Creative er bedst kendt som opfinder af Sound Blaster-lydkortet, der dominerede pc-markedet i 1990’erne. Derfor er det meget passende, at soundbaren Katana kan fungere som pc-lydkort via USB. Et overskueligt display gør den nem at bruge i det daglige.
Desværre mangler der HDMI-indgang. Løsningen er så at slutte tv’et til den optiske digitalindgang og håbe, at lyden er synkroniseret med billedet, så dialogerne høres i takt med læbebevægelserne (lip-sync). Det gør de fint nok på det Sony-tv, vi brugte til at teste med. Lyden er så lidt bagefter, at vi synes, det er acceptabelt.
Lydkvalitet
Soundbaren formår at engagere, når køreevnerne skal testes i racerspillet Forza Horizon 3 på Xbox One S. Det brager godt i subwooferen, når man smadrer bilen, og motoren lyder massivt nok. Lidt mere rundt end Panasonic, men Creative opleves alligevel som kraftigere.
Det blå lys på undersiden af soundbaren i Gaming-indstillingen er vi mindre sikre på er en god idé, eller at hele undersiden lyser op i alle regnbuens farver ved Concert-lyd på musik.
Film engagerer fint, og subwooferen følger godt med. Den er kablet og dermed mindre placeringsvenlig, men Creatives soundbar fungerer ganske godt her, synes vi.
Musik bliver derimod en temmelig tam oplevelse med uldne sangstemmer pga. for lidt energi i diskanten. Som er dér, hvor overtonerne og klarheden i musikken ligger. Men Bluetooth fungerer faktisk her, meget bedre end på Panasonic.
Konklusion
Creative Sound BlasterX Katana er et godt forsøg på en soundbar. Den er på ingen måde nogen kraftstation, men har muskler nok til at engagere på spil, og den fungerer også fint til film og tv.
Vi savner opløsning i diskanten, hvilket gør musikoplevelsen mindre fristende. Uden HDMI-indgang må vi ty til optisk indgang fra tv’et, og så er man ikke garanteret perfekt lip-sync.
Også i denne test:
Samsung HW-N660
Perfekt balance
Soundbaren fra Samsung har en flot sammenhæng i tonerne, hvilket gør både film og musik til en behagelig oplevelse.
JBL Bar 3.1
Et kraftcenter
Ingen af de andre giver samme hjemmebiofølelse. JBL jorder alle på ren og skær kraft, og lydkvaliteten er god nok til at sikre tronen.
Klipsch RSB-6
Følger ikke op
Trods et maskulint udtryk og barsk lyd har Klipsch ikke kræfterne til at følge op og rammer ved siden af målet.
LG SJ8
Lad lyden flyde
LG’s soundbar er en af de billigste med indbygget netværks- funktionalitet og streaming af musiktjenester. Og den lyder godt.
Sony HT-XF9000
Ekstra dimension i højden
Sonys soundbar simulerer både Dolby Atmos og DTS:X i højden, hviket skal give lydbilledet en ekstra dimension. Og det fungerer.
Philips Fidelio B1/12
Bedre til tv end musik
Fidelio B1 er en af markedets mindste soundbars. Den lyder større, end den ser ud, men har sine mangler.
Yamaha YAS-207
Overraskende stor lyd
Yamaha var først på markedet med en aktiv soundbar. Her er deres første med DTS Virtual:X surround-sound
Panasonic SC-HTB250
Lille – og halvhjertet
Den lille soundbar fra Panasonic lyder større og kraftigere, end man skulle tro. Men den har nogle problemer.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer