TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung HW-B660D

Fremragende filmlyd til en rimelig pris

Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stort til prisen.

Af / 30/09/2024 - 09:05
Samsung HW-B660D

Lyd & Billede mener

  • Samsung HW-B660D leverer et stort og overbevisende lydbillede med masser af detaljer og en høj underholdningsfaktor.
  • Samsung-baren har ikke så overbevisende surroundlyd som de allerbedste og må undvære indbygget Wi-Fi.

Samsung er ofte genganger, når det drejer sig om soundbars med fremragende ydelse til prisen. Den sydkoreanske elektronikproducent tilbyder en bred vifte af soundbars, og her ser vi på en af de mere overkommelige varianter. HW-B660D er årets nye model, der er designet til at være et mere prisvenligt alternativ til de populære ”Q”-modeller.
Samsung-soundbaren er let at genkende med sine lige linjer og perforerede plastikfinish. Den er lidt af en kontrast til de slanke soundbars i S-serien fra Samsung, og den fås kun i sort.

Samsung HW-B660D

Samsung HW-B660D har en 3.1-konfiguration på højttalersiden, hvilket betyder, at den må klare sig uden indbyggede højdekanaler til Dolby Atmos og DTS-X. Men som nævnt er den ikke alene om det i denne gruppetest. Der følger også en separat trådløs subwoofer med i kassen – en enkel og let placeret subwoofer i et retvinklet trækabinet,

Soundbaren er nem at sætte op som de fleste Samsung-soundbarer. Den har dog ikke Wi-Fi og understøtter derfor ikke funktioner som AirPlay eller Chromecast – men kan forbindes til din mobil via Bluetooth. Der følger også et HDMI-kabel med i kassen, så det er nemt at tilslutte til dit TV. Bemærk, at 660B ikke understøtter den populære “Q Symphony”-funktion, som kan bruges sammen med højttalerne i et Samsung-TV – her skal du opgradere til en af modellerne i Q- eller S-serien.

samsung 31ch hw b660d lydplanke sort
Samsung HW-B660D. (Foto: Samsung)

Lydkvalitet

Som du formentlig ved, har vi stor erfaring med Samsung-soundbars, og HW-B660D viser straks en velkendt lydmæssig lighed med sine slægtninge. Lydbilledet er stort, klart og kommer tæt på os som lyttere. Det giver en realisme, der får testpanelet til at føle, at de er i biografen.

– Vi får serveret et fantastisk lydbillede med imponerende rumklang her, kommenterer Audun, og Geir er enig: – Man kan høre, at Samsung har opnået en god forbindelse mellem kanalerne og en jævn lydbalance.
Vi bemærker også, at Samsung-soundbaren har en klar og tydelig stemmegengivelse, formentlig som følge af den dedikerede centerkanal. Dialogerne fra den tempofyldte F1-serie “Drive to Survive” går højt og klart igennem lydbilledet, ligesom på Sonos og JBL.

Annonce

Selvfølgelig drager Samsung ekstra fordel af den eksterne subwoofer, som bidrager med solid fylde i basområdet. Her får vi den bas, som vi savnede fra blandt andet JBL Bar 300. HW-B660D har masser af punch, når actionfilmene går i gang, og vi kan mærke lidt fysisk rumlen, når Tom Cruise letter i sit lynhurtige testfly i “Top Gun: Maverick”.

I nogle henseender halter HW-B660D dog efter den lidt dyrere Samsung HW-Q610C-model fra sidste år, som vi testede tidligere. Effekterne fra højde- og surroundkanalerne kommer ikke så tydeligt igennem her, og vi føler os ikke så “omsluttet af en lydboble” som på storebroderen, formentlig fordi 660B ikke har sine egne højdekanaler. Vi synes, det er værd at bemærke, især da den førnævnte 2023-model stadig er til salg.

Den klare mellemtone betyder, at Samsung-opsætningen også fungerer godt til musik: Vokaler kommer godt frem, mens der er anstændige basrytmer og dybde i lydbilledet.

Konklusion

Samsung HW-B660D er en solid soundbar, der leverer flot og fyldig hjemmebiograflyd til en rimelig pris. Den udmærker sig især ved filmlyd og giver en god samlet lydoplevelse. Selv om den mangler nogle af de mere avancerede funktioner, der findes i dyrere Samsung-modeller, giver den stadig god ydelse til prisen, ikke mindst takket være den medfølgende subwoofer.

Karakter
Samsung HW-B660D
Basic

Også i denne test:

JBL Bar 300

Slank fornøjelse fra JBL

Bar 300 leverer et stort og imponerende bredt lydbillede, men vi ved, at JBL kan lave endnu federe lyde end dette.

JBL Bar 300 leverer et imponerende bredt lydbillede med en god surroundfornemmelse og klar stemmegengivelse, samtidig med at dialogen er skarp og klar.
Bar 300 leveres ikke med en subwoofer og har ikke meget bas i sig selv. Det maksimale lydtryk er også noget begrænset.
Læs hele testen

Philips TAB6309/10

Slank surround-duo fra Philips

Fra Philips kommer en superkompakt soundbar og en lille subwoofer med overraskende stor lyd.

Philips TAB6309 er lille af størrelse, men leverer et overraskende stort lydbillede og en fyldig bas.
Det maksimale lydtryk er naturligvis noget begrænset, og bassen går ikke super dybt. Derfor er dette en opsætning, der egner sig bedst til mindre rum og TV-skærme.
Læs hele testen

Denon DHT-S218

Godt budgetvalg fra Denon

Denon DHT-S218 overrasker med flot lyd i et kompakt format.

God og klar dialog. Imponerende bas i forhold til størrelsen. Let at sætte op og bruge. Konkurrencedygtig pris.
Mangler Wi-Fi og streamingtjenester. Ingen Dolby Atmos. Begrænset stereobillede. Svært at læse indikatorer. Lidt anstrengt ved høj lydstyrke.
Læs hele testen

Creative SoundBlasterX Katana V2X

Til gamere der ikke vil bruge headset

Creative Katana V2X er en billig soundbar med en slank subwoofer til dem, der har en lille stue eller opholdsrum. Den er egentlig beregnet til gaming, men klarer også opgaven når der er film på skærmen.

Fyldig lyd, bedre end et par billige pc-højttalere. Subwooferen hænger godt sammen med soundbaren rent lydmæssigt. Kraftigere lyd end fra TV. Tydeligt display.
Mangler luft i toppen, uldne dialoger, og musikken engagerer ikke rigtig. Ingen understøttelse af DTS eller fordybende formater som Dolby Atmos.
Læs hele testen

Sonos Beam (Gen 2)

Næsten uovervindelig

Forspringet er måske mindre end nogensinde, men efter tre år på markedet er Sonos Beam (Gen 2) stadig foran konkurrenterne.

Klar, naturlig lyd. Dolby Atmos tilføjer en følelse af storhed. Fordelene ved Sonos' multirumssystem. Kan udvides med trådløse baghøjttalere og subwoofer.
Mangler lidt kraft på egen hånd. Selv med den mindste trådløse subwoofer er prisstigningen solid. Mangler dedikerede tophøjttalere til Atmos.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonos Arc Ultra tager lyden til nye højder

Skræddersyet muskelbundt

Lyden af dansk storhed

Fugl Fønix

Soundbar, højttaler og møbel: Tre ting på én gang

Technics knock out

Blæser dine ører af!

Årets bedste soundbar fra Samsung?

Dynamit på boghylden

Seks budgetvenlige soundbars

Lyngdorf til lavpris?

Spillende kanelsnegl til at hægte på tøjet