Sonos står på must-have-listen for mange, men en del synes, det bliver lige lovlig dyrt. Til dem har Sonos soundbaren Beam, som til 3.400 kroner næsten halverer prisen i forhold til soundbaren Playbar og lydsoklen Playbase. Alligevel kan den prale af den praktiske brugervenlighed og multirumsfunktionalitet, som Sonos er kendt for, plus stemmestyring med Amazon Alexa, AirPlay 2 og snart også Google Home.
Beam er Sonos’ første produkt med HDMI, i form af en udgang med lydretur (ARC). Alle videokilder kan sluttes til tv’et, som så sender lyden til Beam via ARC. Hvis dit tv ikke har HDMI med ARC, medfølger der en optisk-til-HDMI-adapter. Dolby Digital understøttes, men ikke DTS.
Rumkorrektion
Lyden af Beam kan tilpasses til rummet, hvis du har en iPhone eller iPad. Sonos kalder det Trueplay og anvender iOS-enheden som en målemikrofon. I praksis fungerer det rigtig godt. Soundbaren eliminerer problemfrekvenser og giver et generelt større og mere luftigt lydbillede. Vi anbefaler derfor Android-brugere at låne en iPhone til lejligheden.
Lydkvalitet
Korrigeret giver Sonos Beam rigtig god lyd. Dialoger på film kommer tydeligt frem takket være en dedikeret centreret diskant-enhed, som bidrager til at give mere luft i centerkanalen. De tidsforskudte sidehøjttalere bidrager til et stort lydbillede, der til en vis grad giver en illusion af surround-lyd.
Lyden er først og fremmest naturlig og smagfuld snarere end udfordrende og eksplosiv. En bil lyder som en bil, ikke som en monstertruck. Den “larger than life”-følelse, man får i biografen, skal der kraftigere sager til og som minimum en ekstern subwoofer. Til sammenligning har Yamaha YSP-207, som inkluderer subwoofer til omtrent samme pris som Beam, kraftigere lyd med mere tryk på. Men den lyder også skarpere og hårdere, og ingen af de andre i prisklassen kan udfordre Sonos’ naturlige lyd.
Musik lyder også godt, og sangstemmer og instrumenter har deres naturlige klang intakt. Men til dette formål ville vi gerne kunne slå den simulerede surround-sound fra, da det bliver lige i overkanten.
Konklusion
Selv uden subwoofer giver Sonos Beam mere troværdig og naturlig lyd end de andre i klassen. Den har selvfølgelig ikke så meget slagkraft i bassen, men lyder heller ikke tyndt. Derimod har den meget klar lyd på sangstemmer og dialoger. Kombinér dette med streaming og multirum, som kun Sonos kan gøre det, og Beam er et pletskud.
Vi har testet Beam før, men efter at have tjekket den direkte mod andre soundbars i prisklassen, må vi justere vurderingen til topkarakter. Og så har vi ikke engang taget i betragtning, at man kan tilføje både baghøjttalere og subwoofer!
Også i denne test:
Samsung HW-N460
Småslap
HW-N460 er frisk nok, men en ulden subwoofer trækker det samlede indtryk ned.
LG SK5
Bedre til film end musik
LG SK5 gør det godt på film takket være et enormt lydbillede. Men den er ikke uden svagheder.
JBL Bar 2.1
Kraftig, men rusten
Efter at været faldet pladask for JBL Bar 3.1 var vi meget spændt på at teste lillebror. Desværre indfrier den kun nogenlunde.
Yamaha YAS-207
Stort lydbillede
Yamaha var først på markedet med aktive soundbars. Her er deres første med DTS Virtual:X surround-lyd.
Sony HT-XF9000
Ekstra dimension i højden
Sonys soundbar simulerer både Dolby Atmos og DTS:X i højden, hvilket giver en ekstra dimension til lydbilledet. Og det virker.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer