annonce
annonce
annonce
TEST:

Denon HEOS 7

annonce

Åben lyd i lækker indpakning

Tilføj som favorit
Denons største trådløse højttaler spiller godt og ser godt ud.
Plus lbadvantages
Elegant design, avanceret teknik og åben lyd.
Minus lbdisadvantages
Ikke særlig dyb bas. Lidt besværlig installation.

Japanske Denon har været kendt af hi-fi-elskere i en menneskealder og har en række velkendte high-end-produkter på samvittigheden. Ligesom mange andre har Denon dog også opdaget, at stadig flere udskifter det traditionelle anlæg med trådløse højttalere og bekvemme multirumssystemer.

HEOS 7 er Denons største trådløse hjemmehøjttaler, og den kan både bruges alene og som en del af et multirumssystem. Designmæssigt er den lidt af en underlig fisk. Næsten helt bogstaveligt, da det buede kabinet, der er smallest foroven, ligner en koi-karpe.

HEOS 7 indeholder fem aktive elementer, to slavebasser og i alt fem klasse D-forstærkere. Denon oplyser ikke noget om størrelsen på disse, men efter firmaets egne reklamebilleder kunne det se ud til at dreje sig om to 1 tommes diskant-domes, to mellemtone-elementer på 2-3 tommer i størrelsen og et fælles 5 tommers element til bassen. Forstærkereffekten er ikke oplyst, men den eksterne strømforsyning er i stand til at levere 88 watt i alt.

Tilkobling og betjening
Denon har fundet deres helt egen måde at tilslutte HEOS 7 til det trådløse netværk på. Nemlig via mobilens hovedtelefonstik. Undervejs i installationen skal man forbinde mobil og højttaler via det medfølgende lydkabel. Når man dernæst indtaster koden på telefonen, overføres den som lydsignaler til højttaleren, og det gør den i stand til at koble sig på netværket.

Sådan lyder den
HEOS 7 giver et udpræget åbent lydbillede, som virker langt større end højttalerens dimensioner, og menneskestemmer gengives endda rigtig godt. På remastered-udgaven af Sinéad O’Connors “Troy” står sårbarheden dirrende i rummet.

Bassen er rund og velformet. Der mangler ikke bund i lydbilledet, heller ikke når der skrues op, selv om Denon må se sig distanceret med flere vognlængder i bassen. Den allerdybeste bas mangler.

Alle højttalerne i testen er i større eller mindre omfang rundstrålende. Også HEOS 7. Derfor er det overraskende, at den samtidig har en meget smal sweet spot. Flytter man hovedet få centimeter, ændrer lydbilledet sig markant. Man kan sagtens nyde musikken i hele rummet, men resultatet er bedst, når man sidder lige foran.

Konklusion
HEOS 7 er en både elegant og vellydende højttaler, som er proppet med teknologi. Det frie lydbillede gør det let at fylde stuen med musik i god kvalitet. Udseendet vil enten være afskrækkende eller et stort plus. Hvis du overvejer at bygge et multirumssystem, er det værd at tage HEOS med i betragtning.

 • Bestykning: 5 aktive elementer, 2 slavebasser
 • Forstærkere: 5 x klasse D (effekt ikke opgivet)
 • Frekvensområde: (ikke opgivet)
 • Tilslutning: Ethernet, AUX (stereo mini-jack), Wi-Fi
 • Betjening: iOS, Android
 • Streaming-tjenester: Spotify, Napster, Deezer
 • Mål: 47,9 x 20,3 x 16,4 cm
 • Vægt: 4,5 kg

Pris: 4499 kr
Bedste pris på Denon HEOS 7
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  6 trådløse højttalere
  Også i denne test:
  JBL Authentics L8
  Retro af høj karat
  Højttalerproducenten JBL har en stolt fortid, og Authentics L8 signalerer både med navn og udseende, at den er tænkt som en opfølger på datidens bedrifter. Det rudeopdelte frontskum, som fortsætter rundt om kanterne og dækker de to sider, er en tro kopi af skumfronterne på JBL’s klassiske højttalere fra 1970’erne. Og selv om der ikke er tale om en studiemonitor, tager det brede, laksorte kabinet bordet og rummet i besiddelse. Hvis du aldrig fik et par L100 Hvis man tager skumfronten af, er basmembranerne naturligvis hvide med rillet overflade – akkurat som dengang, selv om rillerne i dag kun er…...
  Geneva AeroSphere Large
  Musikalsk bold spiller op til fest
  Vi har testet en del lydprodukter fra schweiziske Geneva, og vi er så godt som altid blevet imponeret over både design og lydkvalitet. Geneva er kort sagt gode til at få finish og indhold til at gå op i en højere enhed, også selv om de plejer at tage sig betalt for det. Geneva AeroSphere Large er et stykke designkunst, som ikke glider ubemærket ind i boligindretningen ret mange steder: En stofbetrukket bold på 40 cm i diameter, der hviler på en lav aluminiumsokkel med Genevas navnetræk i lysende grønt eller blåt, kan vist kun gemmes af vejen hos samlere…...
  Libratone Loop
  Lækker tallerken til små rum
  Danske Libratone har på få år præsteret at gå hele vejen fra opstartsvirksomhed til eksklusiv mærkevare inden for design-lydprodukter til boligen. Loop er formet som en tallerken med en diameter på 33 cm og en forholdsvis beskeden dybde på 8 cm. Man kan hænge den op på væggen med det medfølgende vægbeslag eller montere dens trefod og stille højttaleren på en hylde eller et bord. Fronten er helt fri for indstillinger, bortset fra Libratone-logoet, der funger som tænd/sluk-knap. Frontstoffet er af uld og fås i 11 farver. Under den uldne overfrakke gemmer der sig fire højttaler-elementer: To bånddiskanter, en 4…...
  Mission Aero
  Fuldvoksen stereo fra minihøjttaler
  Mission er den seneste af en lang række hi-fi-pionerer, som har set, hvor vinden blæser hen, og er hoppet på vognen med trådløse minianlæg til hjemmet. Den splinternye Aero er Missions første bud på genren. Med sit slanke, brede cylindriske aluminiumkabinet ligner den mest en soundbar, der har været i kløerne på en industriel designer. Der er fyldt godt op med elektronik i det kompakte kabinet. Seks fuldtone-elementer og et subbas-element samt seks forstærkerkanaler på sammenlagt 160 watt. Kabinettet hviler på en cylinderformet base, der foran rummer indikatorlamper, på siderne giver plads til basporten og bagerst indeholder tilslutningerne, som er…...
  Bose SoundTouch 30 Series II
  Minianlæg med netradio
  Bose er – sammen med danske Bang & Olufsen – blandt de firmaer, der har længst erfaring med at levere lydsystemer til livsstilssegmentet. SoundTouch-serien er desuden Boses entré i multirumsverdenen. I denne test ser vi dog alene på SoundTouch 30, når den bruges som soloanlæg. SoundTouch 30 er storebror til SoundTouch 20, som vi testede i 2014, og ligner den da også til forveksling, bare lidt større. Der er tale om en afrundet enhed, der designmæssigt ligger midt mellem et sammenbygget kompaktanlæg og en gigantisk clockradio. Et display på midten af fronten viser status og de valgte netradiokanaler eller filer,…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Sonus faber lancerer Olympica Nova

  Sonus faber lancerer Olympica Nova

  Hvis de spiller lige så godt, som de ser ud, har vi noget at glæde os til.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

  IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

  Rygterne viste sig at tale sandt: Sonos lancerer deres første bærbare højttaler under IFA! Sonos Move kommer her i september.Tilføj som favorit
  Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

  Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

  Og den bliver faktisk vanvittig billig (af B&O at være)!Tilføj som favorit
  Como Audio Speakeasy Stereo

  Como Audio Speakeasy Stereo

  Como Audio SpeakEasy Stereo er først ude med stemmestyring i stereo, men har andre mangler.

  Tilføj som favorit
  The New Soundboks

  The New Soundboks

  Tredje udgave af danske Soundboks er vildere, højere – og I kan lave en bande sammen!

  Tilføj som favorit
  360 graders lyd fra Bose

  360 graders lyd fra Bose

  Den er bærbar, den kan spille i 12 timer – og du kan snakke til den.Tilføj som favorit
  Fornyet kubehøjttaler fra Naim

  Fornyet kubehøjttaler fra Naim

  Den bedste bordhøjttaler til under 10.000 kroner er blevet endnu bedre.Tilføj som favorit
  IKEA Symfonisk

  IKEA Symfonisk

  En smart introduktion til det bedste multirumssystem – til en meget attraktiv pris.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu