Pioneer SX-N30DAB er endnu en stereo-receiver i traditionel fuld størrelse med moderne netværksteknologi. Den sluttes nemt til det trådløse netværk, især hvis du har en iPhone. Så kan du let dele telefonens netværksforbindelse ved at finde Onkyo-receiveren som eget netværk. Det er ligesom med Onkyo TX-8150, som den også ligner meget, både foran og bagpå.
Andre ligheder er DAB+, Bluetooth og AirPlay samt understøttelse af højopløste musikfiler. Streaming-tjenesterne er også her begrænset til Deezer og Spotify Connect. Og app-styringen har ligeledes en temmelig uinspireret brugerflade, så den bedste oplevelse får man med AirPlay eller Spotify Connect.
Pioneer gav samme type udfald med Tidal via AirPlay, som Onkyo gjorde. Måske trives de ikke så godt med vores Apple Airport Extreme-router af forrige generation (i modsætning til det meste andet, vi har koblet den til).
Lydkvalitet
Pioneers receiver lyder – ligesom Onkyo – både distinkt og åbent. Lydbilledet er meget neutralt, måske lidt til den kliniske side, men på ingen måde så det lyder skarpt og hårdt. Snarere finslebet og tydeligt.
Men sig mig lige: Har vi ikke hørt denne lyd før? Når vi slutter Onkyo til igen, er det svært at høre forskel. Faktisk vil vi vove at påstå, at der ikke er nogen forskel at høre.
Vi bliver nysgerrige, finder skruetrækkeren frem og skruer låget på begge receivere af. Og ganske rigtigt: De er identiske indvendig. Strømforsyning, digitale kredsløb, trådløst netværkskort – alt. Det kunne se ud, som om kondensatorerne er forskellige, måske for at give lidt uens tuning. Men det kan vi ikke høre.
At Onkyo har overtaget ejerskabet af Pioneer, er det nemt at se resultatet af her. Bortset fra at Onkyo har forgyldte stik og et par digitale indgange mere, er de to receivere stort set ens. Men det er nu ikke helt tosset. De to receivere lyder nemlig godt, og da det er hip som hap, hvilken en du køber, kan du gennemtrawle butikker og online-forhandlere efter det billigste køb.
Også i denne test:
Yamaha R-N602
Moderne retro
I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.
HEOS Amp
Kraft og finesse
Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!
Marantz M-CR511
Mangler punch
Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.
Bluesound Powernode 2
Orkesterplads
Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.
Onkyo TX-8150
Klare toner
Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
Sonos Connect:Amp
På bagerste række
Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …
Resumé
Stor eller lille?
Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer