annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
Januar 2018Sony UBP-X800
annonce

Perfekt til hjemmebiografen

Hvis du vil se dine yndlingsfilm i den absolut bedste kvalitet, kommer du ikke uden om en 4K Blu-ray-afspiller som UBP-X800 fra Sony.

Plus lbadvantages
Sonys afspiller byder på solid byggekvalitet og funklende billeder til en favorabel pris.
Minus lbdisadvantages
UBP-X800 har ikke noget display på fronten, og fraværet af Dolby Vision kan være et minus på sigt.

Markedet for Blu-ray-afspillere og fysiske film er ikke, hvad det var engang. Streaming-tjenester som Netflix, Amazon og YouTube vinder stadig mere terræn. De findes på stort set alle moderne smart-tv’er og medieafspillere, og giver adgang til mange tusind timers film og underholdning. På det seneste har billedkvaliteten også fået et kraftigt løft med stadig mere indhold tilgængeligt i 4K HDR-kvalitet.

Nogle vil nok derfor hævde, at afspillere til fysiske medier som den, vi tester her – Sony UBP-X800 – er en uddøende race. På den anden side kan det være rigtig rart med nogle fysiske film, den dag nettet er nede, eller når indholdsleverandøren vælger at ændre udbuddet!

Sony UBP-X800

Sony er en veteran i 4K-gamet og lancerede deres første 4K-tv allerede i 2010. Deres første 4K Blu-ray-afspillere har dog ladet ventet på sig – indtil UBP-X800, der blev lanceret i 2017.

Sony-afspilleren er som skabt til at blive brugt sammen med japanernes egne tv’er. Den har et retlinet, minimalistisk design, der passer godt til Bravia-skærmene. X800 har ikke engang et display på forsiden (det må du op i topmodellen X1000ES for at få).

(Foto: Sony)

Brugervenlighed og funktioner

Mens Sonys tv’er er baseret på Android, har de valgt en egen løsning til deres Blu-ray-afspillere. Brugerfladen er enkel og overskuelig, men ikke specielt imponerende rent grafisk. Ud over ren diskafspilning har man også adgang til apps som YouTube og Netflix – begge i 4K HDR.

Efter at have testet med flere film kan vi fastslå, at UBP-X800 er en hurtig og robust afspiller rent mekanisk. Den er ikke lige så lynhurtig fra standby som Samsungs “velsmurte lyn” UBD-M9500, men tæt på, og der går ikke lang tid, fra vi lægger disken i, til titelskærmen lyser op. Sony-afspilleren er også meget stillegående, uden generende drevstøj.

Fjernbetjeningen er kompakt uden for mange knapper. En bonus er, at den også kan styre volumenfunktionen på Sonys Bravia-tv’er. (Foto: Sony)

Ultraskarp billedkvalitet

Selv om streaming-tjenesterne haler stadig tættere ind, er det relativt nye 4K Ultra HD Blu-ray-format stadig konge, når det gælder lyd- og billedkvalitet. Her taler vi ægte 4K-opløsning, øget kontrast og farvedybde (HDR) og ikke mindst 3D-lyd. Hvis du har investeret i et moderne 4K-tv eller en ditto projektor og et fuldblods surround-anlæg eller en Atmos-soundbar, er det sådan en afspiller, du vil have.

Vi koblede UBP-X800 sammen med Sony-storskærmen Bravia KD-75XE94. En film som Abernes planet: Opgøret er fremragende til at vise, hvad Sony-afspilleren formår. 4K-versionen af filmen er simpelthen en fornøjelse at se på, uanset om man er fan af abefilmene eller ej. Nærbillederne af ærkefjenderne Caesar og Obersten er barberbladsskarpe, og omgivelserne klare som glas.

Særlig fascinerende er det at betragte de vandfald, hvor aberne holder til. De ser utrolig naturtro ud og står så skarpt, at man næsten kan tyde hver vanddråbe. Her er der betydelig mindre komprimeringsstøj end i nogen anden version.

UBP-X800 gør også et glimrende stykke arbejde med “almindelige” Blu-ray-film, som vi har liggende på hylden. Christopher Nolans Batman-klassiker The Dark Knight er fuld af storslåede IMAX-scener, som kan være udfordrende for nogle Blu-ray-afspillere. Men Sonys afspiller har benhård kontrol over de mange panorerende bevægelser.

Når det er sagt, så glæder vi os til at se Batman og Jokeren støde sammen i den længe ventede 4K HDR-remaster af samme film!

(Foto: Sony)

Ingen Dolby Vision

De allerfleste 4K Blu-ray film indtil nu (også den nævnte Batman-film) har 4K-opløsning og standard HDR10-format, som Sony-afspilleren selvfølgelig understøtter, ligesom andre 4K Blu-ray-afspillere. UBP-X800 har imidlertid ikke understøttelse af det eftertragtede Dolby Vision HDR-format, som forventes på flere titler her i 2018. Dolby-formatet understøtter såkaldt dynamiske metadata, der kan give større variationer i kontrasten fra scene til scene.

Det er lidt skuffende, at Sony har droppet dette, i betragtning af at deres bedste tv’er (bl.a. OLED-modelen KD-65A1) åbner for understøttelse af Dolby-formatet. Konkurrenter som Oppo og LG tilbyder afspillere, der understøtter det (i form af en software-opgradering).

Sony UBP-X800 er virkelig nem at slutte til, såfremt du har et “high-speed” HDMI-kabel til rådighed, sørger for at vælge den rigtige indgang på dit 4K-tv og ikke mindst husker at indstille tv’et til modtage udvidet farverum. (Foto: Sony)

Lyd

Sony UBP-X800 understøtter til gengæld alle de vigtige lydformater fra Blu-ray/4K Blu-ray, inklusive Dolby Atmos 3D-lyd. To HDMI-udgange gør, at den er let at koble til tv’et og lydanlægget med separate kabler. Sony-afspilleren har imidlertid ingen analoge udgange, så du må påregne at have en receiver, som understøtter dekodning af lydformaterne.

En ekstra kuriositet er den indbyggede Bluetooth-sender, der lader dig sende lyden til trådløse hovedtelefoner. Rart, hvis du vil se film uden at forstyrre andre og mangler tilsvarende funktion fra tv’et.

Konklusion

Sonys første 4K Blu-ray-afspiller fremstår som en solid og veludviklet biografmaskine. UBP-X800 er hurtig og komfortabel i brug og serverer vores yndlingsfilm med funklende billedkvalitet. Manglen på Dolby Vision kan vise sig at være minus i fremtiden, men ud over det er Sony UBP-X800 en glimrende løsning, ikke mindst til Sonys egne tv’er og projektorer.

4K Blu-ray-afspiller
HDR10, Dolby Atmos
2 x HDMI ud (2.0)
Optisk digitaludgang
Web: sony.dk


Pris: 2799 kr
Bedste pris på Sony UBP-X800
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Med en pris på omkring 7.500 kroner er Oppo UDP-203 en af de dyrere 4K Blu-ray-afspillere på markedet. UDP-203 har dog meget at tilbyde til de kræsne af os: Det er en lynhurtig filmafspiller med høj brugerkomfort! Her sættes brugeren virkelig i førersædet med en god brugerflade og en solid fjernbetjening med masser af genvejstaster. UDP-203 tilbyder et væld af tilpasningsmuligheder og er perfekt til dem, der vil presse den bedst mulige billedkvalitet ud af deres opsætning. Oppo vil også snart udrulle en firmware-opdatering, der gør den kompatibel med film i Dolby Vision HDR-format. En kompromisløs Blu-ray-afspiller til kompromisløse brugere! ssssss

  Læs også

  4K Blu-ray spillere

  4K Blu-ray spillere

  4K Blu-ray jorder streaming-tjenesterne og udfordrer professionelle biografer på lyd- og billedkvalitet. Der er linet op til duel i high-end-klassen!

  Tilføj som favorit
  SVS lover at sprænge grænserne

  SVS lover at sprænge grænserne

  Ingen andre subwoofere giver bedre ydelse for pengene end SB-3000 og PB-3000, ifølge SVS.Tilføj som favorit
  Hjemmebio i millionklassen

  Hjemmebio i millionklassen

  Lyt til high-end og se ultra-hjemmebio i Hortshøj ved Aarhus d. 14. november.Tilføj som favorit
  Dobbelt op på high-end

  Dobbelt op på high-end

  Rekordmange mærker og udstillere gør den københavnske messe til årets high-end-trækplaster. Ken Ishiwata kommer også!Tilføj som favorit
  Sony-soundbars får bedre lyd på lydreturkanalen

  Sony-soundbars får bedre lyd på lydreturkanalen

  Sony giver tre af deres eksisterende soundbars eARC-opdatering.Tilføj som favorit
  Bluesound-soundbar kan nye tricks

  Bluesound-soundbar kan nye tricks

  Pulse Soundbar 2i får AirPlay 2 og kan spille højopløst lyd via lydreturen med eARC.Tilføj som favorit
  Kovending i HiFi Klubben

  Kovending i HiFi Klubben

  Hi-Fi Klubben vil ændre alle sine butikker i Europa til demorum. At salg skal i stedet ske over nettet.Tilføj som favorit
  Pioneers første 4K Blu-ray-afspillere oser af kvalitet

  Pioneers første 4K Blu-ray-afspillere oser af kvalitet

  UDP-LX500 og UDP-LX800 er designet til at minimere støj og give det bedste inden for billede og lyd.Tilføj som favorit
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link