annonce
(Foto: Producent)
Bang & Olufsen BeoSound 2 2nd generation

Test:
Bang & Olufsen BeoSound 2 2nd generation

Hey Bang & Olufsen!

Den stilrene BeoSound 2 har fået Google Assistant ind under aluminiumhuden.

annonce

Det er knap tre år siden, BeoSound 2 kom på markedet, men hos Bang & Olufsen arbejder man med lidt længere produktlevetider end hos de fleste. Nu er tiden imidlertid inde for en opdatering af højttaleren.

BeoSound 2 2nd generation adskiller sig først og fremmest ved at have fået indbygget Google Assistant, så man nu kan tale til højttaleren – og få svar tilbage.

Designet og hardware-konfigurationen er der til gengæld ikke pillet ved: Et kegleformet aluminiumtårn med en diskant med en spredelinse i toppen og en nedadvendt 5 tommers bas-enhed i bunden af kabinettet.

BeoSound 2 arbejder i en blanding af mono og stereo, da bas- og diskant-enhed begge er 360 grader rundstrålende. Bag det lodrette lamelgitter finder man imidlertid to mellemtone-enheder, anbragt på hver sin side af højttaleren. De arbejder i stereo og skal give et rummeligt lydbillede.

Siden lanceringen er udvalget af farver udvidet. Ud over den oprindelige aluminiumfarve fås BeoSound 2 nu også i messingfarvet, kobber-finish og en grågrøn metallic-farve.

Alle tilslutninger (el, Ethernet og analog lydindgang) sidder i bunden af kabinettet. De fire højttaler-enheder drives af en samlet forstærkerpark på lige over 100 watt. Effekten er ikke imponerende set med 2019-briller, hvor mange små aktive højttalere i dag bryster sig med hundredvis af watt til hver enhed. Men det er på den anden side rigeligt til at levere mere end blot baggrundsmusik.

Heller ikke udvalget af streaming-tjenester er ændret siden første generation. Man får først og fremmest Spotify Connect og TuneIn-internetradio. Også Deezer er understøttet, men uanset at tjenesten også er tilgængelig her, har den aldrig fundet stort fodfæste i Skandinavien. Rækker udvalget ikke, kan man streame trådløst fra mobilen med Bluetooth og Apple AirPlay 2.

annonce
(Foto: B&O)

Lyden af BeoSound 2

Med kun én højttaler, hvor bas og diskant endda spiller i mono, og mellemtonen spredes i en ottetalsform, kan man glemme alt om vanligt stereoperspektiv. Og de hi-fi-nørder, der får tiden til at gå med at tælle stemmerne i norske kirkekor og vurdere loftshøjden i optagerummet, behøver ikke at læse videre. BeoSound 2 er lavet til at fylde rummet med musik.

annonce

Selv om BeoSound 2 ikke fylder meget i landskabet, er lyden fyldig og ganske magtfuld. Stiller man den tæt på siddepladsen, leverer den et ret detaljeret og solidt lydbillede, der kan bruges til mere end bare baggrundtapet. Men takket være dens 360 graders lydspredning kan man sagtens bevæge sig rundt i rummet og stadig få omtrent samme udbytte af lyden.

Det solide aluminiumkabinet er behagelig fri for resonanser af enhver slags, og lyden er ren og åben sammenlignet med andre små multirumshøjttalere. Hvad man også kan forvente, da den er i et helt andet prisleje.

Da BeoSound 2 kom frem, var små højttalere med DSP-styring en sjældenhed. I dag er vi blevet vænnet til naturstridigt dyb bas fra minihøjttalere. Derfor imponerer en bas, der med elektronikkens hjælp rækker helt ned til 33 Hz, slet ikke så meget som dengang. Man kan i styrings-app’en tilpasse lyden efter, om højttaleren står på gulvet, i et hjørne eller op imod en væg. Der er også en loudness-funktion.

Hvad der til gengæld ikke er i BeoSound 2, er rumkorrektion i stil med den, som Sonos og Dynaudio byder på.

annonce
(Foto: Producent)

“Hey Google, spil Spotify!”

Den store attraktion i den reviderede udgave af BeoSound 2 er naturligvis stemmestyring med Google Assistant. Google Assistant er fortsat forud på point foran Microsoft Cortana, Apple Siri og Amazon Alexa ved at være ene om at have stemmestyring, der fungerer på små sprog som dansk.

Det er første gang, jeg har testet et produkt med Google Assistant indbygget, så flere af iagttagelserne gælder ikke BeoSound 2 alene, men stemmestyringen som sådan. Og jeg må sige, at det virker. Ordene “Hey Google!” vækker assistenten – hvad der kan ses ved en klart lysende lysdiode i højttaleren. Og herefter kan man bede den om f.eks. at afspille et album fra Spotify eller fortælle vejrudsigten for Milano i morgen. Ordet “Pizza” finder også de nærmeste pizzeriaer fra min placering.

Stemmegenkendelsen er proppet med cloud-drevet kunstig intelligens, og visionen er, at man skal kunne styre sit smarte hjem med naturligt talesprog. Indtil videre er interaktion med assistenten dog lige så meget en træning af brugeren som af computeren. Ordren “Hey Google, spil Rejsemusik fra Spotify!” afspiller min bil- og flyrejse-playliste. Men “Hey Google, spil Spotify, Rejsemusik!” udløser kun et opgivende skuldertræk fra assistenten.

“Det kan jeg ikke hjælpe dig med”

Google Assistant er hjælpsom, faktisk i en grad, hvor den prøver at tyde ting, der ikke har et svar. Som når den efter et hosteanfald kommer med et “Det kan jeg desværre ikke hjælpe med – men jeg lærer stadig!” Og det vel at mærke uden at jeg havde sagt det magiske “Hey Google”.

Sammenlagt er BeoSound 2 i en klasse, hvor der er få om buddet. Der findes masser af multirumshøjttalere, men få i så eksklusiv udførelse. Den nærmeste konkurrent er nok Dynaudio Music 7, der lydmæssigt kan matche den. Men her må man undvære Stelton-look og stemmestyring.

(Foto: Producent)

Konklusion

Designmæssigt kan man ikke sætte en finger på BeoSound 2 – og hvis man alligevel gør det, kan aluminiumoverfladen tørres af med sprit. Lydmæssigt lever den op til sin opgave ved at levere klar og behagelig lyd med imponerende varme i bunden. Noget stereoperspektiv i gammeldags forstand er der ikke, men musikken fylder rummet ud og leverer lydspor til middagen og de festlige timer bagefter.

Stemmestyringen er en naturlig forlængelse af den i forvejen tilbagelænede betjening. Til gengæld er prisen også derefter! Man kan finde fuldvoksne aktive, trådløse stereohøjttalere, der koster mindre end BeoSound 2. Hvad man helst vil have stående i stuen, er et spørgsmål om personlig smag.

Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Bestykning: 5,25” bas, ­2 x 2” ­mellemtone, 1/2” diskant
 • Forstærker: 2 x 20 W (bas), 2 x 11 W (mellemtone), 40 W (diskant)
 • Frekvensområde: 33 Hz – 23 kHz ­(tolerance ikke opgivet)
 • Tilslutninger: Ethernet, AUX ­(stereo-minijack), Wi-Fi, Bluetooth
 • Styring: Google Assistant, iOS, Android
 • Mulighed for stereoparring: Nej
 • Streaming-tjenester: Spotify Connect, Deezer, TuneIn, AirPlay 2, DLNA, ­Google Cast
 • Mål: Ø 19,6 x 43,1 cm
 • Vægt: 4,1 kg
 • Web: bang-olufsen.com
Pris: 15.000 kr
Plus Design og forarbejdning er i en klasse for sig. Blæreeffekten af at give verbale ordrer til højttaleren er suveræn.
Minus Man får i den grad lov til at betale for godterne! Man kan finde rigtig gode aktive stereosystemer til færre penge.
Bang & Olufsen BeoSound 2 2nd generation produktside

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  annonce

  Prisgunstig mobil under ­juletræet

  Lige under luksusmodellerne finder vi de smartphones, der giver mest valuta for ­pengene.

  Pladespiller med højttalere

  En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.

  Den perfekte begynderforstærker

  Hvis du lige mangler en stereoforstærker til kontoret eller ungdomsværelset, kan det ikke gøres bedre til prisen.

  Ny referencehøjttaler

  Tak for kaffe! Dynaudios Confidence-højttalere er usædvanlig vellykkede – og vellydende.

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

  OLED-TV med skjulte kræfter

  Sonys nye OLED-TV kan prale af særdeles god billedkvalitet, men det ­bedste af det hele er lyden …

  Racermobil fra OnePlus og McLaren kører fra alt og alle

  OnePlus 7T Pro McLaren er blandt de første smartphones med Android 10. Men mobilen byder på flere forbedringer, som gør den endnu mere suveræn end forgængeren.

  Trådløs luksus med et væld af funktioner

  Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.

  Ekstremt skarp zoom

  Panasonics lysstærke Leica-zoom er den eneste af sin slags med disse egenskaber.

  Flagskib til professionelle fotografer

  Med klassens højeste opløsning er Sonys flagskib et kamera, som mange vil have, men ikke alle har brug for.