Af ydre ligner den nye Powernode sin forgænger: En sort eller hvid plasticboks med afrundede hjørner og et kontrolpanel på toppen. Panelet er mere avanceret end før, da der nu er et touch-felt til styring af volumen samt fem forudindstillinger, som kan programmeres med internetradiostationer eller playlister.
Det ville have været prikken over i’et, hvis touch-panelet indeholdt et display, så man kunne se, hvad der gemte sig bag knapperne.
Ellers foregår det meste betjening via Bluesounds mobil-app, og brugervenligheden er på niveau med Sonos. Bluesound har også flere muligheder for højopløst lyd, hvis man er interesseret i det. Desuden kan Powernode styres med Google Assistant og Amazon Alexa.
Man kan købe en separat fjernbetjening, men hvis man slutter TV’et til via HDMI-stikket, kan man bruge TV’ets fjernbetjening til at justere lyden op og ned.
På bagsiden har Bluesound Powernode en USB-port og to kombinerede analoge/digitale indgange. Men helt ærligt, så kommer man langt med streaming-funktionerne plus TV’et via HDMI.
Hvis man vil have surround-sound, kan forstærkeren indgå i et multikanalsanlæg (op til 5.1 kanaler) sammen med f.eks. en Bluesound-soundbar eller separate højttalere. Har man en ældre Powernode, kan den også sættes op til at drive baghøjttalerne.
Lyden af Bluesound Powernode
Det er let at undervurdere Bluesound Powernode. Den lille madpakke af en forstærker vejer kun 1,8 kg og ligner et stykke legetøj. Men med et par fornuftige højttalere tilsluttet bliver det alvor.
Balancen i lydbilledet er udpræget ufarvet, men lyden er alt andet end flad og kedelig. Dybbassen er stabil og energisk, og der er godt med tryk i mellemtonen på violinerne i Mozarts klaverkoncert nr. 21. Opløsningen opad er også god, det her er kanongodt!
Popmusik har godt med tryk – hør bare basrytmerne på Ariana Grandes “Break Up With Your Girlfriend”. Det er heftigt, det er sejt, det er lækkert.
Powernode gengiver det rum, som optagelsen foregår i, godt, hvad enten der er tale om en live-optagelse eller lyd sat sammen i et studie. Det er meget gennemsigtigt, og man kan placere instrumenter og stemmer på scenen.
Når forstærkeren presses til det yderste, mister den evnen til at adskille de små detaljer, men så er den også milevidt forbi de andre i testen, hvad angår lydtryk. Og når den bliver forpustet, sker det på en civiliseret måde, uden at det lyder grimt.
Konklusion
Bluesound Powernode (N330) er endnu bedre end forgængeren, og selv om prisen er steget, siden sidst vi testede den, skiller den sig så stærkt ud fra feltet, at det hurtigt er tilgivet.
Den er klart merprisen værd i forhold til Sonos Amp og dens ligemænd, og er den forstærker i prisklassen, som undertegnede ville vælge, hvis formatet skulle være lille. Måske under alle omstændigheder, for den står heller ikke tilbage for større forstærkere.
Da vi testede den alene sidste år, fik Powernode fem stjerner. Nu, efter at have sat den op mod resten af feltet, står det klart, at den skal have fuld score. Bedst i test!
Også i denne test:
NAD Amp1
Alt hvad du behøver
NAD Amp1 er lille af størrelse, men opvejer det med god og fyldig lyd.
Harman Kardon Citation Amp
Stor forstærker i lille pakke
Citation Amp kan streame næsten alt og det med bedre og større lyd end de fleste i klassen. Pas på, Sonos!
Sonos Amp
Er blevet for dyr
Sonos Amp er kraftig nok til at drive ordentlige højttalere. Men prisen er steget for meget siden sidst.
Cabasse Stream Amp
Stabil franskmand
Cabasse Stream Amp er ikke noget nyt produkt, men den klarer sig godt i den moderne streaming-verden.
Marantz NR1200
Et væld af funktioner
Ingen i klassen har de samme tilslutningsmuligheder som Marantz NR1200. Den lyder også rigtig godt.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer