Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: NAD T757v2

Minimalistisk hjemmebio-kraftværk

NAD undgår alt overflødigt og koncentrerer sig om det, de gør bedst: God lyd til lav pris.

Skrevet af / 30/10/2013 - 13:46
NAD T757v2
Geir Gråbein Nordby

Fordi der i fremtiden kan komme nye lyd- og billedformater samt transmissionsstandarder, kan man opgradere NAD’s receivere med nye moduler. Et nyt HDMI-kort kan nemt erstatte det gamle på bagsiden, hvis det skulle blive nødvendigt senere. T757v2 adskiller sig kun fra forgængeren ved nyt HDMI-kort, som nu har 3D-understøttelse og lyd-returkanal. Hvis 4K Ultra HD-formatet bliver populært i fremtiden, vil der også kunne komme en opgradering til det, men p.t. understøtter NAD ikke 4K.

Receiveren har ikke netværkstilslutning, men det er muligt at skifte til et HDMI-modul med Ethernet-stik. Det vil dog kun betyde, at receiveren kan fjernstyres fra iPhone, og vil ikke give nogen streaming-muligheder. Det her er en ren hjemmebio-maskine!

Der er få funktioner. En undermenu for DSP-indstillinger afslører kun én funktion, nemlig læbe-sync i millisekunder. Der er simpelthen ingen lydindstillinger at vælge imellem. Personligt synes jeg faktisk, det er helt rart.

Den minimalistiske skærmmenu med hvid tekst på grå baggrund kunne også have være rar. Hvis bare jeg ikke hele tiden røg ud af menuen, fordi jeg ikke lige kan finde ud af at bruge højre piletast til bekræftelse i stedet for Enter. Den lille detalje får mig til at kåre T757v2 til testens mindst brugervenlige receiver!

Højttalerkalibrering sker med Audysseys mest simple variant. Ved hjælp af en målemikrofon indstilles afstand til hver højttaler, delefrekvens og lydniveau. Ingen rumkorrektion med EQ her.

Lydkvalitet
Hvis jeg blev irriteret over brugerfladen, glemmer jeg det helt, når filmen starter. Ingen af ​​de andre receivere i testen lyder lige så ubesværet under pres. Her er masser af kraft og masser af punch! Scenen, hvor Tony Starks hjem bliver angrebet af helikoptere, rykker mere end med nogen af ​​de andre receivere, og der er mindre forvrængning, når glas bliver knust, og stumperne flyver. Det er virkelig engagerende!

Dialogerne er store og massive, lydbilledet breder sig sømløst i rummet, og samlet set er lyden i en anden klasse end de andre. I hvert fald når vi taler lydtryk og engagement. NAD har ikke den mest nuancerede tonegengivelse; det lyder lidt, som om alle skuespillerne er på anabolske steroider. Men det er fedt at lytte til!

NAD_T757v2_bak

Musik lyder også godt; især dynamikken og roen kan de andre misunde NAD. Når en stortromme slår, så slår den hårdt. Der er meget gods i dybbassen, som lyder jernhårdt. Men den øvre mellemtone bliver lidt tilbagelænet, så lyse klavertangenter ikke få den samme snert som med Pioneer og Onkyo. Sangstemmer står heller ikke så meget ud fra lydbilledet.

Konklusion
NAD T757v2 slår fra sig fra første sekund. Her er der muskler nok til at brage løs i hjemmebiografen, så man presses tilbage i sofaen, uden at receiveren stresses, når det bliver rigtig højt.

Hvis du ikke er ude efter en receiver, der kan streame musik, men kun leder efter en forstærker til at håndtere filmsamlingen, så kan denne receiver være noget for dig. Her er masser af kræfter og en kanalseparation, der er god nok til at tegne et sømløst lydbillede, som breder sig rundt om dig. Musik lyder også sejt. Der mangler lidt finesse i overtonerne, men det betyder ikke rigtig noget.

Et irritationsmoment er dog brugervenligheden – eller manglen på samme. Selv om en receiver er minimalistisk, burde den også kunne være intuitiv.

Lyd & Billede mener

Bulder og brag Kan opgraderes til DAB+ Ingen rumkorrektion Få funktioner Ingen streaming Ingen pladespiller-indgang

Også i denne test:

5 surround-receivere til hjemmebiografen

8 surround-receivere til hjemmebiografen

Opsummering

For mindre end 10.000 kroner får man en receiver, der både lyder rigtig godt og har rigeligt med funktioner.

Læs hele testen

Yamaha RX-A1030

Den totale oplevelse

Yamaha RX-A1030 har alt: Fantastisk lydkvalitet, masser af kræfter og brugervenlighed i top. Den er også meget veludstyret.

Heftig og naturlig lyd Virker fint til streaming Overlegen fjernbetjenings-app Pladespiller-indgang
Kunne have haft mere gennemsigtig mellemtone
Læs hele testen

Harman Kardon AVR 370

Gang i den

Fra Harman Kardon kommer en receiver, der gør actionfilm meget engagerende. Men den er ikke uden fejl.

Sej lyd Wi-Fi AirPlay
Lidt svulstig bas Træg betjening ved streaming Ingen pladespiller-indgang
Læs hele testen

Pioneer SC-2023

Klar som dagen

Pioneer tegner et stort, åbent lydbillede med glasklare dialoger. Idiotsikker trin-for-trin opsætning gør en ellers avanceret receiver let at bruge.

Sømløs lyd AirPlay
Ingen pladespiller-indgang Kan lyde lidt sterilt efter kalibrering
Læs hele testen

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftfuld

Her er en heftig og musikglad hjemmebio-receiver med god kontrol og tryk på bassen. Den har også trådløs netværkstilslutning og indbygget Spotify.

Stor og kraftfuld lyd Wi-Fi og Bluetooth Pladespiller-indgang Spotify
Overtoner kunne være mere opløst Mindre avanceret end forgængeren
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Scroll to Top