Hvis man trådte sine audiofile barnesko i 1970’erne eller bare holder af vintage-hi-fi, er der ikke et øje tørt ved synet af Onkyo TX-8270! Med sin sølvblanke frontplade med store, indbydende knapper kunne den være klippet ud af et hi-fi-katalog fra 1979.
Der er ikke tale om en forstærker, men om en receiver. Tro mod sit halvfjerdserforbillede domineres fronten af et bredt “vindue” i næsten hele apparatets bredde. En knap på størrelse med en ishockeypuck sidder der, hvor indstillingen af stationer skulle være, men er selvfølgelig volumenknappen, da al tuning sker digitalt.
Fire drejeknapper styrer indgangsvalg, bas, diskant og balance. Det er perfekt i tråd med den klassiske stil. En knap mærket Pure Audio slår tonekontroller og videokredsløb fra, så der ikke er noget til at forstyrre de analoge kredsløb.
Der er indgange til den helt store guldmedalje på Onkyo TX-8270’s godt proppede bagplade: Tre almindelige line-indgange samt pladespiller (kun til MM-pickup), tre digitalindgange (koaksial og to optiske) og hele fem HDMI-indgange, når man medregner ARC på TV’et! Der er to sæt højttalerudgange, og dertil kommer en line-udgang til en ekstern forstærker til en anden zone. Endelig er der et sæt RCA-bøsninger, der enten kan bruges til en separat effektforstærker eller som subwoofer-udgang.
Som sagt har Onkyo TX-8270 indbygget radiomodtager – og det af enhver slags. FM-radio, DAB+ og internetradio (TuneIn). Dertil kommer musik-streaming og multirumsfunktionalitet via Play-Fi. Og skulle det alligevel lykkes at finde en digital kilde, der ikke er indbygget, kan signalet streames via Chromecast, AirPlay eller, hvis alt andet glipper, Bluetooth.
Der er i det hele taget så mange funktioner i Onkyo TX-8270, at det ville fylde flere sider at remse det hele op, men blandt højdepunkterne er 384 kHz/32 bit digital opløsning, afspilning af DSD-filer og en udgangseffekt på 160 watt pr. kanal.
Lyden af Onkyo TX-8270
Med så mange funktioner og et lækkert design kunne man frygte, at der ikke var blevet råd til lydsiden. Det er ikke tilfældet. Onkyo TX-8270 lyder faktisk helt rigtigt! Der er en god live-fornemmelse på koncertoptagelser, med højt til loftet og bredt til væggene, prisen taget i betragtning. Der mangler ikke kræfter i bunden, og lydbilledet er behageligt på en lidt tilbagelænet facon.
Når der skrues op, og musikken bliver kompleks, ryger noget af det akustiske overblik. Men vi er altså også i en pris, hvor man skal give det samme for en ren streaming-modtager eller effektforstærker.
Konklusion
Hvis du søger noget diskret, der bare skal levere musik fra streaming-tjenester, er Onkyo TX-8270 ikke svaret. Dertil har den for megen personlighed, og du ender også med at betale for funktioner, som du ikke har brug for. Til gengæld vil den være fuldkommen perfekt som centrum i dit private stereotempel, hvor du kan hygge dig med både vinylplader, radio, streaming og TV-lyd i høj kvalitet. Lyden fejler bestemt heller ikke noget, så længe du ikke stiller urimelige krav.
Også i denne test:
Bluesound Powernode 2i
Forklædt som dværg
Bluesound leverer højopløst lyd og musikalitet i kompakt emballage.
NAD C338
Trådløs kæmpedræber
Tilsæt højttalere og en mobil, og du har et stereoanlæg, der lyder af langt mere, end det koster.
SVS Prime Wireless SoundBase
Hvem sagde lille?
SVS’ miniforstærker lyder stort og flot, og er et interessant alternativ til de etablerede.
Rotel A12
Kun det essentielle
Hvis du kan undvære trådløs streaming og multirum, er der flere penge til lyden.
Sonos Amp
Endelig en kraftig Sonos
Sonos Amp er kraftig nok til at drive rigtige højttalere overbevisende – med fuld multirumsfunktion.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer