TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Marantz Cinema 60

Indfrier forventningerne

Marantz Cinema 60 har et nyt, moderne udseende og tilbyder et væld af tilslutninger og funktioner. Lyden er kraftfuld og meget god.

Af / 09/10/2023 - 09:05
Marantz Cinema 60

Lyd & Billede mener

  • Surroundlyden har en fremragende sammenhæng med god dynamik og opløsning. Brugervenligheden er også helt i top.
  • Kalibrering med Audyssey MultEQ-XT tager tid. Lidt høj pris.

Det er ikke alle, der ved det, men Marantz er en søsterproducent til Denon. De har derfor ofte lignende produkter, med lidt forskelligt udseende – men hvor ydeevne, brugervenlighed og funktioner ofte er meget ens.

Den nye Cinema-serie har et helt nyt udseende på forsiden. Ikke desto mindre ligner Cinema 60 Denon AVR-2800h meget både bagpå og indeni.

Marantz Cinema 60 beauty
(Foto: Marantz)

Funktioner og brugervenlighed

Ligesom søstermodellen Denon AVR-2800h har Marantz Cinema 60 7.1-kanaler og kan derfor konfigureres som 5.1.2, hvis du vil have 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X. Menusystemet er også meget ens, og i modsætning til dyrere modeller fra samme producent er der ingen Dirac-rumkorrektion her. I stedet bruger Cinema 60 Audyssey MultEQ XT. Et system med mange år på bagen, men som vi ved giver gode resultater.

Læs også Marantz Cinema: Friskere udseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består af nye, integrerede surround-forstærkere, samt separat processor og 16-kanals effektforstærker - og med et udseende, man bestemt ikke har lyst til at gemme væk.

Brugerfladen i skærmmenuen er så brugervenlig, at man fristes til at kalde den idiotsikker. Du bliver guidet gennem alt fra højttalertilslutninger til opsætning og kalibrering, alt sammen med grafik og billeder, som du kan forstå. Det er meget godt.

Audyssey Room Correction foretrækker at tage målinger fra otte forskellige målepunkter rundt om siddeområdet for at lære akustikken omkring lytteområdet så godt at kende som muligt. Det tager tid, så afsæt en halv time.

Annonce

Marantz-receiveren adskiller sig fra Denon på ét vigtigt punkt: Du får en forforstærkerudgang til alle kanaler. Det betyder, at den kan opgraderes med ekstra forstærkerkraft, hvilket vil være guld værd for mange, der har en effektforstærker, de ikke ved, hvad de skal stille op med, eller som ønsker at bruge aktive højttalere til nogle af kanalerne.

Cinema 60 fås også med DAB+ digitalradio. Så hedder den Cinema 60 DAB+.

Marantz Cinema 60 rear L&B
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Marantz Cinema 60

Lyden her er en vidunderlig blanding af potent og opløst. Der er stor dynamik i dialogerne på filmen, og lydrummet er stort og luftigt. Genstande placeres meget præcist i et tredimensionelt lydbillede, og bombefly, der passerer “over hovedet”, panoreres med præcision.

Marantz blander Procella-subwooferen overbevisende ind i lydbilledet, og der er masser af kraft i eksplosioner og skud. Selv i det område, der ikke er rettet mod subwooferen, for her er der masser af forstærkerkraft til at holde Procellas satellithøjttalere i skak.

Atmos-lydsporet på Formula 1: Drive to Survive indhyller os i lyd, og du føler virkelig, at du er der, når racerbilerne foretager farlige overhalinger og nogle gange ender i muren.

Det er stadig lidt af et skridt op til Onkyos fantastiske tredimensionalitet. Dels fordi Onkyo har Dirac, og dels fordi den har to ekstra kanaler. Men på alle måder er dette meget godt.

Gulvhøjttaleren Dynaudio Contour 30i drives med mere overbevisning end flere andre forstærkere i testen. Musik i stereo med Cinema 60 indstillet til Pure Direct lyder sprødt og åbent med en fabelagtig stramhed. Uanset om der står hiphop eller folkesange på menuen, er vi begejstrede for Marantz’ musikalske præsentation.

Klassisk musik i Atmos-surround lyder også meget imponerende. På Song for Justice fra albummet Tuvayhun i Dolby Atmos på Blu-ray er vi omgivet af Nidarosdomens Jentekor, og der er masser af luft i stemmerne. De er godt adskilt, og strygerne har en flot glød. Igen er holografien et lille skridt væk fra Onkyos, men det bør ikke afskrække nogen. Marantz har en fremragende forstærker her.

Marantz Cinema 60 2 L&B
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Marantz Cinema 60 er en rigtig god surroundforstærker – eller receiver, om man vil. Den koster lidt, men betaler tilbage med strålende film- og musikoplevelser. Den har masser af kraft, præcis rumkorrektion og rigtig god funktionalitet. Dens største problem er, at den er markant dyrere end søstermodellen fra Denon. De eneste ekstra funktioner, den tilbyder, er forforstærkerudgange og et mere moderne look.

Karakter
Marantz Cinema 60
Premium

Også i denne test:

Denon AVR-X2800H

Hver en krone værd

Denon AVR-X2800H tilbyder et væld af funktioner, gode tilslutningsmuligheder og kraftfuld lyd - til en meget fordelagtig pris. Et rigtig godt køb!

Denon-receiveren leverer smuk og præcis surroundlyd med stor sammenhængskraft
Lidt tidskrævende opsætning
Læs hele testen

Sony TA-AN1000

Kraft og finesse

Denne Sony-forstærker leverer smuk lyd til både film og musik.

Et væld af finesser og en velopløst, fyldig lyd i alle kanaler gør Sony-forstærkeren til en kompetent biografmaskine.
Til denne pris? Ikke meget, men den mangler udgange for tilslutning af eksterne forstærkere.
Læs hele testen

Onkyo TX-NR7100

Rå klasse

Onkyo koster lidt mere end konkurrenterne, men viser, hvor skabet skal stå i hjemmebiografen.

Onkyo-receiveren tilbyder ekstra surround-kanaler og meget præcis rumkorrektion samt masser af effekt og tilslutningsmuligheder.
Prisen er lidt højere end de andre i testen.
Læs hele testen

Pioneer VSX-935

Fyldig og varm lyd

Pioneer tegner et stort lydbillede, det lyder godt, og det er brugervenligt nok. Der er bare én lille mangel.

God balance og fylde i lyden. Generelt god tredimensionalitet og god anvendelighed.
Vi savner noget dynamik. Ikke blandt de mest avancerede rumkorrektionssystemer.
Læs hele testen

Yamaha RX-A2A

Løser opgaven

Yamaha RX-A2A har masser af muskler, og den gør et godt stykke arbejde med at gengive lyden i tre dimensioner. Men vi har et par spørgsmål.

Stor og fyldig mellemtone, masser af punch. Præcis rumkorrektion.
Mangler dynamik, skelner ikke mellem tonerne så godt som de bedste. Det oplevede rum er ikke så stort, som vi gerne ville have det.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “Marantz Cinema 60”

  1. Claus Dyrup Jensen

    Mangler en lyd sammenligning med Denon´n. Lyder de ens? (Plejer de ikke.. men måske har det ændret sig)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

100 tommer fra 1,5 meter!

Short-throw-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmebiograf

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar