TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: Matrix Audio Element M2

Overflod af funktioner

En af de mest veludstyrede streamere i klassen er spækket med indgange og understøtter alle nødvendige musiktjenester og lokalt lagret musik.

Af / 21/01/2023 - 10:00
Matrix Audio Element M2

Lyd & Billede mener

  • Alle de tilslutninger, du kan drømme om, inklusive HDMI ARC- og USB-DAC-indgang. Understøtter både streaming og musik lagret på netværket. Flot lyd.
  • Touchskærmen på forsiden er funktionel, men lige lille nok for at ramme rigtigt. At taste password er vanskeligt. App’en er ikke så elegant, som den ser ud.

Matrix Audio har satset på at pakke store ting ind i en lille boks, med Element M2. Den har et væld af digitale indgange, og både HDMI ARC- og USB-DAC-indgangene er på plads, foruden coax og optisk. En separat I2S-indgang er også tilgængelig i form af en ekstra HDMI-indgang. 

Element kan streame de fleste væsentlige musiktjenester, herunder Spotify, Tidal og Qobuz (men ikke Apple Music), samt internetradio. Spotify og Tidal har desuden en såkaldt Connect-funktion, som betyder at du simpelthen finder Element M2 som lydanlæg direkte i Spotify- eller Tidal-app’en. Dermed behøver du ikke at tænke på Matrix-app’en MA Remote.  

Du har også mulighed for at streame både Tidal og Qobuz i MA Remote, og her åbner der sig også mulighed for at tilføje dit musikbibliotek af downloadede filer. App’en har et fint layout, men vi savner bl.a. en søgefunktion til internetradio, og streaming af musik er generelt lidt mere kompliceret, end vi kunne ønske. I testperioden har vi brugt Roon og Tidal Connect mest. Så understøttes MQA-formatet også fuldt ut, med opløsninger på helt op til 384 kHz. 

Matrix Audio Element M2 rear angle scaled
Et godt udvalg af digitale indgange, inkluderett HDMI og USB-DAC. Afpilleren har også både ubalanceret RCA og balanceret XLR analog ud. (Foto: Matrix Audio)

Matrix Audio Element M2 i praksis

Tilslutning af Element M2 er ganske enkelt, bortset fra at det virtuelle tastatur på berøringsskærmen bliver meget lille, når du skal indtaste Wi-Fi-adgangskoden. Det skal heldigvis kun gøres én gang.  

Når først afspilleren er oppe at køre, er det meste andet nemt. Du kan vælge, om udgangen skal være variabel eller fast, og om den automatisk skal blive lydløs, når du tilslutter et sæt hovedtelefoner. 

Annonce

Lyden er, som den skal være i denne prisklasse: En flot og velopløst klangstruktur med fabelagtig styrke i Jan Gunnar Hoffs klaver, placeret i et stort rum, der breder sig godt ud over højttalernes fysiske placering.  

Wattson Audio Element M2 remote scaled
Foto: Matrix Audio

Bassen opleveres strammere her med mere punch og power i rytmisk musik end hos Wattson Madison. Vi er ikke helt i Naim-land i den henseende, men det er ikke langtfra. Rummet i lydbilledet opleves lidt større her end med Naim ND5 XS 2, men dimensionerne er stadig et stykke fra Auralic Altair G1.1.  

Taylor Swifts dejlige ballade Exile med Bon Iver klinger smukt ud i rummet, og hendes stemme har masse luft. Justin Vernons gæstevokal i denne duet står også stort og flot ud af Audio Physic Spark i nyeste inkarnation, drevet af McIntosh MA9500, og med Element M2 tilsluttet med balancerede XLR-kabler.  

Denne afspiller havde vi fint kunnet leve med i egen stue! Igen er der ikke samme dybde som med Auralic, men den samlede oplevelse er vældigt god. 

Konklusion

Hvis du ønsker understøttelse af så mange musiktjenester som muligt, og du gerne vil tilslutte både computeren og TV’et digitalt, så bør du absolut overveje Matrix Audio Element M2. Den tilbyder på det meste af, hvad man kan ønske sig af indgange, og uanset om du abonnerer på Tidal, Qobuz eller til og med Spotify, så er du dækket godt ind. Roon-brugere kan også glæde sig over, at afspilleren er Roon Ready – og den har til og med fuld MQA-understøttelse. 

Lydkvaliteten er rigtig god, helt som den skal være i denne prisklasse. Her har du et alt-i-et-produkt, som vil give masser af glæde! Også selv om app’en godt kunne haft flere muligheder. 

  1. Roon Labs Nucleus+

    Overlegen netværksafspiller

    Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

    Stream musikken med fuld opløsning og kvalitet til uendelig mange multirums-endepunkter. Avanceret rumkorrektion og meget mere.
    Dyr løsning. Du kan gøre det samme med Roon til pc og Mac (men ikke så stabilt). DAC skal købes ved siden af. Roon-konto er obligatorisk og koster ekstra.
    Læs hele testen
Karakter
Matrix Audio Element M2
High End

Også i denne test:

Wattson Audio Madison

Schweizisk minimalisme på sit mindste

Når man ser Wattson Madison skulle man tro, at den kostede langt mindre. Det er indtil man hører den. Men den er ikke for alle.

På sit bedste giver afspilleren et stort lydbillede med god kontrast. Den er enkel at sætte op og gør ikke meget væsen af sig fysisk. App-styring med sjovt layout og skrift.
Et billigere udseende, end vi havde forventet af en solid blok aluminium. Meget minimalistisk med få tilslutningsmuligheder. Ingen Wi-Fi. App findes kun til iOS. For bedste lyd skal man bruge en tredjeparts-afspiller, som Roon.
Læs hele testen

HiFi Rose RS150B

Fantastisk gennemført afspiller

HiFi Rose er det nyeste eksempel på, at lydkvalitet og brugervenlighed ikke behøver at være hinandens modsætninger.

Alle streamingtjenester i højeste kvalitet integreret. Stor touchskærm og enestående brugervenlighed. Strålende DAC og fantastisk kontrolleret og åben lyd.
Vi savner lidt dynamisk kontrast.
Læs hele testen

NAIM ND5 XS 2

En grå ulv i fåreklæder

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er ældst blandt musikstreamerne, men det mærkes på ingen måde på lyden.

Levende lydbillede med analog musikalitet. Gnistrende dynamik og fin app-styring.
Ingen skærm. Ingen fjernbetjening eller knapper.
Læs hele testen

Auralic Altair G1.1

Guldstandarden blandt musikstreamere

Auralics nye Altair G1.1 løber med en smal sejr, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brugervenlighed.

Spiller med indsigt og autoritet. Superdefineret lydbillede med gnistrende dynamik. Fremragende DAC.
Ingen digitale udgange. Ingen fjernbetjening. Ingen Android-app.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget