forstærker helt uden digitalindgange. I den sammenhæng er HDMI-indgangen nærmest en gave, da den giver mulighed for at få lyden fra TV’et ind i forstærkeren. Streameren skifter automatisk til TV-lyd, når TV’et tændes, og lydstyrken kan så styres med TV’ets fjernbetjening.

Ligesom Argon Audio Solo blev Hall WiFi Streamer testet over en Quad VA-One, der er en lille, vellydende rørforstærker i mellemprisklassen – med digitalindgang, men uden nogen Wi-Fi-funktioner.

Lydkvaliteten

Mens finishen er lidt hjemmegjort, fejler Hall WiFi Streamer ikke noget på lydsiden. Lyden er lidt mere kontant og nærværende end hos konkurrenten Argon. Men ikke på nogen generende måde.

Der er ganske godt smæk på bassen, og de andre toneområder følger godt med. Der er lidt mindre fornemmelse af bredde og dybde end hos Argon, men medmindre du er fanatisk dyrker af klassiske koncertoptagelser, vil du ikke savne noget. Og i så fald vil du nok i forvejen lytte over et betydelig dyrere anlæg.

Tidal-app’en fandt uden problem ud af, at der var kommet en enhed på netværket med Tidal Connect, og Hall-streameren spillede musikken fint. Mindre fint gik det, når jeg ville skifte mellem numre i stedet for at følge playlisten slavisk. Her fortsatte afspilningen nogle gange på trods af forsøgene på at styre den.

Læs også Musikalsk madkasse med multirum Første test i Skandinavien: Hvis du har et stereoanlæg, som du er tilfreds med, men savner streaming, er dette en nærliggende løsning.

I prisklassen er Hall WiFi Streamer og Argon Audio Solo nærmest alene. Og begge er glimrende bud. Har du brug for at koble TV’et til anlægget, er Hall-boksen en indlysende kandidat. Og man skal op i den dobbelte pris for at finde noget, der er klart bedre – i form af Bluesound Node (N130), der har alle streaming-tjenester indbygget. Og HDMI.

sortwifistreamerweb5
Hall WiFi Streamer er en fin og alsidig lille streaming-modtager til en pris, som det er svært ikke at holde af. (Foto: Hall Audio)

Konklusion

Hall WiFi Streamer er en fin og alsidig lille streaming-modtager til en pris, som det er svært ikke at holde af. Og at der er tale om et håndsamlet produkt fra en dansk nicheproducent, er et ekstra plus. Muligheden for at kombinere trådløs Wi-Fi-streaming og HDMI-indgang til TV’et i en fiks og billig boks er perfekt tænkt.

Tidal Connect er i teorien en bedre måde at streame musik i hi-fi-kvalitet på end via mobilen og Chromecast. Men afspilningen var lidt svær at styre, når først enheden var sat i gang. Alt i alt er det dog et produkt, der giver rigtig meget for pengene.

Karakter
Hall WiFi Streamer
Basic
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget