TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Asus ZenBeam E1

Biograf-walkman

Asus’ miniprojektor fylder ikke mere end en gammeldags walkman, og den gør for hjemmebioen, hvad den bærbare kassettespiller i sin tid gjorde for stereoanlægget.

Af / 27/06/2018 - 14:15
Asus ZenBeam E1

Lyd & Billede mener

  • Ultrabærbar projektor, der kan vise film og slideshows hvor som helst. Tilsæt en HDMI-kilde og en hvid væg, så er du kørende.
  • Der er virkelig ikke meget lysstyrke i den. Og man savner mulighed for afspilning via Miracast eller USB/SD-medier.

Asus ZenBeam E1 kommer i et enkelt og funktionelt aluminiumkabinet af en størrelse, der i en svunden tid havde passet til en walkman. Et skydelåg beskytter linsen, og langs siderne er der huller til ventilation. Batteriet giver dig op til fem timers bærbar hjemmebio uden andet kabel end det fra afspilleren.

Tilslutningen er simpel. Der er en enkelt HDMI/MHL-indgang, og derudover finder man kun 3,5 mm hovedtelefonstik, strømstik samt en USB-port til opladning. Det havde øget mulighederne dramatisk, hvis man også havde kunnet afspille film fra SD-kort eller USB-medier. For slet ikke at nævne trådløs afspilning fra Android-enheder via Miracast.

Ydelse

Lysstyrken er E1’s akilleshæl. Selv i en mørklagt stue sent om aftenen virker billedet lidt mat. Projektoren giver en maksimal lysstyrke på 150 lumen. Altså nogenlunde svarende til en 15 watts glødepære. Og det er vel at mærke, når den kører på fuldt tryk. I Eco-mode, hvor batterilevetiden er opgivet til fem timer, falder lysstyrken til 50 lumen.

Opløsningen er også begrænset. Projektoren accepterer Full HD-signaler, men har kun en fysisk opløsning på 854 x 480 pixel. Altså knap en fjerdedel af Full HD.

Den indbyggede højttaler er i sagens natur meget lille, men leverer overraskende kraftig og god lyd. Som transportabelt kæmpe-tv med internet-tv fra pc’en kan man fint følge med i programmet.

Annonce
ASUS ZenBeam E1 37855
(Foto: Producent)

Konklusion

Asus ZenBeam E1 er en projektor, der i kraft af størrelsen kan komme på steder, hvor få andre kan være med. Den har sine begrænsninger i både billedkvalitet og funktioner, men hvor er den dog en charmerende lille fyr!

I arbejdstiden tager den så godt som ingen plads i tasken, når du skal lave en præsentation. Og i ferien kan den agere storskærm på hotelværelset, i sommerhuset eller på campingpladsen. Hvis bare man også kunne skrumpe pc’en tilsvarende, var verden perfekt.

Karakter
Asus ZenBeam E1

Også i denne test:

BenQ GS1

Se film hvor du vil

BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.

Fylder mindre end selv et lille tv, men giver et kæmpebillede med kort projektionsafstand. Kan afspille direkte fra USB-nøgle eller Android-mobil.
Koster som en fuldvoksen projektor. Ikke alle film lader sig afspille, og mus og tastatur er ofte nødvendigt. Lysstyrken er begrænset.
Læs hele testen

Philips PicoPix PPX4835

Kun god på papiret

Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.

God lysstyrke kombineret med høj pixelopløsning og mulighed for at projicere et ret stort billede op.
Billedet bliver aldrig helt skarpt, og det hele bliver temmelig fladt og livløst. Color banding er også et problem, og blæseren støjer en del.
Læs hele testen

Philips PicoPix PPX3417W

Mange tricks i ærmet

Hvad enten du vil se video fra mobil, pc, hukommelseskort eller USB – eller endda trådløst – er PPX3417W en projektor, der skal tages alvorligt.

De fleste formater understøttes, og batterilevetiden er okay. Billedkvaliteten er god med lysstyrke nok til det meste.
Projektionsafstanden er meget lang med kun et 24 tommers billede fra en meter. Meget støj fra blæser og farvehjul.
Læs hele testen

Asus S1

Velvalgt kompromis

Asus S1 har kun ét mål for øje: At give den bedste billedkvalitet for pengene fra et meget kompakt format.

God lysstyrke og kort projektionsafstand gør projektoren brugbar i mange sammenhænge. Her får du meget for pengene!
Sortniveauet er begrænset, og det er begrænset, hvad man får ud af denne opløsning. HDMI er eneste tilslutningsmulighed.
Læs hele testen

Philips PicoPix PPX5110

Indgangsbilletten

Denne superkompakte projektor kan streame video trådløst direkte fra din smartphone.

PPX5110 er meget let og kompakt, med kraftig nok lyd til at fungere i mange situationer. Meget lidt mekanisk støj.
Lav lysstyrke kræver et mørkt rum, og billedet bør holdes under 60 tommer. Farverne er overmættede, med klart rødlige ansigter.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Laserskarp projektor fra Sony

Ultra short-throw-projektorer – det perfekte alternativ til et kæmpe-TV?

100 tommer fra 1,5 meter!

Short-throw-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmebiograf

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser