annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
test:

Tivoli Audio Model One Digital + Cube + Sub

annonce

Tivoli-radio i stereo

Flere højttalere forbedrer lyden fra Tivoli Audios digitale bordradio, men det er dyrt og kompliceret.
Plus lbadvantages
Tiltalende design med træfinér. Varm, fyldig lyd over Bluetooth og Wi-Fi. Subwooferen løfter lyden betragteligt.
Minus lbdisadvantages
Mørk og udefineret klang. Forvrænger, når man skruer op. App’ens brugervenlighed er mangelfuld.

Den digitale udgave af Tivoli Audios radiosucces er for nylig blevet opdateret. Model One Digital, som den hedder, testede vi første gang sidste år. Dengang mente vi, at der manglede en del på lydkvaliteten, for at den kunne hævde sig blandt toppen af poppen inden for bordradioer.

Den var heller ikke særlig brugervenlig med en indviklet måde at få den koblet på netværket på, hvilket betød, at vi ikke fik brugt den, som vi skulle.

Hvilket var synd og skam, for ideen er tiltalende. En lille bordradio, der kan bruges sammen med andre enheder i netværket – et såkaldt multirums-setup – kan for mange være en nyttig løsning.

Man kan gøre, som vi har gjort: Tilføje en trådløs højttaler kaldet Cube og gå fra mono- til stereolyd. En løsning, der egner sig bedre til store rum, fordi to 3 tommers højttalere giver mere fyldig lyd end én.

Endnu bedre bliver det, hvis man også tilføjer den nyere Model Sub, der – som navnet antyder – er en bashøjttaler. Af den kompakte, for ikke at sige flade, slags. En, der kan stå, ligge eller hænge på væggen, og som er lille nok til at kunne få plads næsten overalt.

Model Sub er trådløs, men har også line-indgang, hvis man vil bruge den sammen med andre produkter. (Foto: Tivoli Audio)

Stereolyd

Man skal bare bruge en Model One Digital som udgangspunkt, så har man et 2.1-system, der i praksis fungerer som et stereoanlæg. Dermed får man musik-streaming via hjemmenetværket og Bluetooth, og relativt simpel app-betjening.

Med trådløs multirum oveni kan flere enheder spille samtidig. Det er bare ikke så let at få til at virke, hvilket jeg vender tilbage til.

Den kompakte radio fås i flere farver og ser flottest ud i træfinér. Den har aftagelig antenne, og app’en understøtter streaming-tjenester som Spotify og Tidal. Den kan også bruges alene som radio med streaming via Bluetooth. Så behøver man ikke at gå igennem Wi-Fi-opsætningen.

Brugervenlighed

Da vi testede Tivoli-radioen sidste år, tog det lang tid at slutte den til Wi-Fi. Den opdaterede app (version 2.1) fungerer bedre, men når man skal koble en separat højttaler og subwoofer til, bliver det straks mere kompliceret.

Jeg måtte genstarte app’en flere gange, før jeg endelig fik radioen på nettet med Cube og Model Sub. Derfra var det hovedsagelig ligeud ad landevejen, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at integrationen af Spotify og Tidal er mangelfuld. Det tager lang tid, før app’en opdaterer albums og playlister, og når det omsider er gjort, får man ikke altid mere at vide end albummets titel. Hvem der spiller, står der ikke noget om.

Alene fungerer radioen godt med Wi-Fi og Bluetooth, og som radio. Det er sammenkoblingen af flere enheder over Wi-Fi, der oftest svigter.

Den lille Cube-højttaler og subwooferen løfter lyden fra Tivoli-radioen betragteligt. (Foto: Tivoli Audio)

Lydkvalitet

Tivoli har ikke ændret nævneværdigt på Model One Digital. Den lyder stadig lidt for mørkt med et lille stik af diskant, der lyser lyden lidt op. I den henseende er den på linje med mange andre små bordradioer, vi har testet.

Jeg savner fokus på instrumenter, en klarere mellemtone og bedre definition af både sangstemmer og tale. Ruark R1 Mk3 eller Geneva Classic S lyder mere åbent, fokuseret og afbalanceret, men tilføjer man Cube og Model Sub, får man et helt andet lydbillede.

Det skal bemærkes, at Cube faktisk lyder tyndere end selve radioen, så når de er forbundet i stereo (kun Wi-Fi, ingen kabler), lægger man mærke til, at klangkarakteren er forskellig.

Det afhjælpes dog lidt af subwooferen Model Sub, der faktisk ikke er så værst. Den har en aktiv og to passive højttaler-enheder, som leverer rigeligt med bas uden at lyde for uldent, og den løfter lyden betragteligt.

Sammenlignet med Revo SuperSystem lyder Tivoli-opsætningen sejere, men den formår ikke at spille lige så højt. Hvis man skruer op for volumen, begynder den at skurre og forvrænge.

Konklusion

Det kan virke som en god idé at kunne udbygge en bordradio til et fuldgyldigt stereosystem med subwoofer. Men så skal det fungere bedre end her. Lyden er fuldt ud acceptabel. Der er trods alt tale om en lille bordradio med en 3 tommers højttaler-enhed plus en ekstra højttaler og en sub. Men begrænsningerne viser sig hurtigt, og selv med den opdaterede app kniber det med brugervenligheden.

Der er et stort forbedringspotentiale her. Den samlede pris på alle tre Tivoli Audio-apparater – Model One Digital, Cube og Model Sub – er så høj, at vi selvfølgelig havde højere forventninger, end de formåede at indfri.

Wi-Fi og Bluetooth-streaming
Multirum
FM/DAB/DAB+ radio
Spotify Connect, Tidal, Deezer
App-betjening
Aftagelig antenne
Aktiv trådløs subwoofer
Aktiv trådløs højttaler
Web: tivoliaudio.dk


Pris: 7097 kr
Bedste pris på Tivoli Audio Model One Digital + Cube + Sub
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Model One Digital: 2.499 kr. Cube: 1.599 kr. Model Sub: 2.999 kr.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Naim Uniti Star

  Naim Uniti Star

  For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.

  Tilføj som favorit
  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro er lige dele DAC og hovedtelefonforstærker – men bedst, hvis du kan udnytte begge dele.

  Tilføj som favorit
  Como Audio Bluetooth Turntable

  Como Audio Bluetooth Turntable

  De har kun én pladespiller på programmet, som til gengæld er rigtig god – og trådløs.

  Tilføj som favorit
  Sony PS-LX310BT

  Sony PS-LX310BT

  Med et par trådløse hovedtelefoner og Sonys nye pladespiller er du klar til din første vinylsamling.

  Tilføj som favorit
  Lyngdorf TDAI-3400

  Lyngdorf TDAI-3400

  Kombinationen af højttalere og stueindretning er altid svær. Lyngdorf Audio vil uskadeliggøre dit lytterums dårlige indflydelse.

  Tilføj som favorit
  NAD M10

  NAD M10

  Et komplet lydanlæg i den tunge ende behøver ikke at fylde hele stuevæggen. Det beviser det nyeste medlem af NAD’s Masters-serie.

  Tilføj som favorit
  Monsterforstærker fra Dan D’Agostino

  Monsterforstærker fra Dan D’Agostino

  Den integrerede forstærker kan udstyres med DAC og phono-trin.Tilføj som favorit
  Geneva Touring S+

  Geneva Touring S+

  Geneva hævder sig med en særdeles potent rejseradio.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu