Receiveren fra Denon har – ligesom Marantz SR6011 – ni forstærkerkanaler og dermed mulighed for 7.1 lyd plus to Atmos-kanaler. Faktisk kan man tale om 7.2, for de to subwoofer-udgange har individuel processering og rumkorrektion, så subwooferne kan placeres i forskellig afstand fra siddepositionen og i forskellige akustiske miljøer.
Meget tyder på, at AVR-X4300H er temmelig identisk med Marantz-receiveren, bortset fra Marantz’ diskrete forforstærkerkomponenter (HDAM), som ikke sidder i Denon. Denon har opgivet effekten til 125 watt med to kanaler drevet samtidig, hvor Marantz har modereret sig med 110 watt. Det kunne tyde på, at effektforstærkertrinene ikke er helt ens (eller også er de målt forskelligt).
Har du brug for mere end ni forstærkerkanaler, så har AVR-X4300H processering for 11 og kan kobles til en ekstra stereo-effektforstærker eller et par aktive højttalere.
For at gøre musik-streamingen ekstra brugervenlig har Denon inkluderet deres HEOS-multirumssystem i receiveren. Så kan du streame musik fra HEOS-app’en, hvor receiveren er defineret som et separat rum. Dermed kan den spille sammen med andre HEOS-højttalere og -forstærkere rundt om i hjemmet for en komplet multirumsoplevelse.
Receiveren er også klargjort til betjening via systemer som Crestron og Control4.
Brugervenlighed
Denon har de samme skærmmenuer som Marantz, der er klasseledende på brugervenlighed. Det hele er så intuitivt at forholde sig til, og den nye mobil-app er endnu mere overskuelig end tidligere versioner.
Musik-streaming er meget brugervenligt takket være HEOS-app’en, og der er indbygget understøttelse af Tidal.
Lydkvalitet
Audyssey rumkorrektionen gør også her et fremragende stykke arbejde med at kalibrere højttalerne. Det lyder mere organisk og opløst end Pioneer og Onkyo med meget mere fylde nedad i mellemtone- og basområdet. Dialogerne i Deadpool står klart og tydeligt med god tyngde i stemmernes resonansområde. Og ligesom på Marantz kommer Atmos-lydsporet væsentlig mere til sin ret med en 7.1.2 konfiguration, altså med fire baghøjttalere. Loftshøjttalerne binder lydbilledet bedre sammen, og man får en større boble af lyd omkring lyttepositionen.
Både film og musik lyder udsøgt med Atmos, og også almindelig surround-lyd uden loftskanaler lyder stort og åbent.
I forhold til Marantz har Denon ikke helt samme gengivelse af mikronuancer fra strengeinstrumenter og bækkener. Men det lyder fabelagtigt alligevel med en stor og fyldig klang, som man let forelsker sig i.
Denon opleves ikke som kraftigere end Marantz, og også her er der ikke helt så meget at hente som hos Yamaha og Onkyo. Men der er kraft nok, og Denons tonale kvaliteter er det umuligt ikke at kunne lide. Selv high-end højttalere gøres ikke til skamme her. Tilføj multirums-streaming med HEOS, og vi har en klar vinder i Denon AVR-X4300H.
Også i denne test:
Yamaha RX-A1060
Meget af det meste
Veludstyret, vellydende og med yderst brugervenlig multirumsfunktionalitet.
Marantz SR6011
Enorm rumfølelse
Hvis du leder efter det lydbillede med det største rum, behøver du ikke at lede længere.
Pioneer SC-LX501
Gør meget rigtigt
Her er en hjemmebio-maskine, der også kan andre kunster. Men vi ønsker os lidt mere.
Onkyo TX-RZ810
Fedt nok
Receiveren fra Onkyo har masser af kraft og lyder godt. Men den har sine mangler.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer