Bose er – sammen med danske Bang & Olufsen – blandt de firmaer, der har længst erfaring med at levere lydsystemer til livsstilssegmentet. SoundTouch-serien er desuden Boses entré i multirumsverdenen. I denne test ser vi dog alene på SoundTouch 30, når den bruges som soloanlæg.
SoundTouch 30 er storebror til SoundTouch 20, som vi testede i 2014, og ligner den da også til forveksling, bare lidt større. Der er tale om en afrundet enhed, der designmæssigt ligger midt mellem et sammenbygget kompaktanlæg og en gigantisk clockradio. Et display på midten af fronten viser status og de valgte netradiokanaler eller filer, og resten er dækket af frontstoffet.
Bose er særdeles karrige med tekniske oplysninger. Hverken forstærkereffekt, frekvensområde eller bestykning på de indbyggede højttalere røbes der noget om. Anlægget bruger 150 watt fra lysnettet, så vi kan gætte på, at hovedparten går til de indbyggede digitale forstærkere, som sikkert leverer omkring 120 watt i alt. Men det er også alt.
Funktioner og betjening
Bose SoundTouch 30 byder på de samme tilslutnings- og betjeningsmuligheder som den mindre model, i form af et RJ45 Ethernet-stik (for dem, der ikke vælger Wi-Fi), strømstik samt en 3,5 mm mini-jack indgang til analoge kilder. Der er også to USB-stik, som udelukkende bruges under opsætningen, der sker ved at tilslutte anlægget til en computer.
Der medfølger en fjernbetjening med seks forvalgsknapper. Hvorfor der skal være så få valgmuligheder i en verden fuld af herlig musik, er dog en gåde.
Sådan lyder den
Da vi testede den mindre model, var der ros til den generelle lydkvalitet, men ikke til bassen, som var alt for dominerende. Det har Bose i mellemtiden fået styr på ved at tilføje en baskontrol på app’en.
Det giver en noget mere balanceret lyd, og takket være det større kabinet og en kraftig forstærker om bord kan der spilles højt nok – også i en stor stue. Der mangler dog den opløsning, som HEOS 7 byder på, og den rock’n’roll-fornemmelse, som vi finder hos JBL. Begge til langt færre penge.
Konklusion
SoundTouch 30 ligger prismæssigt i den øverste ende af testen, og her er konkurrencen hård. Uanset om man er på jagt efter et elegant designsystem, eller man vægter lydgengivelsen højest, er der derfor andre, som virker mere nærliggende. Der er ikke noget galt med produktet, og tilføjelsen af Spotify Connect er et plus. Men når der skal lægges over 5.000 kroner på bordet, får man mere for pengene andre steder.
Også i denne test:
JBL Authentics L8
Retro af høj karat
JBL flirter charmerende med deres professionelle fortid. Resultatet er en rockhøjttaler i stuevenligt format.
Geneva AeroSphere Large
Musikalsk bold spiller op til fest
AeroSphere Large kan meget mere end bare at se godt ud.
Libratone Loop
Lækker tallerken til små rum
Libratone Loop er en diskret musikspreder, som er let at have med at gøre.
Mission Aero
Fuldvoksen stereo fra minihøjttaler
En begavet DSP får Mission Aero til at lyde meget større, end den fysisk er.
Denon HEOS 7
Åben lyd i lækker indpakning
Denons største trådløse højttaler spiller godt og ser godt ud.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer