Pioneer satser på det avancerede. Ikke mindst rumkorrektion, som både tjekker rummets efterklang, stående lydbølger og fase for hver højttaler. Det tager sin tid, så forlad eventuelt lokalet imens.
Hvis du synes, at opkoblingen er besværlig, er der en assistent i den avancerede smartphone-app, som har mange funktioner. Der er også en separat iPad-app, som er mere overskuelig, da den udnytter den store overflade; den mangler kun det sidste for at nå op på siden af Yamahas iPad-app.
Selv om Pioneer og Onkyo har slået sig sammen, er deres receivere forskellige, både hvad lyd og konstruktion angår. Begge har Dolby Atmos, men Pioneer har endnu ikke annonceret understøttelse af det konkurrerende DTS:X-format. Måske kommer det i en senere opdatering? Pionerers opsætningsmenuen er i øvrigt blevet flisebaseret og mere overskuelig siden sidst. Godt.
Det eneste, vi ikke kan lide ved menuen, er at lyden slukkes, når man går ind i den, hvilket gør finjustering af lyden vanskeligt. Vi kunne også godt tænke os multikanals analogudgang til dem, der vil have mere kraft, og en pladespiller-indgang ville også have været rart.
Pioneer VSX-930 har alt, hvad man har brug for, bortset fra pladespiller-indgang og multikanals analogudgang. Foto: Pioneer
Lydkvalitet
Med lydindstillingen Front Align, som kalibrerer alle højttalerne efter fronthøjtalerne, er der superb gengivelse af dialogerne i Interstellar, og surround-lyden omslutter os, mens der er god kontrol over effekterne. Pioneer har ikke helt så mange muskler som Yamaha, og man kan argumentere for, at der mangler noget varme og fylde. Til gengæld lyder Pioneer-receiveren klokkeklart og tydeligt. Interstellar bliver ekstremt spændende, når det er Pioneer, der står for lyden – til film er det en super receiver.
Det er godt at høre, at den også følger med på musik i stereo, og receiveren understøtter højopløste lydformater, inklusive DSD over netværket. Her er det afgjort Pure Direct-indstillingen, man skal bruge, og Matomas remix af Astrid S’ “2AM” har både bedre kontrol og punch end Denon. Jazz og klassisk lyder renere end med Sony, og bassen er strammere end med Yamaha. Kort og godt rigtig god lyd til prisen.
Med lydindstillingen Symmetry (som kalibrerer højttalerne parvis) fik vi ikke lige så meget dansetrang. Det blev for spidst i toppen på både film og musik.
Konklusion
Pioneer VSX-930 har god kontrol over højttalerne og disker op med klar og spændstig lyd i hjemmebiografen. Det er selvfølgelig kvaliteter, der også kommer musikken til gode, da både dialoger og sangstemmer står klart. Lyden serveres hurtigt og taktfast.
Skærmmenuen er blevet mere overskuelig siden sidst, men lyden slukkes, når man går ind i den. Receiveren kan lyde lidt spidst efter autokalibrering, hvis man bruger den forkerte lydindstilling. Prøv i så fald Front Align eller Pure Direct.
Også i denne test:
Sony STR-DN1060
Næsten i mål
Sonys receiver har godt med funktioner, lyder sejt og byder på trådløs multirumsfunktion. Men den er ikke lydefri.
Onkyo TX-NR646
Overbevisende
Onkyos receiver lyder glimrende til både film og musik. Der mangler bare lige det sidste brugervenlighed.
Denon AVR-X2200W
Brugervenlig og potent
Denon har forstået det med overskuelige og smagfulde skærmmenuer. Receiveren er en fornøjelse at bruge og lyder ganske godt.
Yamaha RX-V779
Klassens bedste
Med rå baskontrol og i det hele taget skyhøj underholdningsfaktor trækker Yamaha fra de andre og kommer ubesværet først i mål.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer