TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Pinell Supersound 901

Trådløst alt-i-et anlæg

Lydtrykket kan blæse dig bagover - Pinell-systemet mangler kun én ting.

Af / 06/03/2024 - 11:05
Pinell Supersound 901

Lyd & Billede mener

  • Stort lydbillede med virkelig seriøs bas, åben og afbalanceret lyd. Lydstyrke til overflod. Kan styres med en app.
  • Fjernbetjeningen er ikke så intuitiv, som vi kunne ønske os. Ingen HDMI-indgang.

De færreste har nogen forventninger til et kompakt alt-i-et anlæg. Det skal fungere, spille godt nok og helst ikke fylde for meget. Det er rart, hvis prisen ikke er afskrækkende, ikke?

Hos Pinell i Norge er de ikke tilfredse med godt nok. Lige siden de fik deres gennembrud med en bemærkelsesværdig god rejseradio, har de altid stræbt efter at inkorporere god lyd. Uanset om det har været radioer eller små systemer i mono eller stereo.

Sidst vi testede noget fra denne serie, var Pinells største alt-i-et-system, Supersound 701, som med alt indbygget – inklusive en CD-afspiller – leverer fyldig og fin lyd for et kompaktanlæg.

Læs også Pinell Supersound 701 Det kompakte anlæg fra Pinell er det bedste i sin klasse.

Nu er flagskibet i serien her, og Supersound 901, som er næsten 80 cm bred, er en helt anden oplevelse. Det brede alt-i-et-system ligner en stor soundbar, men er et komplet system med alt indbygget og tilslutninger til eksterne lydkilder.

Supersound 901 sort
(Foto: Pinell)

Mange mennesker har ikke brug for mere end Supersound 901. Det har streaming via Wi-Fi eller Bluetooth, Spotify-integration med FM/DAB+-radio og en CD-afspiller. To digitale og en analog stereoindgang betyder, at du kan tilslutte en pladespiller, en spillekonsol eller et TV til systemet. En memory stick med musik kan tilsluttes USB-indgangen på bagsiden.

Annonce

Desværre er der ingen HDMI-indgang med lydretur (ARC), som er mere praktisk til tilslutning af TV-lyd end den optiske indgang på bagsiden. Systemet kan dog stadig fungere som en soundbar til TV’et, selv om det ikke har Dolby Atmos-surround.

Pinell Supersound 901 3
(Foto: Lasse Svendsen)

App-kontrol

De fleste foretrækker nok at streame fra deres mobiltelefoner via Bluetooth, men lyden er bedre, når man streamer via Wi-Fi. Som Tidal- og Qobuz-brugere bør gøre. De der foretrækker Spotify Connect, vil næppe kunne høre forskel.

Men det vil du, hvis du dropper DAB- eller FM-radio og lytter til radio med internetradio i dit system. Lyden er faktisk bedre, fordi lydfilerne ikke drosles så meget ned som på DAB og FM.

Radiostationer på alle bånd og podcasts kan forhåndslagres og hurtigt vælges med nummertasterne på fjernbetjeningen eller i den nye Oktiv-app, som erstatter Undok-app’en, som Pinell brugte før. I appen kan du også selv vælge EQ og foretage indstillinger, som er lidt mere komplicerede at opnå med fjernbetjeningen.

Pinell Supersound 901 1
(Foto: Lasse Svendsen)

Den er rar at have til det basale, men ikke til indstillinger. Hvis du trykker på menuknappen, skal du huske at navigere sidelæns med firevejsknappen på fjernbetjeningen. Hvis man forsøger at scrolle ned eller op i skærmmenuen med + og -, dvs. lydstyrkeknapperne, kommer man ikke overraskende til at indstille lydstyrken. Det gælder også når du er i indstillingsmenuen og det er ikke logisk. Forhåbentlig kan det løses med en firmwareopdatering.

Pinell Supersound 901 7
(Foto: Lasse Svendsen)

Massivt lydbillede

Få bordhøjttalere kan matche dynamikken og fysikken i Pinell-systemet. Naim Mu-So kan selvfølgelig, men den koster mere og mangler radio og cd-afspiller.

Læs også Komplet stereoanlæg med det hele Technics SC-C70 MK2 er det anlæg, man skal have, hvis pladsen er lille, men ønsket om god lyd er stort.

Det der kommer tættest på Supersound 901, er Technics smukke Ottava SC-C70 MK2. Det har også radio, streaming, en CD-afspiller i toppen og indgange til eksterne lydkilder. Det leverer en lidt varmere lyd og har en enkel rumkorrektionsfunktion.

Pinell Supersound 901 6
Tovejshøjttalere bag frontstoffet. (Foto: Lasse Svendsen)

Men det har ikke Supersound-systemets fysiske bas, og leverer heller ikke et lige så stort og åbent lydbillede. Bag 901’erens aftagelige stofgitter sidder der to 10 cm mellemtone-basser og to 25 mm diskanter. Enhederne er placeret i et basreflekskammer på hver side af farveskærmen og kontrolpanelet. Men under kabinettet er nøglen til den fysiske lyd. En 16,5 cm subwoofer, som kan slukkes, hvis man synes, det er for meget af det gode.

Pinell Supersound 901 4
16,5 cm stor subwoofer. (Foto: Lasse Svendsen)

Jeg anbefaler at lade den være tændt og i stedet justere bas og diskant i menuerne, eller alternativt prøve de færdige EQ-indstillinger, hvis du vil ændre lyden.

Kraften fra subwooferen bidrager i høj grad til den fede bas, men også til omfanget af lyden, og den tilføjer dybde til trommer og basguitar. Så meget, at du fysisk kan mærke det. Men ikke så meget, at det overskygger resten af lyden. Den er overraskende fokuseret og detaljeret. Vokalerne gengives med en varm glød, og guitarer, strygere og blæsere stråler i det åbne lydbillede.

Pinell Supersound 901 5
(Foto: Lasse Svendsen)

Selv klavermusik lyder fyldigt og dynamisk her. Der er god dybde i instrumentets laveste oktaver, og hvis du skifter fra streaming over Wi-Fi til CD, åbner lydbilledet sig mere, og fokus strammes op.

Konklusion

Pinell Supersound 901 er et meget vellykket anlæg, perfekt til alle, der vil have alt på ét sted. Lydkvaliteten er uovertruffen for et system i denne prisklasse, og med alt integreret er det i stand til at opfylde mange menneskers behov for lyd i hjemmet. HDMI-indgang ville være en velkommen bonus, men den optiske indgang gør arbejdet for dem, der ønsker at bruge systemet som en soundbar. Det er også værd at nævne, at systemet ser godt ud med meget flot træfiner og udskiftelige fronter.

Pinell Supersound 901 2
(Foto: Lasse Svendsen)
Karakter
Pinell Supersound 901
Premium
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Pinell Supersound 901”

  1. Sys Bornhøft

    Hej.
    Den lyder jo fantastisk, den 901.
    Men hvor kan jeg høre og købe den i Sønderjylland?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget