Cambridges trådløse netværksafspiller er testens bedst udstyrede. Bl.a. har den forforstærkerudgang, så man kan slutte den direkte til en forstærker eller et par aktive højttalere. Dermed kan man få et meget velspillende trådløst hi-fi-system, som ikke behøver at fylde særlig meget i stuen.
De mange tilslutningsmuligheder og funktioner i Cambridge CXN gør prisen langt mindre afskrækkende. Den balancerede forforstærkerudgang er f.eks. også fin for dem, der vil integrere CXN i et anlæg med balancerede indgange.
Her kan du lave forbindelse til netværket ved hjælp af Ethernet-kabler, streame via AirPlay og afspille højopløste lydfiler. Den har også USB-indgang til dem, der vil slutte den bærbare til afspilleren. Så kan man nemlig spille DSD-filer, men CXN understøtter stort set alle andre filtyper også, enten trådløst eller via digitalindgangene.
Her får man desuden mulighed for at tilslutte en harddisk til USB-indgangen og afspille musik direkte fra disken.
Hi-Res
Cambridge CXN understøtter selvfølgelig højopløste lydfiler op til 24 bit/192 kHz og har op-sampling, som potentielt kan give lidt mere opløsning i lydbilledet.
Den ser stilig ud og har en stor farveskærm, men brugervenligheden er ikke helt i top med lidt ufærdig app-styring, der af og til nægter at tage imod kommandoer.
Der er et væld af tilslutninger på bagsiden af Cambridges afspiller. Læg mærke til balancerede XLR-udgange med egen forforstærker. Foto: Cambridge Audio
Lydkvalitet
Cambridge CXN lyder forbandet godt. Med Tidal eller højopløste lydfiler er lydbilledet stort og åbent. Cambridge-afspilleren lyder lidt tyndere end Marantz, men er lige så krystalklar og fokuseret som Pioneer – der dog er meget billigere.
Lydbilledet er proppet med detaljer, og afspilleren leverer en stram, distinkt bas. Her får man klarhed og neutral klang frem for dybde og fylde. Plus for et glimrende stereoperspektiv, og så er den tindrende god til nuancer og kontrast. Trods det er den ikke så dynamisk og engagerende som Marantz NA6005.
F.eks. lyder Aurora Aksnes’ vokal tyndere, men er rigtig godt defineret, mens lydbilledet er rigt på klange, som bringer dig tættere på musikken. Vi savner noget dybde, og efter vores mening er der ikke varme nok i Bob Dylans stemme, ligesom den heller ikke har den samme dybde i bassen som Marantz NA6005.
Fornemt gengivede vokalharmonier hos Tracy Bonham vidner om et produkt, der er designet til at lyde neutralt; ulempen er, at det kan blive lidt uengageret og kedeligt.
Også i denne test:
Sonos Connect
Bedste brugervenlighed
Amerikanske Sonos er stadig konge, når det gælder streaming og trådløse multirumssystemer, men har en hel del at indhente på lydkvaliteten.
Denon DNP-730AE
Billig indgangsbillet
Denons netværksafspiller koster kun lidt mere end Sonos Connect og har, hvad de fleste har brug for.
Definitive Technology W Adapt
Når ikke til tops
Afspilleren fra Definitive Technology er favorabelt prissat, men lyder middelmådigt og har visse mangler.
Pioneer N-50A
Et frisk pust fra Pioneer
Pioneer var længe kendt for deres geniale cd-afspillere og beviser nu, at de heller ikke har sovet i timen, når der er streaming på skemaet.
Marantz NA6005
Tonemesteren
Marantz NA6005 lyder simpelthen fantastisk og hæver overliggeren for de andre afspillere i prisklassen.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer