Glem watt. Det gælder ikke Naim Nait 5Si. Den ophæver nærmest fysikkens love ved at lyde som en velvoksen muskelforstærker, uanset hvor højt du spiller. Naims forstærkere er kendt for deres fabelagtige rytmiske drive og dynamiske kontrast, og Nait 5Si er ingen undtagelse.
De er også kendt for at være kræsne med deres strømforsyninger. Hvis de ikke kan lave en, der både er god nok og kan være i chassiset, så laver de hellere en separat strømforsyning. Det har de dog ikke gjort her, men hvis man åbner Nait 5Si, ser man nærmest ikke andet end den gedigne strømforsyning. Der ser ud, som om den er lavet til en 200 watt forstærker, ikke en på 60 watt.
Få indgange
Hvis du har pladespiller, får du brug en separat phono-forstærker, for her er der kun fire indgange, og ingen af dem er til grammofon. Men der er et DIN-stik, som med separat jordforbindelse sænker støjen yderligere. Det kræver andre komponenter, såsom en netværksafspiller eller cd-afspiller, med DIN-stik og et specialkabel fra Naim.
Ligesom modellerne fra Audiolab og Arcam er Naims forstærker legende let at bruge. Højttalerterminalerne er praktisk nok indfældet i bagpladen, men er lidt for korte til, at lange bananstik sidder optimalt.
Lydkvalitet
Heldigvis er der ikke meget at udsætte på lyden. I hvert fald ikke hvis du kan lide baskontrol, for det får du i rigt mål her.
Den lille Naim-forstærker har stålsat kontrol over bassen og en sjælden evne til at få små højttalere til at lyde som store. Den har ikke en lige så varm vokalgengivelse som Audiolab 8300A, og Hoziers stemme lyder lidt tyndere her, men sæt Daft Punk på, og stemningen skifter med det samme. Så kommer forstærkerens enestående drive frem, godt hjulpet af en kælderdyp, dynamisk basgengivelse, som få andre forstærkere i denne klasse kan matche.
Men det er ikke kun bassen, der sprudler; den dynamiske kontrast gør sig gældende over hele frekvensområdet. Adeles stemme er krystalklart gengivet, og på Beethoven-indspilningerne skinner orkestret virkelig.
Konklusion
Hvis vi skal trække ned for noget, så må det være, at vi savner lidt raffinement. Det får man mere af med Yamaha og Pioneer, som også har flere anvendelige indgange. For nogle vil de få indgange være en begrænsning. Med bare lidt mere gennemsigtighed og raffinement ville Naim Nait 5Si ellers have været helt perfekt. Men kedelig, det er den ikke!
Også i denne test:
Arcam A29
Behersket elegance
Fra Arcam kommer A29 – en lovende effektleverandør, som desværre har lidt for meget “stiff upperlip” til vores smag.
Pioneer A-70DA
Veludstyret superlyd
Fremragende lyd kombineret med avanceret digitalkonvertering i et både elegant og robust chassis.
Onkyo A-9070
En godmodig kæmpe
Onkyos forstærker er en rigtig sværvægter, men vi kunne godt tænke os, at den slog lidt hårdere en gang imellem.
Audiolab 8300A
Klassikeren
Få forstærkere har så meget historie som Audiolab-forstærkeren. Engang var den et ikon, nu er den her i en helt ny version.
Cambridge Azur 851A
Klokkeklar lyd
For Cambridge Audio drejer det sig om at gengive lyden så rent som muligt. Det er 851A et glimrende eksempel på.
Yamaha A-S1100
Musik på første klasse
Denne forstærker fra Yamaha er en mester i at grave musikalske detaljer frem, men kræver sit af det tilhørende udstyr.
Technics SU-C700
Det korteste strå
Det virker, som om Technics har fokuseret for meget på teknologien og for lidt på musikken.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer