TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: BenQ W2000

Kongen af budgetbiograf

BenQ W2000 er kort og godt klassens bedste projektor.

Af / 06/05/2016 - 06:00
BenQ W2000

Lyd & Billede mener

  • Farverne er fremragende, og sammen med god kontrast og lysstyrke giver det smæld i billedet. Korrekt kalibrering fra fabrikken er fedt, og blæserstøjen er testens laveste. Vertikal linsevinkling gør installationen let, og fjernbetjeningen har egne knapper til skarphed, kontrast og lysstyrke.
  • Der er stadig noget at hente på sortniveau, skarphed og detaljer. Men så skal man også op i pris.

Den nye W2000 er den billigste projektor fra BenQ med farvekalibrering efter Rec. 709-standarden. Det vil sige, at kalibreringen sker i henhold til branchestandarden for HDTV, som skal sikre, at det, vi ser på lærredet, er det, som instruktøren vil have, at vi skal se.

Der er mulighed for trådløs HDMI-overførsel af video fra afspilleren, og den trådløse modtager – som er ekstraudstyr – kan skjules i et lille rum i projektoren, så man slipper for at se på en ekstra klods.

Projektoren har gode kalibreringsmuligheder med ægte 3D-kalibrering for hver farve. Vi kan også godt lide, at fjernbetjeningen har direkte knapper til basale indstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphed. Det er som regel noget, man gerne vil justere fra tid til anden.

BenQ W2000 er sammen med Epson TW5350 den mest stille projektor i testen. Ikke lige så stille som store, dyre projektorer, men mindre generende end NEC og Acer.

 

Annonce

Glimrende billedkvalitet

Mens vi var meget begejstret for Epsons farvegengivelse, er vi lige så imponeret over BenQ. W2000 har nemlig en meget lignende farvegengivelse, hvilket betyder, at billedet får den friske varme, som det skal have.

Her er den røde farve på plads, så en solnedgang bliver rigtig flot orange, og hudtoner får en rødlig friskhed, uden at det kammer over i solskoldning. Sandstenene i Mad Max: Fury Road har den rigtige rødbrune farve, og man kan tydeligt se de lilla nuancer i en ellers blå himmel. Vigtige farvenuancer, som hverken Acer eller NEC får frem.

Desuden har BenQ sortere sort end Epson. Det betyder, at nattehimlen er mørkere og virker dybere, så stjernerne står mere klart ud fra baggrunden. Projektoren er derfor bedre egnet til mørke film, samtidig med at lysstyrken er høj nok til, at man ikke behøver at gøre rummet bælgmørkt for at se film og spille spil (selv om vi altid anbefaler det).

 

Konklusion

Når det gælder billedkvalitet, er der ingen i denne klasse, der slår BenQ W2000. Hele farvespektret er på plads, og balancen er knaldgod. Den vigtige røde farve, som gør, at ørkensandet får sin gyldenbrune farve, er der nok af, og farvespil på himlen får lilla nuancer, hvor det skal have det. Desuden er sortniveauet godt nok til, at stjernerne står flot ud fra baggrunden, og det er grunden til, at BenQ samlet set overgår Epson TW5350.

Projektoren er også en af de mest støjsvage, selv om også den har plads til forbedring på dette punkt.

Også i denne test:

NEC V302H

Køligt billede

Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.

Billedet er skarpt med meget lidt billedstøj.
Uanset forhåndsindstilling er der for lidt rød, og sortniveauet kunne være bedre. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen. Ikke vertikal linsevinkling.
Læs hele testen

Acer V7500

Godt nok

V7500 giver gode, skarpe billeder, men er ikke uden fejl.

Der er godt med smæld i billedet og meget lidt støj at se. Farverne er afbalancerede, og hudtoner ser neutrale ud. Mulighed for trådløs billedoverførsel.
Der er ikke nok rød farve, så en aftenhimmel med blå og lilla nuancer ser bare blå ud. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen.
Læs hele testen

Epson EH-TW5350

Strålende farver

Ingen af projektorerne i testen har bedre farvegengivelse end Epson.

EH-TW5350 har flotte farver med mange nuancer. Glimrende indstillingsmuligheder giver stor fleksibilitet, og trådløs multimediefunktion er smart.
Sortniveauet kunne være bedre. Ingen vertikal linsevinkling.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Laserskarp projektor fra Sony

Ultra short-throw-projektorer – det perfekte alternativ til et kæmpe-TV?

100 tommer fra 1,5 meter!

Short-throw-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmebiograf

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser