Test: Audio Pro A40

Audio Pro A40

Eksklusiv og exceptionel

Jubilæumshøjttaleren Audio Pro A40 er en kulmination af 40 års højttalerkonstruktion.

Plus
Førsteklasses materialer og byggekvalitet. Multirumskompatibel. Strålende lydkvalitet.
Minus
App’en trænger til et redesign. Findes kun i 1.000 eksemplarer!

Når man siger Audio Pro, tænker unge mennesker nok umiddelbart på de populære trådløse Addon-højttalere. Men Audio Pro har faktisk lavet højttalere siden 1978. De har gjort meget for at reducere størrelsen på subwoofere og for at få bedre bas i reolhøjttalere. I 1990’erne var gulvhøjttaleren Black Diamond nok deres mest kendte. I 2000’erne kom det stilige minianlæg Stereo One, der viste, at de var begyndt at følge med tidens trends.

De sidste godt ti år har Audio Pro med succes fokuseret på digital lyd. Min første test af “iPod-højttalere”, som vi kaldte det i 2007, omhandlede bl.a. Audio Pro Porto, som fik udmærkelsen Specielt Anbefalet.

I 2011 begyndte de at eksperimentere med trådløse højttalere, bl.a. den spændende Audio Pro Living LV3. I 2013 kom de trådløse Addon-højttalere, som siden har klaret sig fænomenalt i vores tests. Og som for nylig også har fået multirumsfunktionalitet.

Det sidste års tid lader Audio Pro til at have fået ny energi. Først overraskede de med den massive Audio Pro Drumfire, der slog Marshall på deres hjemmebane. Og for nylig kom så Audio Pro A10, som ikke alene havde fået stemmeassistent, men også et nyt, indretningsvenligt udseende. Og her til deres 40 års jubilæum ser vi så den anderledes luksushøjttaler Audio Pro A40. Altså langt fra den trætte gamle mand, man kunne forestille sig.

Udseende og konstruktion

Med A40 har Audio Pro dropper regnearket og besluttet sig for at gøre alting så godt som muligt. Ikke noget med et sjovt udseende som på Addon-højttalerne. Nej, det her er det en skulpturel, næsten mejslet firkantet form, der vil se lige så godt ud om ti år. Den kraftige aluminiumramme giver et indtryk af styrke, og højttaleren er klædt i sobert gråt stof, som man kan skifte ud med en anden nuance, der følger med i æsken.

Det bliver ikke mindre eksklusivt af det lille skilt på bagsiden, der viser, hvilket af de tusind eksemplarer det er lykkedes én at få fat i.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Tilslutninger og funktioner

Skjult på undersiden finder vi analoge RCA- og AUX-tilslutninger til eksterne lydkilder. På rammens overside er der diskrete knapper til at styre afspilning, koble trådløse kilder til, justere volumen og vælge kilde. Der er også fem knapper til hurtigvalg af streamede radiostationer eller playlister fra online-musiktjenester. Og både den praktiske Spotify Connect og direkte streamet AirPlay, hvis man har en iPhone.

På den kraftige aluminiumramme sidder alle de kontroller, man har brug for. (Foto: Audio Pro)

Det meste kan selvfølgelig styres fra mobilen, og alle indstillinger gøres i Audio Pro-app’en. Alt fra tilslutning til det trådløse netværk, opdatering af softwaren og valg af musiktjenester til tonekontrol. Eller at parre to styk i stereo, hvis man har råd. Eller gruppere med højttalere i andre rum – for A40 er selvfølgelig kompatibel med Audio Pros multirumshøjttalere.

Lydkvalitet

Når man begynder at lytte, forstår man, hvad pengene er gået til. A40 må være Audio Pros mest vellydende højttaler i denne størrelsesklasse. Der er ikke sparet på noget, hvad angår valg af enheder, konstruktion af kabinettet eller DSP-kontrol. Det er en af den slags højttalere, der får én til at glemme at prøve at høre, hvordan den lyder, fordi man i stedet fordyber sig i musikken. Der er nemlig ikke noget, der distraherer fra musikoplevelsen. Præcis som det skal være.

Med eksklusive diskanter og gedigne slavebaser er det ikke underligt, at den lyder godt. (Foto: Audio Pro)

For at få lidt perspektiv lyttede jeg til side om side med vinderen af vores test af eksklusive trådløse højttalere, Dynaudio Music 5.

Takket være flere enheder har Dynaudio en mere åben lyd, og det virker, som om den går dybere i bassen. Men A40 har en mere direkte lyd og en kraftigere, mere kontrolleret bas. Den formår også at bevare de små detaljer i musikken, selv når Portishead brager løs på “All Mine”. Jeg blev faktisk overrasket, da jeg hørte nye ting i numre, som jeg har lyttet til mange gange på Addon T10.

Konklusion

Audio Pro fejrer 40 år som højttalerproducent ved at udsende den eksklusive jubilæumsmodel A40. Og de har ikke sparet på noget. Designet er helt anderledes end på de andre modeller og så skulpturelt, at det vil stå sig i mange år fremover. Rammen er af kraftig aluminium, og det nydelige stof kan skiftes ud. Hvis man ikke kan nøjes med at streame musik fra mobilen, er der også analoge tilslutninger til eksterne kilder.

Men det er i valget af komponenter, konstruktionen af kabinettet og trimningen af lyden, at de for alvor har slået sig løs. For Audio Pro A40 lyder sensationelt godt. Hvis man har råd og falder over et eksemplar, er der ingen grund til at tøve.

<
>
(Foto: Audio Pro)
Når man siger Audio Pro, tænker unge mennesker nok umiddelbart på de populære trådløse Addon-højttalere. Men Audio Pro har faktisk lavet højttalere siden 1978. De har gjort meget for at reducere størrelsen på subwoofere og for at få bedre bas i reolhøjttalere. I 1990’erne var gulvhøjttaleren Black Diamond nok deres mest kendte. I 2000’erne kom det stilige minianlæg Stereo One, der viste, at de var begyndt at følge med tidens trends.De sidste godt ti år har Audio Pro med succes fokuseret på digital lyd. Min første test af “iPod-højttalere”, som vi kaldte det i 2007, omhandlede bl.a. Audio Pro Porto, som fik udmærkelsen Specielt Anbefalet.I 2011 begyndte de at eksperimentere med trådløse højttalere, bl.a. den spændende Audio Pro Living LV3. I 2013 kom de trådløse Addon-højttalere, som siden har klaret sig fænomenalt i vores tests. Og som for nylig også har fået multirumsfunktionalitet.Det sidste års tid lader Audio Pro til at have fået ny energi. Først overraskede de med den massive Audio Pro Drumfire, der slog Marshall på deres hjemmebane. Og for nylig kom så Audio Pro A10, som ikke alene havde fået stemmeassistent, men også et nyt, indretningsvenligt udseende. Og her til deres 40 års jubilæum ser vi så den anderledes luksushøjttaler Audio Pro A40. Altså langt fra den trætte gamle mand, man kunne forestille sig.

Udseende og konstruktion

Med A40 har Audio Pro dropper regnearket og besluttet sig for at gøre alting så godt som muligt. Ikke noget med et sjovt udseende som på Addon-højttalerne. Nej, det her er det en skulpturel, næsten mejslet firkantet form, der vil se lige så godt ud om ti år. Den kraftige aluminiumramme giver et indtryk af styrke, og højttaleren er klædt i sobert gråt stof, som man kan skifte ud med en anden nuance, der følger med i æsken.Det bliver ikke mindre eksklusivt af det lille skilt på bagsiden, der viser, hvilket af de tusind eksemplarer det er lykkedes én at få fat i.

Tilslutninger og funktioner

Skjult på undersiden finder vi analoge RCA- og AUX-tilslutninger til eksterne lydkilder. På rammens overside er der diskrete knapper til at styre afspilning, koble trådløse kilder til, justere volumen og vælge kilde. Der er også fem knapper til hurtigvalg af streamede radiostationer eller playlister fra online-musiktjenester. Og både den praktiske Spotify Connect og direkte streamet AirPlay, hvis man har en iPhone.[caption id="attachment_93400" align="alignnone" width="989"] På den kraftige aluminiumramme sidder alle de kontroller, man har brug for. (Foto: Audio Pro)[/caption]Det meste kan selvfølgelig styres fra mobilen, og alle indstillinger gøres i Audio Pro-app’en. Alt fra tilslutning til det trådløse netværk, opdatering af softwaren og valg af musiktjenester til tonekontrol. Eller at parre to styk i stereo, hvis man har råd. Eller gruppere med højttalere i andre rum – for A40 er selvfølgelig kompatibel med Audio Pros multirumshøjttalere.

Lydkvalitet

Når man begynder at lytte, forstår man, hvad pengene er gået til. A40 må være Audio Pros mest vellydende højttaler i denne størrelsesklasse. Der er ikke sparet på noget, hvad angår valg af enheder, konstruktion af kabinettet eller DSP-kontrol. Det er en af den slags højttalere, der får én til at glemme at prøve at høre, hvordan den lyder, fordi man i stedet fordyber sig i musikken. Der er nemlig ikke noget, der distraherer fra musikoplevelsen. Præcis som det skal være.[caption id="attachment_93401" align="alignnone" width="989"] Med eksklusive diskanter og gedigne slavebaser er det ikke underligt, at den lyder godt. (Foto: Audio Pro)[/caption]For at få lidt perspektiv lyttede jeg til side om side med vinderen af vores test af eksklusive trådløse højttalere, Dynaudio Music 5.Takket være flere enheder har Dynaudio en mere åben lyd, og det virker, som om den går dybere i bassen. Men A40 har en mere direkte lyd og en kraftigere, mere kontrolleret bas. Den formår også at bevare de små detaljer i musikken, selv når Portishead brager løs på “All Mine”. Jeg blev faktisk overrasket, da jeg hørte nye ting i numre, som jeg har lyttet til mange gange på Addon T10.

Konklusion

Audio Pro fejrer 40 år som højttalerproducent ved at udsende den eksklusive jubilæumsmodel A40. Og de har ikke sparet på noget. Designet er helt anderledes end på de andre modeller og så skulpturelt, at det vil stå sig i mange år fremover. Rammen er af kraftig aluminium, og det nydelige stof kan skiftes ud. Hvis man ikke kan nøjes med at streame musik fra mobilen, er der også analoge tilslutninger til eksterne kilder.Men det er i valget af komponenter, konstruktionen af kabinettet og trimningen af lyden, at de for alvor har slået sig løs. For Audio Pro A40 lyder sensationelt godt. Hvis man har råd og falder over et eksemplar, er der ingen grund til at tøve.[gallery ids="93403,93402"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Audio Pro A40
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Forstærker: 200 W klasse D
  • Diskanter: 2 x 2” BMR
  • Bas-enheder: 2 x 4”
  • Slavebasser: 2 x 6,5”
  • Frekvensområde: 35 Hz – 20 kHz
  • Tilslutninger: Wi-Fi, Bluetooth 5.0, RCA, AUX
  • Mål: 29 x 39 x 15 cm
  • Web: audiopro.com
Audio Pro A40 produktside
Pris: 7300,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.