Efter at Samsung har taget pole position og ofte guld i næsten alle soundbar-tests, vi har lavet de sidste par år, er vi spændt på at se, hvad man får, når man går ned i det, mange omtaler som brug-og-smid-væk-segmentet.
Prismæssigt placerer HW-N460 sig i den øverste ende i denne test, men 4.000 kroner kan dog ikke siges at være dyrt. Ligesom de andre i klassen er det en ren 2.1 soundbar, der via digitalprocessering forsøger at simulere surround-lyd. Alternativt kan man købe et sæt baghøjttalere for at få ægte surround.
Ingen HDMI 2.0-indgange betyder, at man i praksis bør koble alle videokilder til tv’et og hente signalet ud igen til soundbaren via HDMI-lydretur.
Fjernbetjeningen har lidt få knapper, så for at vælge kilde skal man trykke flere gange på den samme knap; det gælder også lydindstilling. Det er dog ret problemfrit, da Samsungs soundbar har et display på fronten. Omend med begrænset plads til tegn, så teksten scroller nedad, for at man kan læse den.
Lydkvalitet
Lige siden Samsung åbnede deres amerikanske lydlaboratorium i 2015, har de fleste lydprodukter derfra været det rene guld. Der sidder ingeniører i verdensklasse, headhuntet fra nogle af verdens mest respekterede firmaer inden for hi-fi- og studielyd, og finlytter til alle lydprodukter, der kommer fra udviklingsafdelingen.
Det er dog svært at lave guld af bly, og i tilfældet HW-N460 bemærker vi først og fremmest en småslap basrespons. Så vi skruer to trin ned for subwooferen på musik i stereo. Billie Eilishs cool popnummer “You Should See Me In a Crown” har heftige rytmer, som bliver gengivet lige i overkanten af Samsung. Vi skruer også diskanten op til +3 for at få tilstrækkelig tydelige overtoner. Så lyder det afbalanceret nok, selv om bassen stadig er til den bløde side og mangler både dynamik og tonestruktur. Det er ikke stramt og defineret nok.
På film skruer vi op for sub’en igen, da det ellers bliver for lavt i bassen. Alien: Covenant har brug for lidt punch her for at være spændende. Dialogerne er klare, og lydbilledet fungerer med diskanten skruet op. Desuden er der høj nok gain til, at man kan skrue godt op for volumen. Men lydbilledet har ikke samme surround-effekt som på LG og Yamaha; det er lidt mere snævert.
Konklusion
Samsung HW-N460 er en soundbar, der rammer prisklassen helt fint. Den lyder, som man kan forvente, når man går ned i budgetklassen, men vi havde håbet på en positiv overraskelse. Bassen er for ulineær, svulstig og slap til, at der kommer helt orden i tingene, og selv om resten af lydbilledet er lineært nok, bliver vi i for høj grad mindet om, at det her er budgetklassen med stor B.
Også i denne test:
Sonos Beam
Vinder trods handicap
Sonos stiller til start med et stort handicap, da den ikke har nogen subwoofer. Alligevel griner den hele vejen til målstregen.
LG SK5
Bedre til film end musik
LG SK5 gør det godt på film takket være et enormt lydbillede. Men den er ikke uden svagheder.
JBL Bar 2.1
Kraftig, men rusten
Efter at været faldet pladask for JBL Bar 3.1 var vi meget spændt på at teste lillebror. Desværre indfrier den kun nogenlunde.
Yamaha YAS-207
Stort lydbillede
Yamaha var først på markedet med aktive soundbars. Her er deres første med DTS Virtual:X surround-lyd.
Sony HT-XF9000
Ekstra dimension i højden
Sonys soundbar simulerer både Dolby Atmos og DTS:X i højden, hvilket giver en ekstra dimension til lydbilledet. Og det virker.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer