Onkyo har tænkt over det med indgange, og vinylfanatikere bør lægge mærke til pladespiller-indgangen. TX-NR646 har også flere analoge lydindgange end mange andre, og hvis du gerne vil have 3D-lyd på film, er der både Dolby Atmos og DTS:X via software-opdatering.
Skærmmenuen er fin og overskuelig, og let at manøvrere rundt i. At brugeroplevelsen bliver lidt bøvlet, har mere med betjeningen at gøre. Uanset om du bruger Onkyo Remote-app’en eller den ledsagende fjernbetjening, skal du nemlig trykke mange gange på Music-knappen for at få lydindstillingen Pure Audio frem. Den burde have sin egen knap.
HDMI-switching fungerer heller ikke perfekt – ved mindst én lejlighed måtte vi hive HDMI-kablet ud og sætte det i igen, før vi havde lyd på filmen.
Rumkorrektionen fungerer til gengæld fint; den korrigerer ikke fronthøjttalerne, men prøver i stedet at få de andre højttalere til at lyde som dem. Alligevel må jeg sige, at jeg savner den Audyssey-korrektion, som Onkyo havde før, og som er mere præcis end AccuEQ, især til at sætte delefrekvenser.
For at få den bedst mulige lyd skal man holde sig fra funktioner som Music Optimizer og Phase Matching Bass. De gør mere skade end gavn. Og i samme forbindelse kan man slukke for Dolby Loudness Management, medmindre der er andre i huset, som forsøger at sove. Den reducerer nemlig dynamikken betragteligt.
Otte HDMI-indgange (heraf en på fronten) samt pladespiller-indgang betyder, at du nærmest ikke savner noget på TX-NR646. Måske bortset fra multikanals analogudgang. Foto: Onkyo
Lydkvalitet
Lyden fra Onkyo er derimod fortræffelig. Her får man både kraft og opløsning på én gang. Interstellars ekstremt dynamiske lydbillede understreges rigtig godt. Når rumfartøjet rutsjer ned ad en gigantisk tidevandsbølge på en planet, der kredser om et sort hul, gengives det hele måske endda bedre end på Yamaha og med et strammere greb om bas-effekterne, mens dialogerne er endnu bedre artikuleret.
Det stemningsfulde soundtrack er stort og uanstrengt, og jeg tager mig selv i at blive imponeret over, hvor god lyd man kan få fra en receiver i denne prisklasse.
Når Tracy Bonham synger igennem på sit nye album Wax & Gold, er det med en rigtig god gengivelse af hendes stemme, og slideguitaren på “This Here’s My Grandpa’s Guitar” klinger flot. Elektronisk musik dunker taktfast og bastungt, mens Onkyo aldrig mister grebet om de mere gennemsigtige detaljer.
Konklusion
Onkyo har rent lydmæssigt lavet en kanongod receiver, som kombinerer kraft og opløsning, og som fungerer lige godt til musik og film. Der mangler heller ikke funktioner. Hvis det var kun lyd og udstyrsniveau, det drejede sig om, kunne den godt være blevet kåret som testens bedste.
Men TX-NR646 mangler stadig noget, hvad brugervenlighed angår, og vi glæder os til, at der kommer en bedre rumkorrektion.
Onkyos fjernbetjenings-app er ganske god, men man arbejder i flere lag. Det kunne en iPad-version løse. Foto: Onkyo
Også i denne test:
Sony STR-DN1060
Næsten i mål
Sonys receiver har godt med funktioner, lyder sejt og byder på trådløs multirumsfunktion. Men den er ikke lydefri.
Pioneer VSX-930
Stærk og tydelig
Receiveren fra Pioneer lyder klokkeklart og har kræfter nok til at udfordre de sejeste.
Denon AVR-X2200W
Brugervenlig og potent
Denon har forstået det med overskuelige og smagfulde skærmmenuer. Receiveren er en fornøjelse at bruge og lyder ganske godt.
Yamaha RX-V779
Klassens bedste
Med rå baskontrol og i det hele taget skyhøj underholdningsfaktor trækker Yamaha fra de andre og kommer ubesværet først i mål.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer