annonce

Denon AVR-2113

Komplet løsning

Denon AVR-2113 har alt, hvad man behøver i en surround-receiver, inklusive 4K-opskalering, AirPlay og indbygget Spotify.

annonce

Denon er ikke fremmede over for at udstyre deres receivere godt, heller ikke denne gang. Via netværkstilslutningen understøtter AVR-2113 både internetradio, streaming af lyd, video og stillbilleder fra en netværksharddisk og det indbyggede AirPlay, som er guld for brugere af Apples bærbare enheder eller iTunes. Nemmere bliver det nemlig ikke at spille musik trådløst til lydanlægget. Derudover har receiveren indbygget Spotify-tilslutning. Denne fungerer bedst via Denon Remote App til iPhone, eftersom den medfølgende fjernbetjening mangler tastatur og gør søgning på musik ufattelig besværligt. Med app’en funker det derimod fint, men det virker på den anden side overflødigt, eftersom Spotify allerede funker ypperligt fra enhver mobil Apple-enhed via AirPlay. Det gør for øvrigt også WiMP, Qobuz og alle andre musikapplikationer.

Receiveren understøtter 4K-video og kan desuden opskalere til dette format. Så er spørgsmålet bare, om den gør det bedre end de kommende 4K-skærme og -projektorer, som alle klarer jobbet på egen hånd.

Rumkorrektion er af typen Audyssey MultEQ XT, som fungerer for op til otte positioner i rummet, med minimum seks som anbefalet for at få bedst mulig kundskab om akustikken.

Brugervenligheden hos Denon er super. Jeg kan specielt godt lide menusystemet, som på overskuelig vis ligger gennemsigtigt oven på tv-billedet, så man ikke mister noget af handlingen.

Lydkvaliteten
Først og fremmest: Husk at slå Dynamic EQ og Dynamic Volume fra. Man kan hurtigt tro, at modtageren har en meget flad og livløs lyd, for disse indstillinger er aktiveret som standard.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 på Blu-ray gengives med fin lydkvalitet; lydbilledet omringer os er fint og luftigt, og dialogerne er klokkeklare. Der mangler bare lidt krudt i forhold til Pioneer, som er friskere og mere dynamisk, specielt i mellemtoneområdet. Denon lyder lidt rund og forsigtig i sammenligning.

Ola Gjeilos flygel fra albummet Stone Rose på Blu-ray har en dejlig tonestruktur og fylde. Der er ikke samme attack i tangenterne som med Pioneer, men samtidig er det godt og opløst i overtoneområdet. Flyglet lyder fint, og når saxofonen på “North Country II” kommer ind, har den en frodig og forførende klang. Jeg savner imidlertid lidt råhed. På elektrotango-udgivelsen Tango 3.0 fra Gotan Project er det også klart, at Denon kunne have haft lidt mere kraft og drive i rytmerne.

annonce

Musik i stereo med bi-amping får mere drive, og uden sammenligning med de andre i testen er dette rigtig godt. Denon har også bedre opløsning i toppen end Pioneer og Yamaha. Men den har ikke gnisten og drivet. Jeg kan vanskeligt forstille mig, at nogen vil forvente bedre lyd for pengene end dette, men alligevel bliver Denon altså overhalet af de bedste.

annonce

Konklusion
Med rigtig god brugervenlighed, meget udstyr og god lyd er der ikke meget at udsætte på Denon AVR-2113. Den lyder meget rent og pænt, med en fyldig og stor klang. Lydbilledet strækker sig ud, og både film og musik i surround lyder indbydende. Hvilket også gælder musik i stereo. Det, vi savner i forhold til konkurrenterne, er mere attack og liv i mellemtoneområde. Det bliver lidt for pænt.

Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • HDMI: 6 ind, 1 ud
 • 7 x 95 W (8 ohm)
 • 4K opskalering, 3D og lydretur
 • Audyssey MultEQ XT rumkorrektion
 • Netværk m. AirPlay, Spotify og remote app (iOS)
 • Ikke multikanals pre-out
Pris: 4499 kr
Plus Opløste overtoner Mange muligheder
Minus Mangler lidt liv i mellemtonerne
  Også i denne test:
  Yamaha RX-V573
  Fut og fart
  Yamahas receivere har fået AirPlay. Og det er tydeligt, at producenten stadig har kontrol over lydkvaliteten.
  Pioneer VSX-922
  Brugervenlig og smart
  Pioneer VSX-922 er en veludstyret og billig surround-receiver med avanceret højttalerkalibrering.
  Onkyo TX-NR616
  Budgetkongen
  Onkyo har satset på 4K-opskalering og en masse tilslutninger, inklusive otte HDMI-indgange. Men vigtigst er, at TX-NR616 lyder fabelagtigt!
  Guide
  Hjemmebiograf på 1-2-3
  Bliver du skræmt af alle højttalerne og tilslutningerne? Det er der ingen grund til.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

  Googles mindste gør underværker – nogle gange

  Det er kun det nye navn og nogle detaljer, der adskiller den nye Nest Mini fra forgængeren.