annonce

test:
DALI Katch One

Soundbar til musik

Der er få soundbars, der lyder så musikalsk som DALI Katch One.

DALI Katch One
annonce
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

DALI Katch One skiller sig ud fra mængden af sorte, anonyme soundbars. Det er en interiørmæssig lækkerbisken med afrundede kanter og elegante fødder af træ. Vores testeksemplar var hvidt, hvilket er et frisk pust mellem de mange sorte bokse, vi normalt får ind.

DALI Katch Ones afrundede kanter skiller den ud fra andre soundbars. (Foto: DALI)

DALI har tydeligvis ønsket en soundbar, der er nem i brug, snarere end at give den så mange funktioner som muligt. Her kan du vælge kilde, skrue op og ned for lyden og slå en lydeffekt til og fra, der giver indtryk af surround-sound. Altså et mere tredimensionelt lydbillede, hvilket kan være en fordel, når man ser film eller sport, eller når man spiller.

Af indgange finder man to optiske, en HDMI, der også fungerer med TV’ets lydudgang, og en 3,5 mm analogindgang. Desuden er der Bluetooth, som understøtter forbedret lyd med aptX og AAC. Og selv om Katch One er beregnet til at fungere uden subwoofer, er der en subwoofer-udgang på bagsiden, hvis man vil købe en bashøjttaler ved siden af.

Den medfølgende fjernbetjening er overskuelig med en separat knap til hver indgang. Den bruger ikoner i stedet for skrift, hvilket fungerer godt, efter at man har sat sig ind i, hvad de forskellige betyder.

Er fjernbetjeningen blevet væk? Katch One betjenes nemt med knapper på toppen. (Foto: DALI)

Musikformidler

DALI Katch One kan ved første øjekast virke som et halvvejs produkt. Den understøtter nemlig ikke filmlydformater fra Dolby eller DTS. Det er, fordi den først og fremmest er beregnet til musik.

Som musikformidler er den derimod fremragende med flot luftighed i sangstemmer og instrumenter.

Bonnie “Prince” Billys stemme på den nye “In Good Faith” lyder meget klart og velartikuleret. Man skulle måske tro, at man med en soundbar uden subwoofer måtte vælge imellem klar og fyldig lyd, men DALI formår at balancere det rigtig godt. Billys stemme har også en fin resonans, og gæstekorsanger Joan Shelleys falset har både luft og ynde. Alt sammen akkompagneret af letbenede, melankolske klavertangenter og velklingende guitarer.

annonce

En elbas lyder naturligt, og soundbaren formår også at “ånde” i basområdet. Bassen på Sigur Rós’ fantastiske “Flugufrelsarinn” fra debutalbummet Ágætis Byrjun har en fantastisk tonestruktur, og selv om soundbaren ikke har nogen dybbas at tale om, er den fyldig nok i mellembassen til, at jeg ikke sidder og savner en subwoofer.

annonce
(Foto: DALI)

TV og film

Da det er en soundbar til musik, vil den også fungere glimrende til musikalske TV-programmer som Eurovision og Voice, men den vil samtidig afsløre, hvor flad lyden ofte er på den slags programmer. Forskellen i forhold til musik fra streaming-tjenester vil være stor.

For at den kan bruges til film, skal TV’et sættes til PCM digitallyd og ikke bitstream. Så får du flot lyd på dialoger, og Katch One kan endda give en følelse af surround-lyd, når effekten er aktiveret.

Science fiction-filmen Alita: Battle Angel har et stort, åbent lydbillede, og dialogerne er klokkeklare og luftige. Men i actionsekvenserne mangler der lidt dynamik, så seje lydeffekter bliver noget flade. Her længes vi mere efter en ekstern subwoofer, der forstår at slå fra sig. Det bliver ligesom lidt tamt.

Soundbaren kan hænges på væggen i et par læderremme. (Foto: DALI)

Konklusion

DALI Katch One er et frisk pust blandt de mange anonyme, sorte soundbars på markedet. Det er især på musik, den brillerer, med flotte toner og et lydbillede, der ånder. Instrumenterne lyder detaljeret og opløst, og får godt med spillerum til at folde sig ud. Sangstemmer er klare, samtidig med at de har fylde nok nedad til, at det fungerer uden subwoofer.

annonce

Det er først og fremmest på film, man savner en subwoofer. Actionsekvenser, der nærmest skulle rive væggene ned, lyder alt for tamme. Dolby Digital og DTS har den ikke, så TV’et må sættes til PCM ud.

Det er med andre ord en soundbar til musik. Som den gør rigtig godt. Men får man ikke endnu større musikoplevelse for pengene med et par trådløse kompakthøjttalere, f.eks. DALIs egne Zensor 1 AX?

(Foto: DALI)

 • Matcher skærmstørrelse: 55" og op
 • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (eARC)
 • Digital ind: Optisk
 • Netværk: Wi-Fi
 • Trådløst: Bluetooth, Spotify Connect
 • Analog ind: Nej
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål: 86 x 16,4 x 6,9 cm
 • Finish: Sort, hvid eller hvid/grå
 • Web: hifiklubben.dk
Pris: 5499 kr
PlusMusik gengives med en naturlig klangbalance og en mere fyldig bas, end man skulle tro. Både sangstemmer og dialoger er klokkeklare.
MinusTil film og TV savner vi understøttelse af digital lyd fra Dolby og DTS. Lyder ikke så kraftigt som andre soundbars med ekstern subwoofer.
DALI Katch One produktside
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
  annonce

  Læs også

  Speedy Gonzales

  Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

  Sennheiser spiller sikkert i ANC-kampen

  Sennheiser spiller på det sikre. En i forvejen velfungerende model er opdateret med variabel støjreduktion og stemmestyring. Brugerfladen er til gengæld blevet noget rod.

  Jabras trådløse propper er overlegne til prisen

  Jabra Elite 75t er markedets bedste trådløse hørepropper uden aktiv støjreduktion.

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

  Råstærk kontrast

  Panasonics billigste OLED-TV byder på råstærk billedydelse til en attraktiv pris.

  Superbt allround-kamera

  Med det vellykkede Z50 viser Nikon, hvorfor alle ikke har brug for et professionelt kamera.

  Spillyd i luksusklassen

  Hvad får man, når man lægger en tusse ekstra på bordet for et gaming-headset? Først og fremmest får man bedre lyd.

  Dette smart-ur skal du vælge, hvis du bruger Android

  Samsung Galaxy Watch Active 2 er det tætteste, Samsung nogensinde er kommet på at lave et smart-ur, der er lige så godt som Apple Watch. Men som man siger: Lige ved og næsten …

  Hovedtelefoner med luksusfølelse

  Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

  Endelig en 4K DLP-projektor vi kan lide

  Ægte 4K eller ej, BenQ W5700 giver i hvert fald knivskarpe billeder på film.