TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: HEOS Amp

Kraft og finesse

Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!

Af / 30/09/2016 - 05:00
HEOS Amp

Lyd & Billede mener

  • HEOS Amp er nem at sætte op og lyder fortræffeligt lige fra starten. Her får du et spændstigt lydbillede med fyldig bas, som heller ikke skjuler detaljerne. Desuden har den rigeligt med kræfter.
  • Vi savner bare lidt mere dynamisk kontrast og flere detaljer i overtonerne.

HEOS er japanske Denons multirumssystem, der ligesom Sonos består af en række forskellige højttalere samt HEOS Amp, som er beregnet på at drive fritstående stereohøjttalere. HEOS-forstærkeren er en af de nemmeste at sætte op til at spille trådløs musik. Tilslutningsmulighederne er rigtig gode: Med både analog og digital indgang samt Bluetooth og USB plus Ethernet og Wi-Fi kan du nemt bygge et helt stereoanlæg omkring HEOS-forstærkeren.

Denon har lavet en rigtig god app til at styre HEOS-systemet. Den grafiske brugerflade er både lækker og brugervenlig, og gør det nemt at styre højttalere i flere zoner. Og ligesom med Sonos og Bluesound er der musiktjenester indbygget i app’en. Det gør det nemt at blande flere kilder i én og samme spilleliste. Undtagelsen er Spotify, der skal bruge sin egen app.

 

Lydkvalitet

De, der kan lide den varme og fyldige Denon-lyd, vil sikkert også sætte pris på HEOS’ lydsignatur. Her er der generøs tyngde i bassen og et stort lydbillede, som formår at få både store og små detaljer frem.

London Grammar lyder stort og sejt, og vokalistens brede stemmeregister kommer tydeligt frem. Lyden opleves som fremadlænet, så både stemmer og instrumenter kommer tættere på. Sammenlignet med Sonos’ lidt tilbagelænede præsentation er det som at stå helt oppe ved scenekanten!

Annonce

HEOS-forstærkerens sprælske spillestil gør den perfekt til pop, hiphop og R&B. Canadiske Drake får godt med energi i sine lines, mens synth-bassen rusker i stoleryggen.

HEOS Amp har heller ikke noget at skamme sig over i forhold til de større stereo-receivere. Der er godt med kræfter her, og forstærkeren har meget råderum, før lyden bliver spids eller forvrænget. Vi kunne fint komme op over 90 decibel med klokkeren lyd i lyttepositionen fra vores temmelig tungtdrevne KEF-højttalere. Den kan du sagtens bruge, når du skal holde fest!

Ud over solide højttalerterminaler har HEOS både analog og optisk digitalindgang samt USB-tilslutning og subwoofer-udgang. (Foto: Producent)
Ud over solide højttalerterminaler har HEOS både analog og optisk digitalindgang samt USB-tilslutning og subwoofer-udgang. (Foto: Producent)

Det er først på de virkelig krævende audiofile indspilninger, at HEOS viser sine begrænsninger. Lars Danielssons “II Blå” lyder meget organisk og ægte med et godt samspil mellem kontrabas og trompet, men basgengivelsen kan indimellem virke lidt ulden og ukontrolleret – især når vi sammenligner med Bluesound og Yamaha. Desuden mærkes det, at diskanten skærmer for de mest finkornede detaljer.

Alligevel er der ingen tvivl om, at HEOS leverer fremragende lydkvalitet og overgår både Sonos og Marantz på de fleste områder.

Også i denne test:

Yamaha R-N602

Moderne retro

I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.

En fuldblods receiver med alt, hvad du har brug for af tilslutninger, og desuden et brugervenlig multirumssystem. Og så lyder den glimrende!
MusicCast understøtter stadig ikke vigtige streaming-tjenester som Tidal og Apple Music.
Læs hele testen

Marantz M-CR511

Mangler punch

Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.

Forstærkeren er temmelig ukompliceret at sætte op og bruge for folk, der er vant til traditionel hi-fi. Luftige overtoner trækker op.
Lyder temmelig fladt og klipper ved høj lydstyrke, hvilket potentielt kan skade højttalerne. Vi savner flere streaming-tjenester, og app-betjeningen kunne have været bedre.
Læs hele testen

Bluesound Powernode 2

Orkesterplads

Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.

Powernode 2 byder på en dynamisk, krudtstærk og præcis musikgengivelse på niveau med langt dyrere forstærkere. Brugervenligheden er også god.
Lidt højere pris end de andre testdeltagere. Men den er det værd!
Læs hele testen

Pioneer SX-N30DAB

Åben musik

Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.

Vi kan godt lide den ærlige og åbne lyd. Mange tilslutningsmuligheder er et plus, bl.a. to sæt optiske og koaksiale indgange. Plus pladespillerindgang.
Kedelig app-styring og få streaming-tjenester indbygget. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance. Lyder det bekendt?
Læs hele testen

Onkyo TX-8150

Klare toner

Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.

Onkyo præsenterer musikken på ærlig og detaljeret vis, med kraft nok til at skrue godt op. Desuden kan man tilslutte mange komponenter – til og med pladespiller.
App-styringen er kedelig, og der er begrænset med streaming-tjenester. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance.
Læs hele testen

Sonos Connect:Amp

På bagerste række

Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …

Sonos er utrolig nem at sætte op og har en meget velfungerende app med adgang til alle musiktjenester.
Vi savner både dynamik og detaljer fra den indbyggede forstærker. Connect:Amp formår ikke at sparke ordentlig liv i højttalerne, og musikken bliver indelukket og uengagerende.
Læs hele testen

Resumé

Stor eller lille?

Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.

Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget