annonse
annonse
annonse

Test: Teac NR-7CD

Teac NR-7CD

Kan alle de smarte tricks

Streaming-forstærkeren Teac NR-7CD kan det meste, også afspille cd’er. Desuden er lyden rigtig god.

Plus
Lyden er virkelig god, og vi kan især godt lide gennemsigtigheden og den hurtige aflevering af rytmer og transienter. Underholdende cd-afspiller og hovedtelefonudgang er også rigtig rart.
Minus
Der er lidt begrænset kraft, og app-betjeningen har et stort forbedringspotentiale. Vi savner virkelig en USB-DAC-indgang.

Salget af alt-i-en-løsninger stiger. Også folk, som er villige til at betale ekstra for god lyd, vil ikke længere have et stort stereoanlæg, der fylder. Skal fabrikanterne overtale folk til at købe andet end billige trådløse højttalere, så nytter det ikke at komme med mange store stereokomponenter som alternativ. Uanset hvor vellydende de måtte være. Derfor ser vi et øget salg af forstærkere, der kan mange tricks, inklusive at streame musik direkte fra internettet.

Sådan et produkt er Teac NR-7CD. Sammenlignet med andre alt-i-én forstærkere som den slanke Naim Uniti Nova er denne retro-lignende forstærker temmelig stor, men så har den også indbygget cd-afspiller. Dermed mangler du kun et par højttalere for at få rendyrket hi-fi-lyd i stuen.

Ud over musik-streaming og afspilning af højopløste filer har Teac også taget Bluetooth seriøst. Hvis du har en nyere Android-mobil af den dyre slags, er der en god chance for, at den understøtter Sonys LDAC-codec, som også er indbygget i Teac-forstærkeren. Så får du ægte ukomprimeret cd-kvalitet via Bluetooth. Desuden er der digitalindgange, hvis du skulle føle behov for at koble andre ting til, såsom tv’et. Det eneste, vi savner, er en USB-DAC-indgang.

Retro-udseende, men moderne indmad. Teac NR-7CD er en lækkerbisken af en forstærker. (Foto: Teac)

Solidt bygget

Med en pris på 30.000 kroner skal forstærkeren have lydkvaliteten i orden – og lidt til. Den noget beskedne effekt på 2 x 60 klasse D-watt i 8 ohm tilfredsstiller nok ikke lydtryksfanatikerne, men andre, der gerne vil nyde deres musik ved et behageligt lydniveau – og måske lidt højere end det – burde kunne få deres drømme opfyldt med Teac NR-7CD.

NR-7CD er solidt bygget med børstet aluminium og smukke, afrundede sidepaneler. Teac viser, at de ikke har glemt deres fortid som båndoptagerproducent, ved at placere et par analoge VU-metre på fronten med visere, der vifter i takt til musikken.

Netværksfunktionaliteten

Forstærkeren har ikke indbygget Wi-Fi, men må kobles til netværket med Ethernet-kabel. Min MacBook Pro genkendte den så straks som en trådløs AirPlay-kilde.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Audirvana gjorde det samme, men dette program burde også have genkendt den som DLNA-kilde, hvilket jeg ikke kunne få til at lykkes. Så kunne jeg ellers have afspillet højopløste filer – også DSD og MQA – direkte gennem luften fra min Mac. Altså, man kan stadig afspille alle sine filer, men kun med “normal” lydkvalitet, som dog også lyder rigtig godt.

Der medfølger en fjernbetjening til forstærkeren, men løsningen på streaming-balladen er at downloade Teac HR Streamer, som styrer forstærkeren fra mobilen. Så kan jeg logge ind på min Tidal-konto og høre musik i både cd- kvalitet og højere Master-kvalitet.

Højopløste musikfiler på USB-nøgle eller harddisk får jeg også adgang til med app’en. Problemet er bare, at jeg ikke kan fordrage den. Det er uoverskueligt at bladre igennem kartotekerne i Tidal, og sange og artister står skrevet i en lille rude med begrænset plads. Lange sangtitler ser man kun begyndelsen af, og app’en er så uoverskuelig, at jeg sjældent gider bruge den. I stedet bruger jeg Tidal-app’en på mobilen og sender til forstærkeren via AirPlay, eller jeg bruger Spotify-app’en.

Den ekstra lydkvalitet med højopløst er ligesom ikke besværet værd. Men da forstærkeren også har DLNA, kan man bruge tredjeparts-apps.

Ethernet-porten giver mulighed for streaming, og digitalindgangene for flere kilder. Den analoge indgang kan f.eks. bruges til en pladespiller, hvis denne har indbygget RIAA-trin. Men vi savner forforstærkerudgang. (Foto: Teac)

Meget er tilgivet

Når jeg dropper app’en og snarere bruge NR-7CD som en forstærker med indbygget AirPlay og Spotify Connect, er indtrykket langt bedre. Uanset om det er fra cd eller afspillet fra Tidal via AirPlay, lyder musikken både luftigt og opløst.

Elizabeth Frasers stemme på Massive Attack-klassikeren “Teardrop” er blød og luftig gennem referencehøjttalerne Audiovector SR3 Arreté Raw Surface, og Teac-forstærkeren placerer hende i et stort og luftigt lydbillede med tydeligt markeret percussion og et lækkert, sprødt cembalo.

Den bedste rytmik får man i øvrigt ved at slå op-sampling fra, og jeg foretrækker at sætte det digitale filter til Short Delay Slow, som i mine ører lyder mest musikalsk.

Teac har også god kontrol over basregisteret, som afleveres med hurtige, kontante rytmer. Stortromme sammen med elbas er ret brutale sager, når man spiller højt, og her afslører forstærkeren sine lidt begrænsede strømreserver. Det bliver lidt fladt dernede sammenlignet med Naim Uniti Nova, som har væsentlig mere at komme med og endnu bedre rytmik i basregisteret. Men Nova er også mere end 10.000 kroner dyrere og har ingen cd-afspiller, så det skulle da også bare mangle.

Den integrerede forstærker Hegel Röst har omtrent samme effekt som Teac NR-7CD og har både AirPlay og DLNA indbygget. Ingen cd-afspiller, men prisen er det halve af Teac. Hegel har bedre kontrol over rytmerne, og hvis man skruer op for Eminem eller Drake med hårdtslående bas, har Hegel mere overskud. Den lyder også mere velordnet. Teac lyder på sin side glattere og finere, og den har en slags X-faktor, som er vanedannende.

Derimod har Röst en USB-DAC-indgang af meget høj kvalitet, hvor den hos Teac glimrer ved sit fravær. Man kommer ikke uden om, at Hegel Röst er et bedre køb, selv om NR-7CD har indbygget cd-afspiller.

(Foto: Teac)

Konklusion

Med sine mange tricks oppe i ærmet er Teac NR-7CD en forstærker, der kun har brug for højttalere, så har du et fuldt funktionelt anlæg. Et meget vellydende anlæg.

Lydkvaliteten er rigtig god. Musikken lyder glat og opløst i et stort, luftigt lydbillede. Der mangler bare lidt kraft og baskontrol for virkelig at slå hovedet på sømmet. Men den digitale processering er i top, og hovedtelefonudgangen lyder rigtig godt.

De ekstra funktioner, såsom cd-afspiller og netværksfunktionalitet, er nyttige. Men mobil-app’en er ikke imponerende, så vi foretrækker at bruge AirPlay og DLNA-funktionaliteten. Hvis der var en USB-DAC-indgang, så havde mere været løst.

Forstærkeren er god, men du får mere for pengene med en integreret til 20.000 kroner og en god cd-afspiller ved siden af.

Salget af alt-i-en-løsninger stiger. Også folk, som er villige til at betale ekstra for god lyd, vil ikke længere have et stort stereoanlæg, der fylder. Skal fabrikanterne overtale folk til at købe andet end billige trådløse højttalere, så nytter det ikke at komme med mange store stereokomponenter som alternativ. Uanset hvor vellydende de måtte være. Derfor ser vi et øget salg af forstærkere, der kan mange tricks, inklusive at streame musik direkte fra internettet. Sådan et produkt er Teac NR-7CD. Sammenlignet med andre alt-i-én forstærkere som den slanke Naim Uniti Nova er denne retro-lignende forstærker temmelig stor, men så har den også indbygget cd-afspiller. Dermed mangler du kun et par højttalere for at få rendyrket hi-fi-lyd i stuen. Ud over musik-streaming og afspilning af højopløste filer har Teac også taget Bluetooth seriøst. Hvis du har en nyere Android-mobil af den dyre slags, er der en god chance for, at den understøtter Sonys LDAC-codec, som også er indbygget i Teac-forstærkeren. Så får du ægte ukomprimeret cd-kvalitet via Bluetooth. Desuden er der digitalindgange, hvis du skulle føle behov for at koble andre ting til, såsom tv’et. Det eneste, vi savner, er en USB-DAC-indgang. [caption id="attachment_82685" align="alignnone" width="678"] Retro-udseende, men moderne indmad. Teac NR-7CD er en lækkerbisken af en forstærker. (Foto: Teac)[/caption]

Solidt bygget

Med en pris på 30.000 kroner skal forstærkeren have lydkvaliteten i orden – og lidt til. Den noget beskedne effekt på 2 x 60 klasse D-watt i 8 ohm tilfredsstiller nok ikke lydtryksfanatikerne, men andre, der gerne vil nyde deres musik ved et behageligt lydniveau – og måske lidt højere end det – burde kunne få deres drømme opfyldt med Teac NR-7CD. NR-7CD er solidt bygget med børstet aluminium og smukke, afrundede sidepaneler. Teac viser, at de ikke har glemt deres fortid som båndoptagerproducent, ved at placere et par analoge VU-metre på fronten med visere, der vifter i takt til musikken.

Netværksfunktionaliteten

Forstærkeren har ikke indbygget Wi-Fi, men må kobles til netværket med Ethernet-kabel. Min MacBook Pro genkendte den så straks som en trådløs AirPlay-kilde. Audirvana gjorde det samme, men dette program burde også have genkendt den som DLNA-kilde, hvilket jeg ikke kunne få til at lykkes. Så kunne jeg ellers have afspillet højopløste filer – også DSD og MQA – direkte gennem luften fra min Mac. Altså, man kan stadig afspille alle sine filer, men kun med “normal” lydkvalitet, som dog også lyder rigtig godt. Der medfølger en fjernbetjening til forstærkeren, men løsningen på streaming-balladen er at downloade Teac HR Streamer, som styrer forstærkeren fra mobilen. Så kan jeg logge ind på min Tidal-konto og høre musik i både cd- kvalitet og højere Master-kvalitet. Højopløste musikfiler på USB-nøgle eller harddisk får jeg også adgang til med app’en. Problemet er bare, at jeg ikke kan fordrage den. Det er uoverskueligt at bladre igennem kartotekerne i Tidal, og sange og artister står skrevet i en lille rude med begrænset plads. Lange sangtitler ser man kun begyndelsen af, og app’en er så uoverskuelig, at jeg sjældent gider bruge den. I stedet bruger jeg Tidal-app’en på mobilen og sender til forstærkeren via AirPlay, eller jeg bruger Spotify-app’en. Den ekstra lydkvalitet med højopløst er ligesom ikke besværet værd. Men da forstærkeren også har DLNA, kan man bruge tredjeparts-apps. [caption id="attachment_82686" align="alignnone" width="678"] Ethernet-porten giver mulighed for streaming, og digitalindgangene for flere kilder. Den analoge indgang kan f.eks. bruges til en pladespiller, hvis denne har indbygget RIAA-trin. Men vi savner forforstærkerudgang. (Foto: Teac)[/caption]

Meget er tilgivet

Når jeg dropper app’en og snarere bruge NR-7CD som en forstærker med indbygget AirPlay og Spotify Connect, er indtrykket langt bedre. Uanset om det er fra cd eller afspillet fra Tidal via AirPlay, lyder musikken både luftigt og opløst. Elizabeth Frasers stemme på Massive Attack-klassikeren “Teardrop” er blød og luftig gennem referencehøjttalerne Audiovector SR3 Arreté Raw Surface, og Teac-forstærkeren placerer hende i et stort og luftigt lydbillede med tydeligt markeret percussion og et lækkert, sprødt cembalo. Den bedste rytmik får man i øvrigt ved at slå op-sampling fra, og jeg foretrækker at sætte det digitale filter til Short Delay Slow, som i mine ører lyder mest musikalsk. Teac har også god kontrol over basregisteret, som afleveres med hurtige, kontante rytmer. Stortromme sammen med elbas er ret brutale sager, når man spiller højt, og her afslører forstærkeren sine lidt begrænsede strømreserver. Det bliver lidt fladt dernede sammenlignet med Naim Uniti Nova, som har væsentlig mere at komme med og endnu bedre rytmik i basregisteret. Men Nova er også mere end 10.000 kroner dyrere og har ingen cd-afspiller, så det skulle da også bare mangle. Den integrerede forstærker Hegel Röst har omtrent samme effekt som Teac NR-7CD og har både AirPlay og DLNA indbygget. Ingen cd-afspiller, men prisen er det halve af Teac. Hegel har bedre kontrol over rytmerne, og hvis man skruer op for Eminem eller Drake med hårdtslående bas, har Hegel mere overskud. Den lyder også mere velordnet. Teac lyder på sin side glattere og finere, og den har en slags X-faktor, som er vanedannende. Derimod har Röst en USB-DAC-indgang af meget høj kvalitet, hvor den hos Teac glimrer ved sit fravær. Man kommer ikke uden om, at Hegel Röst er et bedre køb, selv om NR-7CD har indbygget cd-afspiller. [caption id="attachment_82687" align="alignnone" width="678"] (Foto: Teac)[/caption]

Konklusion

Med sine mange tricks oppe i ærmet er Teac NR-7CD en forstærker, der kun har brug for højttalere, så har du et fuldt funktionelt anlæg. Et meget vellydende anlæg. Lydkvaliteten er rigtig god. Musikken lyder glat og opløst i et stort, luftigt lydbillede. Der mangler bare lidt kraft og baskontrol for virkelig at slå hovedet på sømmet. Men den digitale processering er i top, og hovedtelefonudgangen lyder rigtig godt. De ekstra funktioner, såsom cd-afspiller og netværksfunktionalitet, er nyttige. Men mobil-app’en er ikke imponerende, så vi foretrækker at bruge AirPlay og DLNA-funktionaliteten. Hvis der var en USB-DAC-indgang, så havde mere været løst. Forstærkeren er god, men du får mere for pengene med en integreret til 20.000 kroner og en god cd-afspiller ved siden af.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Teac NR-7CD
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Udgangseffekt: 2 x 60 W (8 ohm), 2 x 100 W (4 ohm)

Indgange: 2 x optisk, koaksial, USB-A, RCA, Bluetooth

Digital opløsning: 24 bit/192 kHz (PCM), 2,8 MHz (DSD)

Netværk: Ethernet, Spotify, Tidal, AirPlay, DLNA

Udgange: 3,5 mm hovedtelefonudgang

Mål: 15,2 x 44,2 x 34,5 cm

Vægt: 13,4 kg

Finish: Sølv

Web: teac-audio.eu

Pris: 29.999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.