HomePod er virkelig gennemført udseendemæssigt. En 360 graders højttaler, der sender lyden (omtrent) lige meget i alle regninger, og som man bare ved vil fungere problemfrit, så snart åbner Home-app’en på sin iPhone. Apple kan nemlig det med stabilitet.
At tilføje produkter, som man vil kontrollere, går til gengæld ikke så glat. For at tilføje vores Philips Hue-lys måtte vi indtaste en ottecifret kode, som står på æsken. Men når det er sagt, så har Apple den mest stabile styring. Selv da Philips-serverne var nede, og både Alexa og Google gik i stå, da vi prøvede at gøre noget med dem, skulle Apple ikke spørges to gange. Lyset blev rødt, da vi bad om det!
Andre smart-produkter som vores iRobot Roomba-støvsuger og Arlo overvågningskamera må man derimod downloade en uofficiel Homebridge for at få til at fungere. Og selv Apple TV er der kun begrænset kontrol over: Lydniveau, pause, start, frem og tilbage. Med andre ord kan man ikke bede om at tænde for et bestemt program på Netflix, hvilket både Google Home og Amazon Alexa kan (med Chromecast og Fire Stick). Her er Apple simpelthen ikke i samme liga.
Lydmæssigt er Apple til gengæld flere hestehoveder foran både Googles og Amazons højttalere. Ikke mindst takket være sin indbyggede DSP, der overvåger akustikken og tilpasser lyden derefter. Men tredjepartsproducenter giver dem konkurrence lydmæssigt, og det er ikke helt nok, at Apple HomePod er den, der lyder bedst, når prisen er så høj, og smart-systemet så ufleksibelt.
Konklusion
Apple HomePod lyder bedre end de fleste smart-højttalere, vi har testet. Smart-styringen opleves også som meget stabil, næsten uden fejl.
Desværre er der ikke særlig mange tredjeparts smart-produkter, der understøttes direkte, så man må ty til uofficielle løsninger – som så sandsynligvis ikke har samme stabilitet. Desuden er det besværligt at tilføje dem, der rent faktisk understøttes. Den rigide struktur bag HomeKit tager noget af spændingen og morskaben ud af tingene.
Også i denne test:
Marshall Stanmore II Voice Google Assistant
Koncertlyd fra reolen
Marshall har meget kraftigere lyd end konkurrenterne, uden at det går ud over balancen i lydbilledet. Den jorder dem, kort og godt.
Harman Kardon Citation 100
Det pæneste ydre
Det her er nok den flotteste højttaler, vi har set i klassen. Harman Kardon Citation 100 formår dog ikke at drage fordel lydmæssigt af sit større ydre.
Libratone Zipp Mini 2
Ligner en termokande
Libratone går imod strømmen, og Alexa-højttaleren Zipp Mini 2 ligner en termokande. Den er bærbar og udmærket til at spille musik, og to kan kobles i stereo.
Kygo B9/800
Smart-højttaleren kan svømme
Kygo er (så vidt vi ved) den eneste smart-højttaler, som du kan tage med i swimmingpoolen.
Sonos One
En smartere Sonos
Sonos One vil en skønne dag give os både Google Assistant og Amazon Alexa i én og samme smart-højttaler. Men Google lader vente på sig.
Hama Sirium 1400ABT
Større betyder ikke større lyd
Hamas mindste Alexa-højttaler er noget større end Amazon Echo, men formår alligevel ikke at give større lyd fra sig.
Google Home
Den første på dansk
Google Home-systemet har et enormt potentiale, men som højttaler er det ikke den bedste.
Amazon Echo (2nd Generation)
Klar tale
Med klokkeklar lyd på stemmeassistenten er det kun sprogbarrieren, der står mellem os og de automatiserede arbejdsopgaver.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer