TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Denon AVR-X2300W

Luftige toner

Denon går lidt mere forsigtigt til værks, men vinder på svævende overtoner og fin musikgengivelse. Desuden den mest brugervenlige skærmmenu.

Af / 24/10/2016 - 05:00
Denon AVR-X2300W

Lyd & Billede mener

  • Denon lyder blødt, varmt og behageligt med både film og musik. Det velprøvede Audyssey MultEQ XT er stadig et af markedets bedste rumkorrektionssystemer.
  • Nogle vil savne power. Kun syv højttalerudgange gør, at man ikke så let kan skifte mellem 7.1 og Dolby Atmos. Trådløs multirumsfunktion mangler, og pladespillerindgang ligeså.

Denons receivere er normalt nogle af de mest brugervenlige, og det gælder også AVR-X2300W. Skærmmenuen er logisk og uproblematisk at navigere i. Til at kalibrere højttalerne bruges Audyssey MultEQ XT, som kan måle lyden på otte forskellige punkter i rummet, hvilket giver ekstra meget information til kalibreringen.

På papiret er der ikke meget, der adskiller receiveren fra forgængeren AVR-X2200W. Man har fjernet konvertering fra analog video til HDMI, men har revancheret sig på lydsiden ved at understøtte pausefri afspilning af flere musikformater.

Der er kun syv højttalerudgange, hvilket betyder, at man er nødt til at vælge imellem et 7.1-setup og Atmos i en 5.1.2-konfiguration. Man kan ikke slutte højttalere til begge konfigurationer og skifte imellem dem.

Denons receiver har ingen trådløs multirumsfunktion; så må man købe HEOS Link ved siden af.

 

Annonce

Lydkvalitet

Vi fik det bedste resultat ved at sætte rumkorrektion til L/R Bypass, hvilket betyder, at resten af højttalerne justeres til at matche fronthøjttalerne. Dynamic Volume og Dynamic EQ er slået til som standard, men jeg foretrækker at have dem slået fra for at få bedst mulig dynamik og opløsning i lyden.

Det er let at tro, at en actionfilm som Deadpool skal gengives med bulder og bang i stedet for nuancer og kvalitet. Men også denne type film nyder godt af at få et par flere lag af detaljer frem. Lydbilledet er mere luftigt end på Pioneer og Onkyo, og der er flere nuancer i overtonerne, mens dialogerne også har fin fylde nedad i resonansområdet.

Her er ingen pladespillerindgang, og vi ville gerne have ni højttalerudgange med separate udgange til Atmos og ekstra baghøjttalere, så man nemt kunne skifte. Foto: Denon
Her er ingen pladespillerindgang, og vi ville gerne have ni højttalerudgange med separate udgange til Atmos og ekstra baghøjttalere, så man nemt kunne skifte. Foto: Denon

Filmmusikken kommer flot frem, og der er også god kontrol over de mere ekstreme lydeffekter. Det smælder bare ikke helt så hårdt som med Pioneer og Onkyo; Denon er ligesom mere forsigtig. Men der er bedre kvalitet i lyden, og når man ser film med mindre lydtryk – som de fleste af os trods alt gør det meste af tiden – stråler Denon mere.

Musik i både stereo og surround lyder fint og luftigt. Forgængeren syntes jeg havde lidt for meget vægt på sibilanter i overtoneområdet (hårde s’er og lidt spidse bækkener), men jeg synes, AVR-X2300W har dæmpet det og i det hele taget lyder bedre end forgængeren.

 

Konklusion

Denon AVR-X2300W er en glimrende hjemmebio-receiver til prisen. Lydmæssigt brillerer den med et åbent og luftigt lydbillede, som bare mangler lidt kraft for virkelig at blæse liv i hytten.

Receiveren har et meget overskueligt menusystem og god automatisk højttalerkalibrering. Tilslutningsmulighederne er ligeledes gode, men vi savner pladespillerindgang. Det er også den eneste i testen, der ikke har/får multirumsfunktion.

Også i denne test:

Yamaha RX-V781

Stadig kongen

Det ser ud til, at Yamaha for alvor har knækket hjembio-koden, da de endnu en gang stikker af fra feltet.

Her er mere overskud og kraft end hos de andre samt elegant gengivelse af både film og musik. Receiveren er også den mest gennemførte, hvad funktioner angår.
I skrivende stund er der stadig ikke understøttelse af Tidal og Apple Music i MusicCast-systemet. Skærmmenuen er ikke så simpel som på Denon.
Læs hele testen

Pioneer VSX-1131

Tryk på

Pioneer har fin funktionalitet og giver klar og kraftfuld lyd.

Her er godt med tilslutningsmuligheder, og receiveren fungerer til dels fremragende til filmlyd og også fint til musik.
Rumkorrektionen giver lidt spids lyd på musik i stereo. Skift mellem 5.1.2 Atmos og 7.1 med ekstra baghøjttalere skal gøres manuelt i opsætningsmenuen.
Læs hele testen

Onkyo TX-NR656

Klar og åben lyd

Onkyo gør, hvad den skal, men har et par skønhedsfejl.

Lyden er både klar og energisk, og der er gode tilslutningsmuligheder. Rumkorrektion AccuEQ er blevet mere avanceret siden sidst.
Også Onkyo får en lige lovlig spids klang på musik af rumkorrektionen, og man kan ikke skifte mellem 5.1.2 Atmos og 7.1 uden at koble højttalerne om og omkalibrere.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Laserskarp projektor fra Sony

Ultra short-throw-projektorer – det perfekte alternativ til et kæmpe-TV?

100 tommer fra 1,5 meter!

Short-throw-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmebiograf

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser