Onkyo-receiveren har THX Select2 Plus-certificering, som skal garantere lyd med fuld dynamik i rum på omkring 60 kubikmeter, dvs. 25 kvadratmeter med standard loftshøjde.
Nyt er multirumsfunktion i form af FireConnect fra Blackfire. Den går dermed i kamp med Sonos, HEOS og MusicCast, der har tilsvarende funktionalitet. Men udrulningen er blevet forsinket, så receiveren havde desværre ikke denne funktion i testperioden. Den har derimod både AirPlay og Bluetooth, så man let kan afspille musik trådløst fra mobilen.
Understøttelse af højopløste musikformater via netværk eller USB-hukommelse er også på plads, ligesom RZ810 understøtter professionelle styringssystemer som Crestron og Control4, hvilket giver god mulighed for smart-home funktioner.
Brugervenlighed
At slutte receiveren til er let takket være en simpel førstegangsmenu, og skærmmenuen fungerer fint.
Onkyos mobil-app Controller gør det lettere at streame musik over netværket med et mere overskueligt layout end tidligere apps. Den er også klargjort til multirum, og du kan navngive receiveren f.eks. “Stue”, så du let kan finde det rum, du vil afspille musik i.
Streaming fra Spotify sker nemt med Spotify-app’en. Tidal bruger derimod Onkyo-app’ens egen brugerflade, og her må vi manøvrere igennem kedelige sanglister uden grafik. Temmelig uinspirerende, men det fungerer, og man får også adgang til redaktionelle spillelister.
Lydkvalitet
Onkyos rumkorrektion finder den rigtige afstand til højttalerne og indstiller stort set korrekt delefrekvens (vi måtte justere til 80 Hz på enkelte kanaler). Selve lyden bliver dog flad og steril, så hvis du har gode højttalere, anbefaler vi Pure Audio, som sender lyden upåvirket til højttalerne. Eller sæt systemet til ikke at korrigere fronthøjttalerne, men i stedet forsøge at få de andre højttalere til at efterligne disse. Der bliver for lidt varme og punch, hvis AccuEQ skal gøre det helt automatisk.
I Pure Direct byder receiveren derimod på god lyd med rigtig godt punch. Dialoger på film gengives med fyldig resonans og klar tale. Lydeffekter lyder heftigt med tryk på og god kontrol. Atmos-lydsporet på Deadpool kommer godt frem med SUV’er, der slår saltoer, og kugler, der flyver gennem luften.
Men da receiveren kun har syv kanaler, må vi ofre de bagerste surround-kanaler, når vi bruger Atmos-højttalere. Resultatet er en boble af lyd foran, mens lydbilledet ikke breder sig så langt bag os, som vi kunne ønske. Denon og Marantz har begge et større, mere sammenhængende lydbillede.
Musik lyder rigtig godt, og en elbas har et fedt groove i bunden. Guitarer og andre strengeinstrumenter rasler lækkert i lydlandskabet, og stemmer står fint midt i det hele. Uanset om der er rock eller jazz på menuen, tackler Onkyo det fint. Den har fuld kontrol over high-end højttalerne Audiovector SR3 Avantgarde Arreté.
Også i denne test:
Denon AVR-X4300H
Bossen i hjemmebiografen
Denne receiver har hele pakken og står øverst på vores “må have”-liste, uanset om det er til film eller musik.
Yamaha RX-A1060
Meget af det meste
Veludstyret, vellydende og med yderst brugervenlig multirumsfunktionalitet.
Marantz SR6011
Enorm rumfølelse
Hvis du leder efter det lydbillede med det største rum, behøver du ikke at lede længere.
Pioneer SC-LX501
Gør meget rigtigt
Her er en hjemmebio-maskine, der også kan andre kunster. Men vi ønsker os lidt mere.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer