Ved valg af forstærker er det ofte fristende at vælge den kraftigste. I nogle tilfælde er det slet ikke så dumt, men husk at forstærkeren skal fungere bedst muligt med netop dine højttalere. Effekt alene er ikke nok til at drive højttalerne med kvalitetslyd, men det gør det lettere at få kontrol over dem.
Vælg en så god forstærker, du har råd til, og så kraftig og stabil, som der er behov for. En hornhøjttaler med høj følsomhed kan spille fantastisk på en 20 watts forstærker, fordi den ikke er krævende, når det gælder elektrisk belastning. En elektrostathøjttaler er langt mere krævende, både fordi den er langt mindre effektiv og samtidig lavimpedant. Lav impedans kan tømme selv de mest barske forstærkeres strømforsyning på et øjeblik, og efterlade lytteren med en rygende varm forstærker og skyhøj forvrængning.
Klasse D
Grundet øget miljømæssig bevidsthed ser vi stadig flere klasse D-forstærkere til forskel for de mere almindelige Klasse AB. I en klasse D-forstærker konverteres indgangssignalet (lydbølgerne) til en række udgangspulser med høj spænding. Fordelen er højere effektivitet, som gør, at produkterne bruger mindre strøm og kan laves mindre og lettere, hvorfor også teknologien bruges meget i subwoofere og PA-sammenhæng. Ulempen har været højere forvrængning, som gør det mindre egnet til hi-fi forstærkere. Men konstruktørerne har efterhånden fundet metoder, som gør problemet mindre, og vi ser derfor stadig flere hi-fi forstærkere med Klasse D. Mange lyder meget godt.
Hegel P30 + H30
Slår perleporten ind
Hegel har lavet sit bedste forstærkersæt nogensinde. P30 og H30 åbner den musikalske perleport og sender samtidig kraftsalver, som kan høres ned i helvede.
Primare I32
Teknik som tager prisen
At begynde med en helt ny forstærkerteknologi er dristigt, men Primare lykkes virkelig med deres projekt.
Cambridge Audio Azur 740A
Yndig kraft
Cambridge Audio 740A er til prisen en meget kraftig forstærker. Den lyder desuden fabelagtig godt.