TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Forårets bedste soundbars

Forårets bedste soundbars

Kvalitetstid foran TV’et med en af de otte bedste soundbars, vi har testet.

Af / 29/04/2020 - 12:55
Forårets bedste soundbars

OPDATERET:

OBS! Her kan du læse om de otte bedste soundbars, vi har testet i forskellige prisklasser, som stadig kan købes. Nogle af testene er taget fra gruppetests, så derfor vil flere af dem have fået udmærkelsen “Bedst i Test”.

Nu, hvor vi alle sammen er hjemme det meste af tiden, nytter det ikke at klynke. Få det bedste ud af situationen med en bedre lydoplevelse i TV-stuen. Uden at du behøver at fylde rummet med højttalere af den grund.

Læs også 7 væghøjttalere Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Det er stadig sådan, at du får den fedeste lyd med store højttalere, men hvis du (eller din partner) går op i boligindretning, er de nærmest udelukket. En soundbar er derimod et godt kompromis mellem udseende og lyd. Hvis du vel at mærke vælger en af de bedste af slagsen. For der er en masse bras derude, som du gør klogt i at styre uden om.

Du kan starte med at sortere alle soundbars til under 2.500 kroner fra. Så kan man lige så godt spare pengene og leve med den flade lyd fra fladskærmen. Brug hellere pengene på nogle gode middage – eller opgradér dit hjemmenetværk.

Annonce
Sonos Beam lydplanke
Sonos Beam er et af de bedste køb uden subwoofer. (Foto: Sonos)

Sonos og multirum

Men hvis du investerer lidt flere penge i lyden, kan det blive rigtig godt. Og det behøver ikke at være vanvittig dyrt. Der er soundbars til 5.000 kroner og derunder blandt dem, vi anbefaler, f.eks. den populære Sonos Beam med fuld understøttelse af Sonos’ multirumsløsning.

Og apropos Sonos, så har Yamahas MusicCast-system meget af den samme brugervenlighed og multirumsfunktionalitet som Sonos, såvel som nogle lydmæssige fordele. Derfor er MusicCast Bar400 sammen med de trådløse baghøjttalere MusicCast 20 et interessant alternativ.

Når det er sagt, så er vores favorit Samsung HW-Q76R – ligesom mange af de andre – faldet i pris, siden den kom på markedet. Her får du virkelig god lyd med kraftig bas, der også lyder velafbalanceret. Og desuden Dolby Atmos, som giver ægte 3D-lyd – også fra oven.

Dali Katch One lydplanke
DALI Katch One er blandt de bedste soundbars til musik i sin klasse. Og så er den flot at se på. (Foto: DALI)

Soundbars til de designorienterede

Så er der de mere designvenlige soundbars som DALI Katch One, der også er en formidabel musikformidler, selv uden subwoofer.

Og hvis vi taler design, bør Bowers & Wilkins Formation Bar også nævnes i denne sammenhæng, selv om det er en high-end soundbar, hvor det først og fremmest handler om ydelse. Den koster mange penge, men den er det værd.

High-end soundbars med den bedste lyd

Hvis du er seriøs og vil have den allerbedste lyd i TV-stuen, så er det high-end-klassen, vi taler om. Og den starter med en af vores absolutte favoritter, Samsung HW-Q96R, som lige nu kan fås til næsten det halve (!) af den opgivne pris.

Her taler vi ægte cremelyd med masser af kraft, og desuden er lyden velafbalanceret nok til også at fungere strålende på musik. Der medfølger trådløse baghøjttalere, som giver ægte surround-lyd i stuen, og så får du Atmos-lyd fra oven, både forfra og bagfra. Klart det mest prisgunstige alternativ i high-end-klassen.

Sennheiser Ambeo lydplanke
Du finder ikke en sejere soundbar end Sennheiser Ambeo. Men måske heller ikke en dyrere … (Foto: Sennheiser)

Bose har også overrasket positivt med Soundbar 700. Men du har brug for subwooferen Bass Module 700 oveni.

Og sidst, men ikke mindst er der Sennheiser Ambeo. Den vildeste soundbar, vi nogensinde har testet. Den er stor og styg, men den spiller guddommeligt. Ambeo giver den allerbedste efterligning af surround-sound, vi har hørt fra en enkelt soundbar. Og har masser af kræfter, detaljer og alt, hvad man ellers har brug for i hjemmebiografen. Plus Dolby Atmos.

Men den bør også have en subwoofer ved siden af, og så bliver det dyrt. Dermed kommer prisen nemlig op på 19.000 kroner. Du får en fantastisk højttalerpakke til prisen! Men så er der lige det med pladsen …

Vi tester:

  • Sonos Beam – 3.200 kr.
  • Samsung HW-Q76R – 5.500 kr.
  • DALI Katch One – 5.000 kr.
  • Yamaha MusicCast BAR 400 – 5.400 kr.
  • Bose Soundbar 700 – 7.500 kr.
  • Bowers & Wilkins Formation Bar – 10.000 kr.
  • Samsung HW-Q96R – 13.000 kr.
  • Sennheiser Ambeo Soundbar – 19.000 kr.
  1. Sonos Beam

    Vinder trods handicap

    Sonos stiller til start med et stort handicap, da den ikke har nogen subwoofer. Alligevel griner den hele vejen til målstregen.

    Kan styre det smarte hjem med stemmen, og endelig har et Sonos-produkt fået HDMI. Giver tv-lyden en ny dimension med fin og naturlig klang.
    Vi savner DTS-understøttelse, og en trådløs subwoofer fordobler prisen og lidt til.
    Læs hele testen
  2. Samsung HW-Q76R

    Klar og kraftfuld lyd fra oven

    Vi har aldrig hørt en soundbar til denne pris, der kombinerer kraft og klarhed med sådan en elegance.

    Meget velafbalanceret lydbillede. Klokkeklare dialoger med “hår på brystet”. Atmos-lyd fungerer godt.
    Det findes endnu kraftigere soundbars.
    Læs hele testen
  3. DALI Katch One

    Soundbar til musik

    Der er få soundbars, der lyder så musikalsk som DALI Katch One.

    Musik gengives med en naturlig klangbalance og en mere fyldig bas, end man skulle tro. Både sangstemmer og dialoger er klokkeklare.
    Til film og TV savner vi understøttelse af digital lyd fra Dolby og DTS. Lyder ikke så kraftigt som andre soundbars med ekstern subwoofer.
    Læs hele testen
  4. Yamaha MusicCast BAR 400

    TV-lyd der kan udbygges

    Endelig en Yamaha-soundbar med mulighed for trådløse baghøjttalere! Men MusicCast BAR 400 kan meget mere.

    Superfleksibel multirumsfunktion, god brugervenlighed og fin lyd. Med trådløse baghøjttalere kommer vi tæt på ægte hjemmebiograf.
    Soundbaren alene, uden baghøjttalere, er temmelig anonym og forglemmelig.
    Læs hele testen
  5. Samsung HW-Q96R

    Stadig bedst i sin prisklasse

    Til denne pris findes der fortsat ingen bedre soundbars.

    Lyden er eksplosiv såvel som afbalanceret, og baghøjttalere giver seriøs hjemmebiograf! Og så har Samsung endelig løst det med Dolby Atmos ud af TV’et!
    Subwooferen har ikke helt samme kvalitet og taktfasthed som resten af systemet. Begrænsede streaming-muligheder.
    Læs hele testen
  6. Bose Soundbar 700

    Topsejt fra Bose

    Bose har lavet en meget vellykket soundbar, der lyder virkelig sejt på film og overrasker på musik.

    Lyden er kraftfuld og medrivende, og rumkorrektionen tilpasser lyden godt til rummet. Brugervenligheden er i top, og vi kan godt lide den programmérbare fjernbetjening.
    Lydbilledet er ikke så finmasket og opløst som på de allerbedste. Musik i stereo får en slags surround-effekt, som man ikke kan slå fra.
    Læs hele testen
  7. Bowers & Wilkins Formation Bar

    Soundbar i musikkens tjeneste

    Formation Soundbar gør et lige så godt stykke arbejde på musik som på film. Opløst, varmt og vanedannende.

    Lyden er forførende varm, fyldig og indbydende. Især musik lyder vanedannende. Subwooferen tilfører den savnede slagkraft i bassen.
    Mellemtonen slår aldrig gnister. Sangstemmer og dialoger kunne komme endnu bedre ud. Baghøjttalere bør afgjort overvejes.
    Læs hele testen
  8. Sennheiser Ambeo Soundbar

    Verdens bedste soundbar

    Det er lykkedes Sennheiser at lave verdens bedste soundbar – i første forsøg! Men hvem i alverden er den beregnet til?

    Vi har aldrig hørt bedre surround-lyd uden baghøjttalere! Lyden er stor og eksplosiv, og ved lav volumen har man slet ikke brug for en subwoofer.
    Men hvem gider lav volumen med sådan en soundbar? Det betyder, at du alligevel skal have en subwoofer, og pludselig kommer vi op i en ret ekstrem pris.
    Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ultra short-throw-projektorer – det perfekte alternativ til et kæmpe-TV?

100 tommer fra 1,5 meter!

Short-throw-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmebiograf

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede