annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
TEST:

4 IP-tv

annonce

Se fjernsyn via internettet

Vi har testet vareudvalget hos de fire største leverandører af IP-tv i Danmark.

De dage er forbi, hvor tv-modtagelse indbefattede at balancere på tagryggen, mens antennen møjsommeligt blev rettet ind på DR TV. I dag skal der mange kanaler på flimmeren, og både signalet og overførslen er digital. Også den gammelkendte antenneforening har fået konkurrence. Flere og flere vælger nemlig at få deres tv-signal leveret på samme måde som e-mails og Facebook-opdateringer, nemlig via internettet.

Vi har testet de største leverandører af internetbaseret tv på det danske marked: TDC, Fullrate, Telia og Waoo!. De fire leverandører blev hver bedt om at levere deres store tv-pakke til husstanden.

Tre af de fire leverer bredbåndsforbindelsen via telefonstikket i form af ADSL-opkobling, mens Waoo!, som er ejet af 14 energiselskaber, bruger lyslederkabel til at levere forbindelsen.

Hos alle fire er det en betingelse, at man køber sin internetopkobling hos samme leverandør som sin tv-pakke. Så selv om signalerne sendes via internettet, og man derfor rent teknisk kunne levere dem til enhver IP-adresse på det globale netværk, kræver leverandøren at have kontrol over hele signalvejen. Forklaringen på dette er samstemmende fra alle fire leverandører, at man er nødt til at sikre forbindelseskvaliteten, så kunden ikke får en utilfredsstillende tv-oplevelse.

Ud over en hurtig internetforbindelse skal man have en modtagerboks, som anbringes tæt på fjernsynet. Boksen forbindes ligesom andre netforbundne apparater til husets internet-router med almindeligt netværkskabel (Telia overfører dog signalet trådløst). Tv-boksen omdanner datastrømmen til et tv-signal og tilbyder en brugerflade med programguide, tv-on-demand, filmleje og evt. ekstratjenester som streaming-abonnementer og optagelse.

Sådan testede vi
Når man tester internetbaseret tv, indgår der naturligvis en hel del tv-kiggeri i testen. Antallet og udvalget af kanaler tæller med, ligesom antallet af HD-kanaler. Lige så vigtigt som antallet er naturligvis kvaliteten. Med lige omkring 100 kanaler i boksen (de regionale udgaver fra TV 2 fylder adskillige pladser, selv om de kun tæller som én i kanalantallet) er det vigtigt med god navigation. Vi kiggede også på ekstra features som optagelse, pause, spoling og start forfra i live-tv. On-demand tv tæller ligeledes på plussiden. Det nyeste konkurrenceparameter er adgang til streaming-tjenester direkte fra menuen i tv-boksen.

Konklusion
Hvem der tilbyder den bedste tv-pakke, afhænger i høj grad af, hvad der er afgørende for netop dig. Hvis du er fan af moderne tv-serier, vil pakkerne fra Waoo! og Telia tiltale dig. Her får du streaming-adgang til henholdsvis Netflix og HBO direkte fra tv-boksen. Og valget vil sandsynligvis blive afgjort af, om du er fan af enten House of Cards eller Game of Thrones. Da de to streaming-tjenester har valgt hver sin samarbejdspartner, kan man kun finde de to tjenesters mange originalt producerede serier ét sted. Selv om man selvfølgelig til enhver tid kan tegne abonnement til visning på computer, internetforbundet tv og mobile enheder.

TDC har en fordel ved at være den suverænt største udbyder af både internet, telefoni og tv. Og med HomeTrio får man løst alle sine telebehov på én gang til en pris, der ligger lidt lavere end hos konkurrenterne. Den medfølgende router er også et plus. Billed- og lydkvalitet overhales dog af både Waoo! og Telia. Til gengæld kan TDC levere så godt som hvor som helst i landet, og på mange adresser er det gamle monopol (og dets datterselskaber) den eneste leverandør.

Hverken Waoo! eller Telia kan levere overalt. Og fibertilslutningen til Waoo! kan indebære et betydeligt ekstraarbejde – og en ditto udgift. Til gengæld får man hos Waoo! en forholdsvis fremtidssikret løsning. Firmaet kan lige nu levere hastigheder på op til 90/90 Mbit/s (megabit pr. sekund), men den teoretiske hastighedsgrænse for fiberen ligger på adskillige Gbit/s (gigabit pr. sekund). Billedkvaliteten og antallet af HD-kanaler taler klart til Waoo!s fordel, og sammenholdt med ekstra services som indbygget Netflix og Spotify gør det Waoo! til samlet vinder. Medmindre du kræver at få HBO’s film og serier med i pakken, eller du bor i Nordvestjylland eller på Bornholm, hvor fiberbredbåndet ikke er nået ud endnu.

Telia tilbyder en billed- og lydkvalitet, der ligger et godt stykke over TDC’s. Direkte adgang til HBO og Spotify fra tv-boksen er også en fordel. Samtidig er det et plus, at Telia som de eneste kan tilbyde fjernstyring af kanalvalg og optagelse fra smartphones, og at man ikke behøver at trække netkabler fra bredbånds-routeren til tv-boksen, da signalet overføres trådløst.

Produkter i testen
Telia Familiepakke
Telia Familiepakke
Selskabet har længe leveret mobiltelefoni og internet, men har senest udvidet med IP-baseret fastnettelefoni og tv. Ligesom hos TDC og Fullrate sker opkoblingen via telefonledningen (ADSL). Selskabet tilbyder hastigheder på op til 50 Mbit/s. Kanaler Telias store tv-pakke, kaldet Familiepakken, indeholder 50 kanaler. Udvalget er bredt, med de obligatoriske DR-kanaler, de fem kanaler fra TV 2 samt i alt syv kanaler fra Sverige, Norge og Tyskland. Der er desuden syv natur- og videnskabskanaler, tre sportskanaler og to børnekanaler. Som tilvalg kan man desuden købe en børnepakke med flere tegnefilmskanaler samt streaming-pakker med populære film og serier fra HBO og C…...
Fullrate TV Plus Pakke
Fullrate TV Plus Pakke
Fullrate tilbyder i dag også telefoni og IP-baseret bredbånds-tv. Da selskabet er en del af TDC, er det ikke overraskende, at udstyr og portal ligner det fra TDC. I realiteten er Fullrates tv-pakke en mindre udgave af TDC’s, og Fullrate bruger desuden TDC’s netværk til fremføringen. Kanaler Kanaludvalget hos Fullrate er omtrent det halve af konkurrenternes: Det er især gået ud over natur- og videnskabskanalerne. BBC samt CNN mangler også, og der er kun en enkelt tegnefilmskanal (Cartoon Network). Til gengæld er Viasat-kanalerne TV3 og TV3 Puls med uden merpris. Du får også de obligatoriske seks DR-kanaler og fire fra…...
Waoo! 3 Stor TV Pakke
Waoo! 3 Stor TV Pakke
Det gør installationen noget mere krævende end hos konkurrenterne, da der skal føres et rør med en fiber ind i ejendommen og opsættes en modtagerboks. Hvis du bor i parcelhus, betyder det opgravning af fortovet og haven – hvis der overhovedet er adgang til fiber på din villavej. I undertegnedes tilfælde skulle der graves 40 meter plastrør ned. Oprettelsen hos selskabet koster 750 kroner. Kanaler Der er i alt 61 kanaler i Waoo!s store pakke. Det vil i bund og grund sige lidt af hvert. Fire af kanalerne er on-demand kanaler. Du kan se programmer fra DR NU, TV 2…...
TDC HomeTrio
TDC HomeTrio
For at understrege, hvor svær konkurrencen er, skal man som udbyder for hver enkelt kunde starte med at bede TDC om at aflevere adgangen til de livsvigtige kobberkabler til sig. For TDC ejer de telefonkabler, som telefoni, tv og internet føres igennem. Af samme grund tager det almindeligvis en måneds tid at skifte fra TDC til en anden udbyder. Kanaler TDC’s store kanalpakke omfatter 53 tv-kanaler. Hvis du ønsker at se kanalerne fra Viasat, koster det 299 kroner om måneden (dog kun 199 kroner pr. måned de første seks måneder). Viasat-pakken indeholder desuden TV 2 News, Disney Channel og flere…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Syndflod af nye tjenester fra Apple

  Syndflod af nye tjenester fra Apple

  Apple går i flæsket på både Netflix, Steam, bankerne og mediebranchen med bl.a. streaming og digitale abonnementer.Tilføj som favorit
  Messebilleder fra Sound Society 2019

  Messebilleder fra Sound Society 2019

  Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.Tilføj som favorit
  High end-weekend i Aarhus

  High end-weekend i Aarhus

  Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.Tilføj som favorit
  Fed lyd for tynde tegnebøger

  Fed lyd for tynde tegnebøger

  En billig, men god soundbar kan gøre underværker i tv-hjørnet. Her er de fem bedste soundbars til under 5.000 kroner.Tilføj som favorit
  CES 2019: Sony-soundbar giver imponerende bas uden subwoofer

  CES 2019: Sony-soundbar giver imponerende bas uden subwoofer

  Sony HT-X8500 understøtter Dolby Atmos og simulerer lyd i højden uden ekstra højttaler-enheder.Tilføj som favorit
  Panasonic DP-UB820

  Panasonic DP-UB820

  Panasonic DP-UB820 giver dig fuld kontrol over filmoplevelsen, mens lyd- og billedkvaliteten står til topkarakter. Helt klart et kup til prisen!

  Tilføj som favorit
  3 ultra short-throw projektorer

  3 ultra short-throw projektorer

  Du behøver ikke at have projektoren fem meter væk, for disse tre kan stå helt ind til lærredet! Brugervenligheden er i top, men hvad med billedkvaliteten?

  Tilføj som favorit
  4K Blu-ray spillere

  4K Blu-ray spillere

  4K Blu-ray jorder streaming-tjenesterne og udfordrer professionelle biografer på lyd- og billedkvalitet. Der er linet op til duel i high-end-klassen!

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu