TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Radionette Menuett radio

Farverig netradio

Med Menuett får du tusindvis af radiostationer, uanset hvor du er.

Af / 16/02/2017 - 12:05
Radionette Menuett radio

Lyd & Billede mener

  • Nem og overskuelig i brug.
  • Lukket klang og farvet lydbillede.

Radionette tager dig Jorden rundt via det verdensomspændende netværk af radiostationer. Det spiller næsten ingen rolle, hvor du er. Hvis dækningen er dårlig, skifter du bare fra DAB+ eller FM til netradio. Eller du kan streame radio eller musik fra mobilen via Bluetooth-funktionen.

Den lille Menuett-radio er nemlig udstyret med både FM, DAB+ radio, Bluetooth og internetradio via Wi-Fi, så du altid kan finde et radioprogram, som du kan lide. Når du har gjort det, kan du gemme dine yndlingsstationer med op til 30 forhåndsindstillinger. Det er også muligt at tilslutte en lydkilde med ledning, ligesom den har hovedtelefonudgang. Begge dele på bagsiden.

Desuden er der en USB-port til opladning mobilen.

Radioen har ikke batteridrift og skal være koblet til strøm. De eneste batterier, du finder, er dem, der skal i den medfølgende fjernbetjening. Det er måske ikke så tydeligt på billedet, men radioen kan også betjenes med knapper på toppen. Den har i øvrigt også vækkeur, som nemt kan stoppes med et dask på volumenknappen på toppen.

Den fedeste ved Menuett er den 8 cm store farveskærm, som ikke alene viser kildevalg, men også albumcovers og billeder. Den har også plads til information om det program, man lytter til, artister og meget andet, afhængigt af hvad udbyderen vælger at udsende.

Annonce

Den aktuelle udgave er den mindste i en serie på tre. Der findes en større Menuett-model med knapperne foran og en endnu større bordmodel med stereohøjttalere. De har alle farveskærm, et pænt chassis i trefarvet vinyl og cremefarvet front.

Desværre er der ikke meget creme over lyden. Radioen falder hurtigt igennem, efterhånden som man får hørt musik fra forskellige lydkilder. Sammenlignet med Jensen Buddy Lite og Pinell GO+ er lyden skuffende. Det hjælper lidt at gå ind i menuerne og ændre equalizer-indstillingerne. Så får man løftet bas og diskant lidt, men det får aldrig lyden til at stråle.

Bassen bliver bedre med equalizeren, og den lyder tydeligere med mere diskant, men trommerne lyder stadig, som om de er lavet af pap. Stemmen på nyhedslæsere klinger hult, metallisk og kunstigt. Vokaler på velkendte numre lyder farvet, og hvis du lægger vejen forbi en klassisk station, kan du godt regne med, at strygerne lyder, som om de bliver spillet af en synthesizer.

Det er ikke let at holde af Menuett-radioen, som ellers har meget at byde på. Bortset fra lydkvalitet. Hvilket er skuffende, prisen taget i betragtning. Den ser godt ud, har nyttige funktioner og simpel betjening og er veludstyret, men vi anbefaler hellere Buddy, Pinell eller den meget bedre model Solist fra Radionette selv. I hvert fald til dem, der går op i lydkvalitet.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget