Da Technics gjorde comeback med high-end serien RB1 sidste år, fik de stående ovationer af os på redaktionen. Noget af det bedste, vi havde hørt i lang tid – men også til en pris, der matchede.
Den integrerede og kompakte forstærker SU-C700 er mere tilgængelig for almindelige mennesker end det svinedyre forstærkersæt i RB-serien. Den har dog meget af samme teknologi indvendig, f.eks. batteridrevet digital master-clock for at reducere jitter. Også udvendig er den meget vellavet med flot finish og VU-metre for nostalgikere.
Digital
SU-C700 er en digital forstærker. Det betyder, at den er veludrustet med digitalindgange, bl.a. USB, der overtager som lydkort for pc og Mac. Højopløste musiksignaler understøttes, også DSD-filer, som mange high-end tilhængere synes lyder bedst. Forstærkerens eneste analoge line-indgang konverteres til digitalt signal, og det samme gælder pladespillerindgangen. For den har skam pladespillerindgang.
Brugervenligheden er god, og fjernbetjeningen er meget overskuelig med tydelig skrift og behagelige knapper.
Lydkvalitet
Det bedste ved SU-C700 rent lydmæssigt er det åbne og distinkte lydbillede. Klaver gengives med god snert og fine, klare overtoner. Rent tonalt adskiller den forskellige instrumenter fint, og sangstemmer lyder godt med mange klanglag. Hør f.eks. begyndelsen af Adeles “Hello”, hvor klaveret har en fin og distinkt klang, mens vokalen står tydeligt frem af lydbilledet.
Det, der mangler, er kraft. Man skal ikke spille særlig højt, før den flader ud – især i dybbasområdet, men også højere op i toneregisteret. Lydbilledet bliver hurtigt fladt og livløst, og krævende musikstykker lyder rodet. Af den grund fraråder vi at høre klassisk musik ved høj volumen.
Uanset hvad vi sætter på af musik, savner vi kontrol. Stortrommer lyder anæmisk, og der er i det hele taget ikke meget liv i musikken.
Konklusion
I bedste fald er det en forstærker til meget letdrevne højttalere, eller hvis den aldrig skal spille over elevatormusikniveau. Så lyder Technics SU-C700 rent og pænt med klare toner. Men vi kan ikke lade være med at tænke, at den er havnet i en forkert prisklasse, for den er ikke noget match for konkurrenterne, når det gælder musikalsk nydelse – uanset lydniveau. Så hjælper det ikke, at den har avanceret teknologi indeni.
Også i denne test:
Arcam A29
Behersket elegance
Fra Arcam kommer A29 – en lovende effektleverandør, som desværre har lidt for meget “stiff upperlip” til vores smag.
Naim Nait 5Si
Fyrværkeriforstærker
Den lille Naim-forstærker kan spille bukserne af dig. Og gøre dig til en danseløve.
Pioneer A-70DA
Veludstyret superlyd
Fremragende lyd kombineret med avanceret digitalkonvertering i et både elegant og robust chassis.
Onkyo A-9070
En godmodig kæmpe
Onkyos forstærker er en rigtig sværvægter, men vi kunne godt tænke os, at den slog lidt hårdere en gang imellem.
Audiolab 8300A
Klassikeren
Få forstærkere har så meget historie som Audiolab-forstærkeren. Engang var den et ikon, nu er den her i en helt ny version.
Cambridge Azur 851A
Klokkeklar lyd
For Cambridge Audio drejer det sig om at gengive lyden så rent som muligt. Det er 851A et glimrende eksempel på.
Yamaha A-S1100
Musik på første klasse
Denne forstærker fra Yamaha er en mester i at grave musikalske detaljer frem, men kræver sit af det tilhørende udstyr.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer