Devialet Gold Phantom

Februar 2017Devialet Gold Phantom
Februar 2017Devialet Gold Phantom

Ekstrem digitalhøjttaler

Netop som man troede, at grænserne var strakt til det yderste, har Devialet overgået sig selv. Gold Phantom er det sejeste, vi har hørt af små højttalere.

Plus
Et teknologisk vidunder er blevet endnu bedre. Lige så placeringsvenlig og brugervenlig, og med endnu mere vanvittig dynamik.
Minus
Ligesom på dens billigere søskende bliver bassen flad, når man spiller højt.

Devialet Silver Phantom blæste os omkuld, da vi testede den i 2015. Ikke fordi den var det mest brugervenlige high-end produkt, vi havde haft mellem hænderne – selv om det var den! Nej, det, der væltede os, var at den tilsyneladende sprængte grænserne for, hvad vi troede var muligt. En lille trådløs højttaler i reolformat, der kunne fylde rummet med et ekstremt lydtryk og lige så dyb bas som et par gulvhøjttalere. Med en peak-effekt på 3500 watt dundrede den løs med 105 decibel. Et teknologisk vidunder, der ovenikøbet lød virkelig godt.

Den kostede også derefter og er stadig i handlen til 16.500 kroner for én højttaler. Ja, for her taler vi om en trådløs multirumshøjttaler, der kan fungere alene i mono. Men mest sjov får man selvfølgelig med to koblet i stereo. 33.000 kroner fattigere bliver du altså med et par Silver Phantom i stuen. Men nu må Silver abdicere fra tronen, for Gold Phantom er her.

Den hvide missilform er den samme, bortset fra at den sølvfarvede sideplade er erstattet af en guldfarvet. Prisen er steget til 19.700 kroner, dvs. en parpris på næsten 40.000. Og her er vi ikke så smålige, at vi tester andet end et stereopar.

Mere af det hele
Hvad får du så for de ekstra penge? Jo, for det første er forstærkereffekten øget fra 3500 til 4000 watt, og det maksimale lydtryk fra 105 til 108 decibel. Det lyder måske ikke af så meget, men det betyder, at lavere lydtryk kan gengives med endnu mere kontrol og dynamik.

Silver Phantom gik ned til 16 Hz – dybt nok til, at selv enkelte subwoofere måtte ryste i bukserne. I hvert fald på papiret. Gold-versionen går et skridt videre, ned til 14 Hz. Det er dybere, end øret kan høre, og giver mere overskud til at gengive det hørbare basområdet med lavere forvrængning. Glem ikke, at vi taler om en lille højttaler med en kabinetvolumen på kun 6 liter, hvilket er 20 gange mindre end typiske high-end gulvhøjttalere med tilsvarende dybbas-evner.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Basgengivelsen varetages af to 7 tommers bas-enheder i aluminium, der slår ud til hver side i en push-push konfiguration. Det reducerer forvrængninger, der forplanter sig i kabinettet. Slaglængden er også høj, ca. 3 cm for hver enhed, og selv når man spiller højt med masser af bas, kan man lægge hånden på kabinettet og næsten ikke mærke vibrationerne.

Kabinettets missilform er i øvrigt ikke tilfældig. Et rundt kabinet forhindrer stående basbølger og diskanttoner, der bevæger sig hen over fladerne i et firkantet kabinet og sendes ud i alle retninger, når de rammer kabinettets kanter. Det er det, der kaldes diffraktion, og som giver forvrængning og et unøjagtigt stereoperspektiv.

Foran på kabinettet sidder en koaksialenhed med diskanten monteret midt i mellemtone-enheden. Diskanten på Gold Phantom er i titanium, en opgradering i forhold til Silvers aluminium-dome.

Bedre forstærker
Ligesom sine små søskende Phantom og Phantom Silver anvender Gold en såkaldt hybridforstærker, en mellemting mellem klasse A og klasse D, som Devialet kalder ADH. Den opererer i klasse A – den reneste, men også mindst effektive måde at forstærke et signal på – inden for normalt lytteniveau, som i realiteten kun har brug for nogle få watt. Men så snart mere effekt er påkrævet, f.eks. når man spiller rigtig højt, skifter forstærkeren til den langt mere effektive klasse D. Det hele kontrolleres digitalt, så de to bas-enheder spiller i perfekt synergi med hinanden.

“Var det ikke for ADH-forstærkeren, ville denne konstruktion have været umulig,” sagde Devialets marketingchef, Thierry Massoubre, da han leverede Silver Phantom til os. “Så ville det altid været sådan, at det ene element dominerede over det andet. Men her er de perfekt kontrolleret, i total symmetri.”

På Gold-modellen er forstærkerteknologien yderligere forfinet under navnet ADHV2. Hvor de små søskende allerede er stille, er forstærkeren i Gold tavs som graven. Prøv at lægge øret ind til diskant-enheden, når den ikke spiller, og du vil ikke høre noget som helst.

Ny digitalkonverter
Det er ikke kun forstærkeren, der er ny. Hele den digitale del er skiftet ud. Hvor de mere overkommelige Phantom-modeller anvender en DAC fra Texas Instruments (PCM1798), har Devialet udviklet en egen DAC til Gold Phantom. Den er nu en direkte bestanddel i ADHV2-forstærkeren og skubber det digital støjgulv fra -106 dB og helt ned til -112 dB.

For en ordens skyld, så findes der nærmest ikke nogen mikrofon eller noget instrument med et støjgulv under -110 dB, hvilket er ca. 18 bit opløsning. Dermed skulle Gold Phantom i teorien kunne gengive hele dynamikområdet på en hvilken som helst studieoptagelse.

Placering og tilslutning
Ligesom sine søskende er Gold Phantom også meget placeringsvenlige. De kan stå på tv-møblet, monteres på væggen med beslag eller – allerhelst – placeres på standere lidt ud fra væggen og vinklet ind mod lyttepositionen for bedst muligt stereoperspektiv.

(Foto: Producent)

Højttalerne skal kobles i netværk, og først skal hovedstationen Dialog sluttes til hjemmenetværket med Ethernet-kabel. Det har ikke ændret sig siden sidst. Det hele styres med app’en Spark på mobil eller tablet. Den finder let højttalerne, og du definerer, hvilken en der er henholdsvis venstre og højre. Eller om de skal stå i hver sit rum, hvis du vil have multirum.

Tilslutning og formatunderstøttelse
Af musiktjenester understøtter Phantom både Tidal, Spotify og Deezer. Andre tjenester kan tilsluttes via Bluetooth, som endelig er inkluderet. Hvis du vil have AirPlay, må en AirPort Express eller forrige generations Apple TV sluttes til den optiske indgang på Dialog.

Stadig lige brugervenlig
Brugeroplevelsen er som altid gnidningsløs, app’en er stadig noget af det mest strømlinede, jeg kender, og Tidal-funktionaliteten er en drøm. Efter min meninger står Devialets app ikke tilbage for Sonos’ – og det siger ikke så lidt.

Lyden af guld
Hvad angår lydkvaliteten, er Gold-versionen endnu en tand op i forhold til Silver.

Det akustiske guitarspil på Neil Youngs “Harvest Moon” har en fantastisk klang, og de kvindelige korsangere lyder klokkeklart i baggrunden. Neils stemme er så åben og gennemsigtig, som jeg nogensinde har hørt den. Og selv om dette nummer ikke er nogen bastest, står bassen klippefast, mens trommeslagerens whiskers skinner i toppen. Der er endnu mere luft og flere nuancer fra Gold, end jeg husker fra Silver (jeg har ikke kunnet sammenligne direkte).

The Kills’ “Doing It to Death” fra deres seneste album, Ash & Ice, har en dybere og mere rytmisk bas, og hvis man spiller på, hvad jeg betragter som “normalt” lytteniveau, er det hele glimrende kontrolleret. Højttalerne kan også spille svinehøjt, endnu højere end Silver Phantom, men ligesom deres mindre søskende flader Gold ud i bassen, når man skruer op. Det bliver tyndere og fladere, og dermed også et mere koldt og klinisk lydbillede.

Til sammenligning er der mere varme og fylde i bassen ved høj volumen, når vi spiller på Audiovector QR3 drevet af Rotel RA-1592. En combo til omkring 35.000 kroner og dermed prismæssigt sammenlignelig. Der, hvor Gold står stærkest, er i dynamikken i mellemtonen, der er noget af det mest livlige og kælne, vi har hørt, og rydder op i selv det mest rodede lydbillede. Her har Devialet noget, som man ikke får med passive højttalere.

En lille svaghed, som vores testeksemplarer af Gold Phantom imidlertid har, er at stereoperspektivet ikke er lige så mejslet i sten som på de passive højttalere fra Audiovector. Kan det tænkes, at Dialog ikke formår at få de to trådløse højttalere til at ramme helt præcist? At der er en forsinkelse på et mikrosekund i den ene højttaler?

(Foto: Producent)

Det var ikke noget, jeg lagde mærke til med Silver Phantom, og hvis jeg tjekker mine notater, noterede jeg mig dengang, at de havde et bedre stereoperspektiv end de digitale og trådløse Dynaudio Focus 600 XD. Men vi kommer ikke uden om, at Gold Phantom ikke har et lige så defineret centrum i lydbilledet som Audiovector QR3. I hvert fald ikke det par, vi lånte.

Det skal nævnes, at det var første gang, Devialets udsendte franskmænd hørte om det, da de kom for at hente højttalerne, så vi tager det forbehold, at det måske kun var dette par. Det var ikke noget stort problem, men til den pris bør man kunne forvente perfektion på dette område.

Konklusion
Med Gold Phantom har Devialet taget de grænser, de allerede havde flyttet med Silver Phantom, og rykket dem yderligere. Gold kan nemlig spille endnu højere, renere og mere eksplosivt, og får musikken til at stå ud af højttalerne og sætte stuen i svingninger. Og der er ægte dybbas!

Du kan bruge én højttaler i mono eller købe to og koble dem i stereo. Du kan også tilføje en højttaler i badeværelset, en i soveværelset og i det hele taget fylde huset med Phantom-højttalere. Så er det måske fornuftigt at købe den billigste model til de andre zoner, for den, der bare hedder Phantom, er faktisk også ret sej med 750 watt peak-effekt og 99 dB maksimalt lydtryk.

Brugervenligheden er i top, og alt er tiptop og thumbs up, men vær opmærksom på, at bassen flader ud for at beskytte højttalerne, når man spiller højt, og vi oplevede, at stereoperspektivet ikke var 100 procent fasttømret i centrum, sandsynligvis pga. en lille tidsforskydning på et mikrosekund eller lignende på den ene højttaler.

Vi er ikke desto mindre imponeret over Devialets opfindsomhed og ingeniørkundskab, og Gold Phantom er med til at flytte grænserne yderligere. Men efter vores mening får du alligevel mere for pengene ved at vælge Silver Phantom.

Devialet Silver Phantom blæste os omkuld, da vi testede den i 2015. Ikke fordi den var det mest brugervenlige high-end produkt, vi havde haft mellem hænderne – selv om det var den! Nej, det, der væltede os, var at den tilsyneladende sprængte grænserne for, hvad vi troede var muligt. En lille trådløs højttaler i reolformat, der kunne fylde rummet med et ekstremt lydtryk og lige så dyb bas som et par gulvhøjttalere. Med en peak-effekt på 3500 watt dundrede den løs med 105 decibel. Et teknologisk vidunder, der ovenikøbet lød virkelig godt.Den kostede også derefter og er stadig i handlen til 16.500 kroner for én højttaler. Ja, for her taler vi om en trådløs multirumshøjttaler, der kan fungere alene i mono. Men mest sjov får man selvfølgelig med to koblet i stereo. 33.000 kroner fattigere bliver du altså med et par Silver Phantom i stuen. Men nu må Silver abdicere fra tronen, for Gold Phantom er her.Den hvide missilform er den samme, bortset fra at den sølvfarvede sideplade er erstattet af en guldfarvet. Prisen er steget til 19.700 kroner, dvs. en parpris på næsten 40.000. Og her er vi ikke så smålige, at vi tester andet end et stereopar.Mere af det hele Hvad får du så for de ekstra penge? Jo, for det første er forstærkereffekten øget fra 3500 til 4000 watt, og det maksimale lydtryk fra 105 til 108 decibel. Det lyder måske ikke af så meget, men det betyder, at lavere lydtryk kan gengives med endnu mere kontrol og dynamik.Silver Phantom gik ned til 16 Hz – dybt nok til, at selv enkelte subwoofere måtte ryste i bukserne. I hvert fald på papiret. Gold-versionen går et skridt videre, ned til 14 Hz. Det er dybere, end øret kan høre, og giver mere overskud til at gengive det hørbare basområdet med lavere forvrængning. Glem ikke, at vi taler om en lille højttaler med en kabinetvolumen på kun 6 liter, hvilket er 20 gange mindre end typiske high-end gulvhøjttalere med tilsvarende dybbas-evner.Basgengivelsen varetages af to 7 tommers bas-enheder i aluminium, der slår ud til hver side i en push-push konfiguration. Det reducerer forvrængninger, der forplanter sig i kabinettet. Slaglængden er også høj, ca. 3 cm for hver enhed, og selv når man spiller højt med masser af bas, kan man lægge hånden på kabinettet og næsten ikke mærke vibrationerne.Kabinettets missilform er i øvrigt ikke tilfældig. Et rundt kabinet forhindrer stående basbølger og diskanttoner, der bevæger sig hen over fladerne i et firkantet kabinet og sendes ud i alle retninger, når de rammer kabinettets kanter. Det er det, der kaldes diffraktion, og som giver forvrængning og et unøjagtigt stereoperspektiv.Foran på kabinettet sidder en koaksialenhed med diskanten monteret midt i mellemtone-enheden. Diskanten på Gold Phantom er i titanium, en opgradering i forhold til Silvers aluminium-dome.Bedre forstærker Ligesom sine små søskende Phantom og Phantom Silver anvender Gold en såkaldt hybridforstærker, en mellemting mellem klasse A og klasse D, som Devialet kalder ADH. Den opererer i klasse A – den reneste, men også mindst effektive måde at forstærke et signal på – inden for normalt lytteniveau, som i realiteten kun har brug for nogle få watt. Men så snart mere effekt er påkrævet, f.eks. når man spiller rigtig højt, skifter forstærkeren til den langt mere effektive klasse D. Det hele kontrolleres digitalt, så de to bas-enheder spiller i perfekt synergi med hinanden.“Var det ikke for ADH-forstærkeren, ville denne konstruktion have været umulig,” sagde Devialets marketingchef, Thierry Massoubre, da han leverede Silver Phantom til os. “Så ville det altid været sådan, at det ene element dominerede over det andet. Men her er de perfekt kontrolleret, i total symmetri.”På Gold-modellen er forstærkerteknologien yderligere forfinet under navnet ADHV2. Hvor de små søskende allerede er stille, er forstærkeren i Gold tavs som graven. Prøv at lægge øret ind til diskant-enheden, når den ikke spiller, og du vil ikke høre noget som helst.Ny digitalkonverter Det er ikke kun forstærkeren, der er ny. Hele den digitale del er skiftet ud. Hvor de mere overkommelige Phantom-modeller anvender en DAC fra Texas Instruments (PCM1798), har Devialet udviklet en egen DAC til Gold Phantom. Den er nu en direkte bestanddel i ADHV2-forstærkeren og skubber det digital støjgulv fra -106 dB og helt ned til -112 dB.For en ordens skyld, så findes der nærmest ikke nogen mikrofon eller noget instrument med et støjgulv under -110 dB, hvilket er ca. 18 bit opløsning. Dermed skulle Gold Phantom i teorien kunne gengive hele dynamikområdet på en hvilken som helst studieoptagelse.Placering og tilslutning Ligesom sine søskende er Gold Phantom også meget placeringsvenlige. De kan stå på tv-møblet, monteres på væggen med beslag eller – allerhelst – placeres på standere lidt ud fra væggen og vinklet ind mod lyttepositionen for bedst muligt stereoperspektiv.[caption id="attachment_67785" align="alignnone" width="930"] (Foto: Producent)[/caption]Højttalerne skal kobles i netværk, og først skal hovedstationen Dialog sluttes til hjemmenetværket med Ethernet-kabel. Det har ikke ændret sig siden sidst. Det hele styres med app’en Spark på mobil eller tablet. Den finder let højttalerne, og du definerer, hvilken en der er henholdsvis venstre og højre. Eller om de skal stå i hver sit rum, hvis du vil have multirum.Tilslutning og formatunderstøttelse Af musiktjenester understøtter Phantom både Tidal, Spotify og Deezer. Andre tjenester kan tilsluttes via Bluetooth, som endelig er inkluderet. Hvis du vil have AirPlay, må en AirPort Express eller forrige generations Apple TV sluttes til den optiske indgang på Dialog.Stadig lige brugervenlig Brugeroplevelsen er som altid gnidningsløs, app’en er stadig noget af det mest strømlinede, jeg kender, og Tidal-funktionaliteten er en drøm. Efter min meninger står Devialets app ikke tilbage for Sonos’ – og det siger ikke så lidt.Lyden af guld Hvad angår lydkvaliteten, er Gold-versionen endnu en tand op i forhold til Silver.Det akustiske guitarspil på Neil Youngs “Harvest Moon” har en fantastisk klang, og de kvindelige korsangere lyder klokkeklart i baggrunden. Neils stemme er så åben og gennemsigtig, som jeg nogensinde har hørt den. Og selv om dette nummer ikke er nogen bastest, står bassen klippefast, mens trommeslagerens whiskers skinner i toppen. Der er endnu mere luft og flere nuancer fra Gold, end jeg husker fra Silver (jeg har ikke kunnet sammenligne direkte).The Kills’ “Doing It to Death” fra deres seneste album, Ash & Ice, har en dybere og mere rytmisk bas, og hvis man spiller på, hvad jeg betragter som “normalt” lytteniveau, er det hele glimrende kontrolleret. Højttalerne kan også spille svinehøjt, endnu højere end Silver Phantom, men ligesom deres mindre søskende flader Gold ud i bassen, når man skruer op. Det bliver tyndere og fladere, og dermed også et mere koldt og klinisk lydbillede.Til sammenligning er der mere varme og fylde i bassen ved høj volumen, når vi spiller på Audiovector QR3 drevet af Rotel RA-1592. En combo til omkring 35.000 kroner og dermed prismæssigt sammenlignelig. Der, hvor Gold står stærkest, er i dynamikken i mellemtonen, der er noget af det mest livlige og kælne, vi har hørt, og rydder op i selv det mest rodede lydbillede. Her har Devialet noget, som man ikke får med passive højttalere.En lille svaghed, som vores testeksemplarer af Gold Phantom imidlertid har, er at stereoperspektivet ikke er lige så mejslet i sten som på de passive højttalere fra Audiovector. Kan det tænkes, at Dialog ikke formår at få de to trådløse højttalere til at ramme helt præcist? At der er en forsinkelse på et mikrosekund i den ene højttaler?[caption id="attachment_67784" align="alignnone" width="1000"] (Foto: Producent)[/caption]Det var ikke noget, jeg lagde mærke til med Silver Phantom, og hvis jeg tjekker mine notater, noterede jeg mig dengang, at de havde et bedre stereoperspektiv end de digitale og trådløse Dynaudio Focus 600 XD. Men vi kommer ikke uden om, at Gold Phantom ikke har et lige så defineret centrum i lydbilledet som Audiovector QR3. I hvert fald ikke det par, vi lånte.Det skal nævnes, at det var første gang, Devialets udsendte franskmænd hørte om det, da de kom for at hente højttalerne, så vi tager det forbehold, at det måske kun var dette par. Det var ikke noget stort problem, men til den pris bør man kunne forvente perfektion på dette område.Konklusion Med Gold Phantom har Devialet taget de grænser, de allerede havde flyttet med Silver Phantom, og rykket dem yderligere. Gold kan nemlig spille endnu højere, renere og mere eksplosivt, og får musikken til at stå ud af højttalerne og sætte stuen i svingninger. Og der er ægte dybbas!Du kan bruge én højttaler i mono eller købe to og koble dem i stereo. Du kan også tilføje en højttaler i badeværelset, en i soveværelset og i det hele taget fylde huset med Phantom-højttalere. Så er det måske fornuftigt at købe den billigste model til de andre zoner, for den, der bare hedder Phantom, er faktisk også ret sej med 750 watt peak-effekt og 99 dB maksimalt lydtryk.Brugervenligheden er i top, og alt er tiptop og thumbs up, men vær opmærksom på, at bassen flader ud for at beskytte højttalerne, når man spiller højt, og vi oplevede, at stereoperspektivet ikke var 100 procent fasttømret i centrum, sandsynligvis pga. en lille tidsforskydning på et mikrosekund eller lignende på den ene højttaler.Vi er ikke desto mindre imponeret over Devialets opfindsomhed og ingeniørkundskab, og Gold Phantom er med til at flytte grænserne yderligere. Men efter vores mening får du alligevel mere for pengene ved at vælge Silver Phantom.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Devialet Gold Phantom
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Aktiv, trådløs kompakthøjttaler
  • Enheder: 2 x 7" bas, 5+1" koaksial
  • Maks. lydtryk: 108 dB (1 m)
  • Forstærkereffekt: 4500 W (peak)
  • Frekvensområde: 14 Hz – 27 kHz (+/- 2 dB)
  • Digitalkonvertering: 24 bit / 192 kHz
  • Mål: 25,3 x 25,5 x 34,3 cm
  • Vægt: 11,4 kg
Pris: 19640,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.