annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
TEST:

Denon DNP-730AE

annonce

Billig indgangsbillet

Denons netværksafspiller koster kun lidt mere end Sonos Connect og har, hvad de fleste har brug for.
Plus lbadvantages
Understøtter hi-res filer og lyder klart, åbent og fint. Desuden er den ganske prisbillig.
Minus lbdisadvantages
Desværre evner lyden ikke at engagere os, ligesom afspilleren har få tilslutningsmuligheder (mangler USB DAC) og begrænset app-styring.

Med fuld understøttelse af højopløste lydfiler er den slanke Denon-afspiller et prisbilligt og fristende alternativ til Sonos. Den er ikke blandt de bedst udstyrede i testen og mangler noget, som mange efterspørger i en netværksafspiller, nemlig USB B-indgang til den bærbare.

I stedet er Denon DNP-730 snarere rettet mod dem, der vil gøre det enkelt og bare streame musik trådløst til afspilleren. Det er også let, men vi savner lidt mere fleksibel app-styring af afspilleren.

DNP-730 har – ligesom mange andre i testen – netradio og understøtter Spotify Connect. Med andre ord: Er du Spotify-bruger, kan du regne med bedre lyd, hvis du afspiller musik trådløst via Denons netværksafspiller.

Det er muligt at tilslutte mobiltelefon i USB-indgangen på fronten, men så er den selvfølgelig ikke længere trådløs.

 

App-styring

Det er med trådløs tilslutning via AirPlay og DLNA, at de fleste kommer til at bruge DNP-730 AE. Her understøtter den indbyggede (24 bit/192 kHz) digitalkonverter højopløste lydfiler som FLAC og DSD, hvilket er hele pointen med at lægge penge i en netværksafspiller til anlægget. Alternativt kan man koble den til hjemmenetværket via Ethernet-indgangen på bagsiden.

En fin detalje er muligheden for at styre visse Denon cd-afspillere og forstærkere fra app’en, men derudover er Denons smartphone-app ikke særlig godt udstyret.

Denon dnp730ae-bak
Denon DNP-730AE har kun de mest nødvendige tilslutninger. Foto: Denon

 

Lydkvalitet

Sammenlignet med Sonos Connect åbner lydbilledet sig mere op, og der er mere luft og dybde i musikken med Denon. Lyden er balanceret og behagelig, men kan opleves som lidt tynd. Den store, varme og fyldig lyd, som Marantz har, får man ikke her. Eksempelvis lyder den krævende klang i Bob Dylans vokal meget tyndt. Den mangler krop og klangfylde, men er rigtig godt fokuseret, klokkeklar og næsten poleret til perfektion. Men sjælen glimrer ved sit fravær.

Skifter vi til Aurora Aksnes, så lyder musikken vældig fint. Der er klange i rigt mål samt et luftigt og tiltalende lydbillede. Men også her mangler der lidt dynamisk kontrast og klangdybde. Alligevel kan man få meget glæde af Denon-afspilleren, der har god bas og et levende stereoperspektiv.

Der er mere liv i lydbilledet her end med Sonos’ og Definitive Technologys afspillere, som lyder fladere og mindre dynamisk end Denon DNP-730. Det er dog ikke nok til, at afspilleren når til tops. Lidt for få tilslutningsmuligheder og tam dynamik gør os ikke overbevist om, at Denons netværksafspiller er det rigtige valg for alle.

 • Tjenester: Spotify Connect
 • Indgange: USB, Ethernet, Wi-Fi (AirPlay)
 • Udgange: RCA analog, koaksial/optisk digital
 • Formater: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, DSD
 • Styring: Fjernbetjening, iOS- og Android-app
 • Andet: App-styring af Denon-produkter

Pris: 3299 kr
Bedste pris på Denon DNP-730AE
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  6 trådløse netværksafspillere
  Også i denne test:
  Sonos Connect
  Bedste brugervenlighed
  Sonos har længe været betragtet som det mest brugervenlige og gennemførte multirumssystem på markedet. De leverer alt fra bittesmå højttalere til større soundbars og subwoofere, som kan kobles sammen og give musik i hele huset. Men systemet kan også bruges med et eksisterende anlæg, og her er den fritstående musikafspiller Sonos Connect en fin byggeklods at starte med.   Brugervenlighed Systemet er meget let at sætte op med smartphone eller tablet. Sonos-app’en er både lækker at se på og enkel i brug – tilrettelagt, så du kan spille musik så let som 1-2-3! Sonos understøtter de allerfleste musiktjenester, inklusive Spotify…...
  Cambridge CXN
  Veludstyret gentleman
  Cambridges trådløse netværksafspiller er testens bedst udstyrede. Bl.a. har den forforstærkerudgang, så man kan slutte den direkte til en forstærker eller et par aktive højttalere. Dermed kan man få et meget velspillende trådløst hi-fi-system, som ikke behøver at fylde særlig meget i stuen. De mange tilslutningsmuligheder og funktioner i Cambridge CXN gør prisen langt mindre afskrækkende. Den balancerede forforstærkerudgang er f.eks. også fin for dem, der vil integrere CXN i et anlæg med balancerede indgange. Her kan du lave forbindelse til netværket ved hjælp af Ethernet-kabler, streame via AirPlay og afspille højopløste lydfiler. Den har også USB-indgang til dem, der…...
  Definitive Technology W Adapt
  Når ikke til tops
  W Adapt minder af udseende om en kabel-tv dekoder. Lille og fiks, og temmelig lækker at se på, selv om plasticfølelsen er fremherskende. Afspilleren er en del af en større familie af trådløse produkter fra Definitive Technology, som alle taler trådløst sammen i et multirumssystem. Det betyder, at du kan afspille musik i stuen og soveværelset samtidig og styre det hele fra mobilen. W Adapt er et oplagt valg, hvis du vil tilføje denne mulighed til dit eksisterende stereoanlæg.   Brugervenlighed Den styres med smartphone-app’en DTS Play-Fi til iOS og Android, og her finder du også forskellige musiktjenester, bl.a. Spotify…...
  Pioneer N-50A
  Et frisk pust fra Pioneer
  Pioneers netværksafspiller ser rigtig godt ud sammen med resten af hi-fi-anlægget, og her er fuld understøttelse af alle slags højopløste lydfiler. Det inkluderer det skæve DSD-format, som i sin tid skulle tage over fra cd’en (men som nu primært lever blandt japanske lydpurister). Den er generøst udstyret, inklusive digitale ind- og udgange såvel som en USB B-indgang for tilslutning til pc. Det betyder, at du ikke behøver at bruge pc’ens begrædelige lydkort, når den bruges som lydkilde. N-50A har indbygget understøttelse af Spotify Connect, men andre musiktjenester som Deezer og Tidal understøttes ikke direkte. Apple-brugere kan anvende AirPlay i stedet.…...
  Marantz NA6005
  Tonemesteren
  At Marantz kan lave musikafspillere, er ikke noget nyt: Vi har tidligere høstet erfaringer med topmodellen NA11SE, som lydmæssigt er en drøm i high-end klassen og en af vores definitive favoritlydkilder. I forhold til dette nærmest skudsikre, tredobbelt pansrede flagskib er NA6005 en letvægter, men det er tydeligt, at de to afspillere deler noget af den samme DNA. Designsproget er det samme, brugerfladen er magen til, og det samme gælder flere af de tekniske løsninger. Bl.a. brugen af HDAM-udgangstrin og et forstærket chassis, hvor kredskortene er fastgjort med kobberskruer – alt sammen løsninger, som Marantz sværger til for at få…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Naim Uniti Star

  Naim Uniti Star

  For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.

  Tilføj som favorit
  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro er lige dele DAC og hovedtelefonforstærker – men bedst, hvis du kan udnytte begge dele.

  Tilføj som favorit
  Como Audio Bluetooth Turntable

  Como Audio Bluetooth Turntable

  De har kun én pladespiller på programmet, som til gengæld er rigtig god – og trådløs.

  Tilføj som favorit
  Sony PS-LX310BT

  Sony PS-LX310BT

  Med et par trådløse hovedtelefoner og Sonys nye pladespiller er du klar til din første vinylsamling.

  Tilføj som favorit
  Lyngdorf TDAI-3400

  Lyngdorf TDAI-3400

  Kombinationen af højttalere og stueindretning er altid svær. Lyngdorf Audio vil uskadeliggøre dit lytterums dårlige indflydelse.

  Tilføj som favorit
  NAD M10

  NAD M10

  Et komplet lydanlæg i den tunge ende behøver ikke at fylde hele stuevæggen. Det beviser det nyeste medlem af NAD’s Masters-serie.

  Tilføj som favorit
  Monsterforstærker fra Dan D’Agostino

  Monsterforstærker fra Dan D’Agostino

  Den integrerede forstærker kan udstyres med DAC og phono-trin.Tilføj som favorit
  Geneva Touring S+

  Geneva Touring S+

  Geneva hævder sig med en særdeles potent rejseradio.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu