Den bærbare JBL PartyBox Club 120 er ikke ligefrem den mest bærbare højttaler i testen. Med en vægt på over 14 kilo er det ikke en den, man smider op på skulderen og tager med i parken. Men i det mindste er den flytbar. Hvilket betyder, at den nemt kan tages med til fest hos naboen eller flyttes rundt på terrassen og gemmes af vejen, når der ikke længere er brug for den.
Party Club 120 er meget mere kraftfuld end både Xtreme 4 og Boombox 3 Wi-Fi. Med en effekt på 160 watt når den op på et lydtryk, som de mindre højttalere ikke er i nærheden af. Og ikke nok med det. Her får man også DJ-effekter i app’en og indgange til mikrofoner eller guitar, så man kan bruge højttaleren som et lille PA-anlæg. Den har også LED-lys, der blinker og roterer i takt med musikken, og sidst, men ikke mindst: den har et aftageligt batteri.
Lige netop dette er et vigtigt punkt, for batterilevetiden er opgivet til maksimalt 12 timer på en opladning, og med et ekstra batteri kan man selvfølgelig fordoble spilletiden. Har man ikke et ekstra batteri til rådighed, er det godt at vide, at 10 minutters opladning giver omkring 80 minutters spilletid.
Højttaleren kan parres med en ekstra Club 120 for at opnå stereolyd, eller forbindes med endnu flere højttalere. Der er ingen hjul på Club 120, men den har et nedfældeligt håndtag og er relativt nem at håndtere. Det spiller ingen rolle, om det begynder at regne, for højttalerne er stænktætte og tåler fint både regn og at der spildes på dem.
Partyfaktor
Med to basenheder i et større kabinet er det ikke så sært, at Club 120 spiller kraftigere og højere end de mindre højttalere fra JBL. Den kan faktisk måle sig med lydtrykket fra Sony ULT 7, som for nylig satte ny standard for, hvor høj en partyfaktor man kan få fra en bærbar Bluetooth-højttaler.
JBL-højttaleren lever ikke helt op til Sony-højttalerens dynamiske bas, men den spiller højere, mere kraftfuldt og ikke mindst bedre end nogen af de øvrige bærbare højttalere i samme prisklasse i denne test. Den matcher måske ikke Sony-højttaleren, når det gælder lydtryk, men den er faktisk lidt mere raffineret, og musikkens klangfarve kommer bedre frem i den lille Club-højttaler. Man kan faktisk fylde haven med mere end nok lyd til at holde stemningen kørende, i hvert fald indtil batteriet skal skiftes Det er værd at bemærke, at to Club 120’ere koster mindre end den tårnhøjttaler fra Sony, der også er med i testen. For med to højttalere får man som bekendt både stereolyd og højere lydtryk.
Vægten er en ulempe for Club 120, men bonussen er, at højttaleren har plads til større enheder, som giver større og bedre lyd, og det kan mærkes, når man skruer op for lyden til et niveau, der virkelig sætter gang i festen. Hvis man ikke vil have en stor højttaler og synes, at de små er for svage, er Club 120 et rigtig godt valg.
Også i denne test:
JBL Xtreme 4
Partyfaktor 7/11
Med skulderrem er det nemt at tage musikken med overalt.
Enkl Sound Copenhagen ES2
Partyfaktor 6/11
Den bærbare trekantede højttaler scorer ikke så højt på partyfaktoren, som den gør på lydkvaliteten.
Sony ULT Field 7
Partyfaktor 10/11
Sony ULT 7 har skyhøj partyfaktor for en bærbar højttaler, men lyder ikke så raffineret.
JBL PartyBox Stage 320
Partyfaktor 10/11
JBL PartyBox Stage 320 fylder en stor have med et massivt lydtryk - og god lyd i tilgift.
Soundboks 4
Partyfaktor 11/11
Soundboks’ flagskib ser måske ikke så lækker ud, men vent til du hører lyden.
Sony ULT Tower 10
Partyfaktor 11/11
Sonys flagskib kombinerer et enormt lydtryk med god lyd og underholdende effekter.