Test: Google Home

Google Home

Måske en revolution

Med dansk stemmeassistent er Google Home straks blevet meget mere interessant.

Plus
Markedets måske mest vellykkede stemmestyring og sammenfletting af smarte produkter.
Minus
Google Home har pænt fyldig bas og okay lyd på musik, men taleregisteret er ikke så klokkeklart som på Home Mini. Indtil videre begrænset ordforråd på dansk.

Dette er i alt væsentligt den samme tekst som testen af Google Home Mini, med undtagelse af afsnittet Lydkvalitet. At Google Home ikke bliver fremhævet som “specielt anbefalet”, er udelukkende fordi prisen er 250 procent højere.

Nogle dage med Googles nye stemmestyrede højttalere har påvirket hele husstanden, og jeg tror, jeg har fordærvet vores to et halv år gamle datter. Hun er nemlig kørt helt fast: “Hejgugu! Hejgugu!” Jeg burde have regnet ud, at “Hey, Google!” ville smitte af, da vi endnu ikke har fået hende vænnet af med at gå og sige “Jutub” ind i enhver proptrækker og sprittusch, hun finder. Hvilket skyldes hendes fars vedvarende brug af mikrofonen på Apple TV’s fjernbetjening til at skifte kanal.

Smart-højttalerne kommer

Højttalere, man kan tale til, er sidste skrig, eftersom hverken trådløse højttalere eller multirumshøjttalere er noget nyt længere. Stemmestyring kan virke som et desperat markedsførings-gimmick i forsøget på at få os til at købe flere højttalere på et overmættet marked. Men klap lige hesten. For selv om de selvfølgelig kan spiller musik, mener mange, at fremtidens smarte hjem er afhængigt af dem.

Den seneste forudsigelse er, at smart-højttalerne vil tage over som hjemmets diktatorer, idet man kan beordre dem til at spille musik, tænde for tv’et, dæmpe lyset og få husholdningsrobotten til at hente en kold øl fra køleskabet. De kan være det manglende led, der får alle vores smarte, internetopkoblede dimser derhjemme til at fungere sammen i praksis.

Robotten Aeolus kan gøre rent, men også hente ting til dig fra køleskabet. (Foto: Aeolus Robotics)

Den første på dansk

Amazon kom først på markedet med deres Alexa-baserede smart-højttaler Echo. Apple har deres HomePod, men Google har den første smart-højttaler, der kan tale dansk.

Google Home, som højttalerserien hedder, fungerer med Google Assistant som basis, og ud over at spille musik bliver det hurtigt vores digitale assistent i hverdagen.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Væn dig til, at “Hey, Google” og “Okay, Google” (begge dele starter systemet) bliver en del af hverdagens sprogbrug: “Hey, Google, tilføj vådservietter til indkøbslisten.” – “Okay, Google, indstil lydniveauet til 40 procent.” – “Hey, Google, hvor længe skal kartofler koge?” – “Okay, Google, dæmp lyset i loftet.”

Størst på Big Data

Af alle de store producenter er der ingen, der har de samme forudsætninger for at lykkes med stemmestyring som Google. Ingen andre har samlet så store mængder Big Data om deres brugere og verden omkring dem. På grund af vores liv på internettet ved Google mere om vores digitale vaner end nogen andre, bl.a. ud fra hvad vi søger efter og handler på nettet. Og med Google Maps ved Google, hvor man er til enhver tid.

Farvel til privatlivets fred?

Takket være kunstig intelligens og “deep learning” kan man tage forskellige data om folk, der som udgangspunkt ser tilfældige ud, og sætte dem sammen i mønstre og kortlægge vores vaner – og se et system, som vi ikke engang selv vidste var der. Mennesker er vanedyr og dermed meget mere forudsigelige, end vi selv tror.

Dermed kan assistenten forstå, hvad du ønsker, selv om den måske ikke har hele ordforrådet endnu. Fordi den genkender “trigger words”. Og måske bliver det i fremtiden også muligt at gætte, hvad du vil, ud fra ugedag og tidspunkt på døgnet. Måske gætter den sig til, at du vil se trafiksituationen på vejen hen til ungens legekammerat, fordi Google ved, at dit barn er dér, og at det snart er tid til at hente poden. Og jo mere du deler om dig selv til Google, jo bedre vil Google Home fungere for dig.

Nu skal det her ikke være en artikel om beskyttelse af personoplysninger; det må blive en anden gang. Men at de smarte højttalere gør balancen mellem brugervenlighed og privatlivets fred endnu mere hårfin, det er helt sikkert.

Lav pris

En stor fordel ved Google Home er prisen. Når det gælder hjemmeautomatisering og multirumslyd, kan pengene hurtigt få ben at gå på. Et styringssystem af typen Crestron eller Control4 kan koste op mod 40.000 kroner, før man overhovedet har fået nogen produkter at styre. En typisk multirumshøjttaler starter omkring 1.000 kroner, og en fuld multirumsopsætning kan blive lige så dyr, som du vil have den.

Indgangsbilletten til Googles stemmestyrede Home-system koster derimod kun omkring 400 kroner. Så får du en puckformet Home Mini, der har nøjagtig samme funktionalitet som den større Home-højttaler til ca. 1.200 kroner. Den eneste forskel er størrelsen og lyden, idet den store højttaler har mere bas.

Til sammenligning koster Apple HomePod omkring 4.500 kroner (ikke officielt lanceret i Danmark endnu), og Sonos One, som understøtter både Apple og Amazon og med planer om Google Assistant, koster ca. 1.700 kroner. Og prisen er ret væsentlig, for medmindre du bor på et lille hummer, er det ikke nok med én højttaler.

Helle Skjervold og Edward Kenney fra Google viser stolt smart-højttalerne Home og Home Mini frem. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Flere rum

Undertegnede bor i et hus på tre etager, hvilket betyder, at jeg gerne vil have flere Google-højttalere. F.eks. en i tv-stuen, en i køkkenet og en i dagligstuen. Derfor kan det virke fornuftigt at investere i flere Home Mini i stedet for den større Home. Til musiklytning kan jeg jo altid få systemet til at sende lyden videre til Chromecast-donglen, der er sluttet til mit fuldvoksne stereoanlæg. Eller køb én Google Home og to Home Mini. For eksempel.

Jeg lånte både en Home og en Home Mini ved fremvisningen hos Google, og så har jeg en Home Mini i forvejen. En til hver etage er smart, især da højttalerne ikke kører på batteri og dermed er at betragte som stationære. Jeg har også lånt et startpakke med Philips Hue smart-lys, og fra Netgear har jeg et Arlo-overvågningskamera til låns, som jeg langt om længe har fået sluttet til. Det understøttes også af Google Home.

Hovedmenuen i den nye Google Home-app er pæn og velordnet. (Foto: Skærmskud fra iPhone)

Nem tilslutning

Opsætning af systemet er nemt. Du downloader Google Home-app’en og tilføjer højttalere og andre kompatible enheder dér. Sæt et hjem op og føj derefter passende produkter til hver sit rum. Home-app’en er lige blevet opdateret og er meget mere overskuelig end før.

Produkternes navne er vigtige

Jeg lærte hurtigt, at de navne, man giver produkterne i app’en, har stor betydning for, hvor naturlig stemmestyringen bliver. Tv’et, som jeg først kaldte “tv overetage”, blev hurtigt ændret til “tv’et på overetagen”, så jeg kunne sige: “Okay, Google, tænd for tv’et på overetagen.” Ligeledes forudsætter “Hey, Google, dæmp lyset i soveværelset”, at lampen netop hedder “lyset i soveværelset” i app’en og ikke “lys, soveværelse”.

Den nye Google Home-app giver et rigtig godt overblik over husets forskellige rum. (Foto: Skærmskud fra iPhone)

Let at komme i gang

Når alt er koblet op, er det ikke noget problem at styre med stemmen. Man kan oprette op til seks forskellige brugere, og Google vil så genkende deres stemmer. Med én kalibreret bruger kan hvem som helst stadig tale til højttaleren, men den vil hele tiden have den persons grundindstillinger og vaner i sin hukommelse.

Hey, Google, godmorgen!

I app’en kan man oprette forskellige rutiner, så man f.eks. kan sige: “Okay, Google, giv mig Netflix,” og så tændes tv’et, samtidig med at lyset dæmpes.

I skrivende stund fungerer dette ikke i de skandinaviske versioner af app’en. Derimod er der indlagt en morgenrutine, hvor man ved at sige “Godmorgen” får klokkeslæt og vejret lige nu at vide samt en kort gennemgang af dagens nyheder.

Man kan spørge Google, om man har nogen forestående rejser, og assistenten læser f.eks. op, hvilket fly du skal med hvornår. Der er et væld af praktiske funktioner.

Smart-belysning som Philips Hue kan styres med Google Home. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Okay, Google, spil musik

Man kan vælge en foretrukken musiktjeneste, enten YouTube Music, Google Play Music eller Spotify. Jeg har valgt Spotify, så når jeg siger: “Hey, Google, spil musik,” så er det den, der åbnes. Jeg kan spørge efter artister og numre, og desuden artistradio tilhørende en musiker, som jeg kan lide. Men det lykkedes mig ikke at få mit anbefalede Daily Mix med musik, som Spotify gerne vil have mig til at høre.

Igen: Det bliver nok bedre med tiden. Jeg savner understøttelse af Tidal, men samtidig tænker jeg, at algoritmebaserede tjenester som Spotify fungerer bedre med sådan en digital assistent.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten på musik er bedre på Google Home end Home Mini, da den har dybere og mere fyldig bas. Den er imidlertid ikke lige så klokkeren på tale, da den er tunet til mere bas, og det går ud over mellemtonen. Især hvis den står i en vinduskarm, hvor glasvinduet og karmen sammen forstærker bassen og tilslører mellemtonen. Stående på et bord lyder den derimod mere åbent.

Det er egentlig ikke rigtig noget stort problem, for højttaleren forstår, hvad der bliver sagt til den, og jeg har heller ingen problemer med at høre, hvad der bliver svaret. Men det er ikke helt så klart og tydeligt som på Home Mini. Så hvis man skal fylde huset med smarte Google-højttalere, er jeg fristet til at anbefale Mini i stedet. Det bliver langt billigere, og funktionaliteten er nøjagtig den samme.

Rigtig god, men ikke fejlfri

Google Home fungerer bedre end nogen andre stemmestyrede systemer, jeg har prøvet, inklusive Siri, som jeg som iPhone-bruger har daglige stridigheder med.

Google-assistenten har bestemt ikke noget perfekt ordforråd, og det skete ikke sjældent, at jeg følte mig låst ude af mit eget smart-hjem …

“Okay, Google, sæt lyset på overetagen til laveste intensitet.” “Beklager, jeg forstår ikke, hvad du mener,” var en genganger. “Okay, Google, sæt lysstyrken ned til nul.” “Okay, sætter farven på lyset til blue.” Og jeg fik det mest pornoblå lys, jeg har været ude for. Til sidst lærte jeg, at jeg skulle sige: “Okay, Google, dæmp lyset på overetagen til én procent”. Men hun lærer stadig, så det vil blive bedre.

Et andet problem var, at jeg aldrig fik Arlo-overvågningskameraet op på tv’et, men måtte se det i app’en. Det skulle fungere, ved at jeg sagde: “Okay, Google, vis verandaen (som er navnet på kameraet) på tv’et i overetagen.” Men uanset hvordan jeg formulerede mig, fik jeg en YouTube-video, der hed “Verandaen”! Google-assistenten favoriserer nemlig YouTube frem for andre tjenester, hvilket kan blive problematisk. Også her regner jeg med forbedringer.

Der findes et væld af tredjepartsprodukter, som understøttes af Google Home, og blandt disse er Harmony-fjernbetjeningerne. I teorien burde man dermed kunne styre en Apple TV med Google Home. Men desværre virker det ikke i Skandinavien i øjeblikket.

Konklusion

Ved lanceringen af de skandinavisksprogede Google-assistenter fungerer Google Home-systemet godt, og Mini-højttaleren er den store stjerne. Den kan alt, hvad den større Home-højttaler kan, og det med klarere lyd på tale. Her har man nemlig ikke presset ekstra bas ud af højttaleren, fordi man ikke regner med, at den skal bruges til musik i samme grad. Den kan selvfølgelig fint spille musik og har en lydkvalitet på niveau med en udmærket bærbar Bluetooth-højttaler.

Men det er som en daglig assistent, at den brillerer. Føj varer til indkøbslisten til næste gang du skal i supermarkedet, få overblik over kommende rejser, spørg om trafikken på vej til arbejde og få nyhederne oplæst. Styr tv, smart-belysning, overvågningskameraer og meget mere.

Man skal også kunne bruge den til at shoppe med, men i Skandinavien kan man ikke tilføje et betalingskort. Under alle omstændigheder vil Android-brugere få mest glæde af assistenten, da telefonen og højttaleren bliver en forlængelse af hinanden. Assistenten fungerer også med iPhone, men langtfra lige så problemfrit.

Assistenten er bestemt ikke fejlfri, men ved lanceringen er den god nok til, at vi spår Google Home en strålende fremtid. Selve talestyringen vil man ikke altid benytte, men for pokker, hvor er det smart at kunne bruge stemmen, når man har hænderne fulde!

Privatlivets fred bliver garanteret et tema, men vi er overbevist om, at fremtiden vil inkludere digitale assistenter, og det er svært at se, hvem der skal kunne slå Google.

Dette er i alt væsentligt den samme tekst som testen af Google Home Mini, med undtagelse af afsnittet Lydkvalitet. At Google Home ikke bliver fremhævet som “specielt anbefalet”, er udelukkende fordi prisen er 250 procent højere.Nogle dage med Googles nye stemmestyrede højttalere har påvirket hele husstanden, og jeg tror, jeg har fordærvet vores to et halv år gamle datter. Hun er nemlig kørt helt fast: “Hejgugu! Hejgugu!” Jeg burde have regnet ud, at “Hey, Google!” ville smitte af, da vi endnu ikke har fået hende vænnet af med at gå og sige “Jutub” ind i enhver proptrækker og sprittusch, hun finder. Hvilket skyldes hendes fars vedvarende brug af mikrofonen på Apple TV’s fjernbetjening til at skifte kanal.

Smart-højttalerne kommer

Højttalere, man kan tale til, er sidste skrig, eftersom hverken trådløse højttalere eller multirumshøjttalere er noget nyt længere. Stemmestyring kan virke som et desperat markedsførings-gimmick i forsøget på at få os til at købe flere højttalere på et overmættet marked. Men klap lige hesten. For selv om de selvfølgelig kan spiller musik, mener mange, at fremtidens smarte hjem er afhængigt af dem.Den seneste forudsigelse er, at smart-højttalerne vil tage over som hjemmets diktatorer, idet man kan beordre dem til at spille musik, tænde for tv’et, dæmpe lyset og få husholdningsrobotten til at hente en kold øl fra køleskabet. De kan være det manglende led, der får alle vores smarte, internetopkoblede dimser derhjemme til at fungere sammen i praksis.[caption id="attachment_84187" align="alignnone" width="850"] Robotten Aeolus kan gøre rent, men også hente ting til dig fra køleskabet. (Foto: Aeolus Robotics)[/caption]

Den første på dansk

Amazon kom først på markedet med deres Alexa-baserede smart-højttaler Echo. Apple har deres HomePod, men Google har den første smart-højttaler, der kan tale dansk.Google Home, som højttalerserien hedder, fungerer med Google Assistant som basis, og ud over at spille musik bliver det hurtigt vores digitale assistent i hverdagen.Væn dig til, at “Hey, Google” og “Okay, Google” (begge dele starter systemet) bliver en del af hverdagens sprogbrug: “Hey, Google, tilføj vådservietter til indkøbslisten.” – “Okay, Google, indstil lydniveauet til 40 procent.” – “Hey, Google, hvor længe skal kartofler koge?” – “Okay, Google, dæmp lyset i loftet.”

Størst på Big Data

Af alle de store producenter er der ingen, der har de samme forudsætninger for at lykkes med stemmestyring som Google. Ingen andre har samlet så store mængder Big Data om deres brugere og verden omkring dem. På grund af vores liv på internettet ved Google mere om vores digitale vaner end nogen andre, bl.a. ud fra hvad vi søger efter og handler på nettet. Og med Google Maps ved Google, hvor man er til enhver tid.

Farvel til privatlivets fred?

Takket være kunstig intelligens og “deep learning” kan man tage forskellige data om folk, der som udgangspunkt ser tilfældige ud, og sætte dem sammen i mønstre og kortlægge vores vaner – og se et system, som vi ikke engang selv vidste var der. Mennesker er vanedyr og dermed meget mere forudsigelige, end vi selv tror.Dermed kan assistenten forstå, hvad du ønsker, selv om den måske ikke har hele ordforrådet endnu. Fordi den genkender “trigger words”. Og måske bliver det i fremtiden også muligt at gætte, hvad du vil, ud fra ugedag og tidspunkt på døgnet. Måske gætter den sig til, at du vil se trafiksituationen på vejen hen til ungens legekammerat, fordi Google ved, at dit barn er dér, og at det snart er tid til at hente poden. Og jo mere du deler om dig selv til Google, jo bedre vil Google Home fungere for dig.Nu skal det her ikke være en artikel om beskyttelse af personoplysninger; det må blive en anden gang. Men at de smarte højttalere gør balancen mellem brugervenlighed og privatlivets fred endnu mere hårfin, det er helt sikkert.

Lav pris

En stor fordel ved Google Home er prisen. Når det gælder hjemmeautomatisering og multirumslyd, kan pengene hurtigt få ben at gå på. Et styringssystem af typen Crestron eller Control4 kan koste op mod 40.000 kroner, før man overhovedet har fået nogen produkter at styre. En typisk multirumshøjttaler starter omkring 1.000 kroner, og en fuld multirumsopsætning kan blive lige så dyr, som du vil have den.Indgangsbilletten til Googles stemmestyrede Home-system koster derimod kun omkring 400 kroner. Så får du en puckformet Home Mini, der har nøjagtig samme funktionalitet som den større Home-højttaler til ca. 1.200 kroner. Den eneste forskel er størrelsen og lyden, idet den store højttaler har mere bas.Til sammenligning koster Apple HomePod omkring 4.500 kroner (ikke officielt lanceret i Danmark endnu), og Sonos One, som understøtter både Apple og Amazon og med planer om Google Assistant, koster ca. 1.700 kroner. Og prisen er ret væsentlig, for medmindre du bor på et lille hummer, er det ikke nok med én højttaler.[caption id="attachment_84188" align="alignnone" width="850"] Helle Skjervold og Edward Kenney fra Google viser stolt smart-højttalerne Home og Home Mini frem. (Foto: Geir Gråbein Nordby)[/caption]

Flere rum

Undertegnede bor i et hus på tre etager, hvilket betyder, at jeg gerne vil have flere Google-højttalere. F.eks. en i tv-stuen, en i køkkenet og en i dagligstuen. Derfor kan det virke fornuftigt at investere i flere Home Mini i stedet for den større Home. Til musiklytning kan jeg jo altid få systemet til at sende lyden videre til Chromecast-donglen, der er sluttet til mit fuldvoksne stereoanlæg. Eller køb én Google Home og to Home Mini. For eksempel.Jeg lånte både en Home og en Home Mini ved fremvisningen hos Google, og så har jeg en Home Mini i forvejen. En til hver etage er smart, især da højttalerne ikke kører på batteri og dermed er at betragte som stationære. Jeg har også lånt et startpakke med Philips Hue smart-lys, og fra Netgear har jeg et Arlo-overvågningskamera til låns, som jeg langt om længe har fået sluttet til. Det understøttes også af Google Home.[caption id="attachment_84189" align="alignnone" width="850"] Hovedmenuen i den nye Google Home-app er pæn og velordnet. (Foto: Skærmskud fra iPhone)[/caption]

Nem tilslutning

Opsætning af systemet er nemt. Du downloader Google Home-app’en og tilføjer højttalere og andre kompatible enheder dér. Sæt et hjem op og føj derefter passende produkter til hver sit rum. Home-app’en er lige blevet opdateret og er meget mere overskuelig end før.

Produkternes navne er vigtige

Jeg lærte hurtigt, at de navne, man giver produkterne i app’en, har stor betydning for, hvor naturlig stemmestyringen bliver. Tv’et, som jeg først kaldte “tv overetage”, blev hurtigt ændret til “tv’et på overetagen”, så jeg kunne sige: “Okay, Google, tænd for tv’et på overetagen.” Ligeledes forudsætter “Hey, Google, dæmp lyset i soveværelset”, at lampen netop hedder “lyset i soveværelset” i app’en og ikke “lys, soveværelse”.[caption id="attachment_84190" align="alignnone" width="850"] Den nye Google Home-app giver et rigtig godt overblik over husets forskellige rum. (Foto: Skærmskud fra iPhone)[/caption]

Let at komme i gang

Når alt er koblet op, er det ikke noget problem at styre med stemmen. Man kan oprette op til seks forskellige brugere, og Google vil så genkende deres stemmer. Med én kalibreret bruger kan hvem som helst stadig tale til højttaleren, men den vil hele tiden have den persons grundindstillinger og vaner i sin hukommelse.

Hey, Google, godmorgen!

I app’en kan man oprette forskellige rutiner, så man f.eks. kan sige: “Okay, Google, giv mig Netflix,” og så tændes tv’et, samtidig med at lyset dæmpes.I skrivende stund fungerer dette ikke i de skandinaviske versioner af app’en. Derimod er der indlagt en morgenrutine, hvor man ved at sige “Godmorgen” får klokkeslæt og vejret lige nu at vide samt en kort gennemgang af dagens nyheder.Man kan spørge Google, om man har nogen forestående rejser, og assistenten læser f.eks. op, hvilket fly du skal med hvornår. Der er et væld af praktiske funktioner.[caption id="attachment_84191" align="alignnone" width="850"] Smart-belysning som Philips Hue kan styres med Google Home. (Foto: Geir Gråbein Nordby)[/caption]

Okay, Google, spil musik

Man kan vælge en foretrukken musiktjeneste, enten YouTube Music, Google Play Music eller Spotify. Jeg har valgt Spotify, så når jeg siger: “Hey, Google, spil musik,” så er det den, der åbnes. Jeg kan spørge efter artister og numre, og desuden artistradio tilhørende en musiker, som jeg kan lide. Men det lykkedes mig ikke at få mit anbefalede Daily Mix med musik, som Spotify gerne vil have mig til at høre.Igen: Det bliver nok bedre med tiden. Jeg savner understøttelse af Tidal, men samtidig tænker jeg, at algoritmebaserede tjenester som Spotify fungerer bedre med sådan en digital assistent.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten på musik er bedre på Google Home end Home Mini, da den har dybere og mere fyldig bas. Den er imidlertid ikke lige så klokkeren på tale, da den er tunet til mere bas, og det går ud over mellemtonen. Især hvis den står i en vinduskarm, hvor glasvinduet og karmen sammen forstærker bassen og tilslører mellemtonen. Stående på et bord lyder den derimod mere åbent.Det er egentlig ikke rigtig noget stort problem, for højttaleren forstår, hvad der bliver sagt til den, og jeg har heller ingen problemer med at høre, hvad der bliver svaret. Men det er ikke helt så klart og tydeligt som på Home Mini. Så hvis man skal fylde huset med smarte Google-højttalere, er jeg fristet til at anbefale Mini i stedet. Det bliver langt billigere, og funktionaliteten er nøjagtig den samme.

Rigtig god, men ikke fejlfri

Google Home fungerer bedre end nogen andre stemmestyrede systemer, jeg har prøvet, inklusive Siri, som jeg som iPhone-bruger har daglige stridigheder med.Google-assistenten har bestemt ikke noget perfekt ordforråd, og det skete ikke sjældent, at jeg følte mig låst ude af mit eget smart-hjem …“Okay, Google, sæt lyset på overetagen til laveste intensitet.” “Beklager, jeg forstår ikke, hvad du mener,” var en genganger. “Okay, Google, sæt lysstyrken ned til nul.” “Okay, sætter farven på lyset til blue.” Og jeg fik det mest pornoblå lys, jeg har været ude for. Til sidst lærte jeg, at jeg skulle sige: “Okay, Google, dæmp lyset på overetagen til én procent”. Men hun lærer stadig, så det vil blive bedre.Et andet problem var, at jeg aldrig fik Arlo-overvågningskameraet op på tv’et, men måtte se det i app’en. Det skulle fungere, ved at jeg sagde: “Okay, Google, vis verandaen (som er navnet på kameraet) på tv’et i overetagen.” Men uanset hvordan jeg formulerede mig, fik jeg en YouTube-video, der hed “Verandaen”! Google-assistenten favoriserer nemlig YouTube frem for andre tjenester, hvilket kan blive problematisk. Også her regner jeg med forbedringer.Der findes et væld af tredjepartsprodukter, som understøttes af Google Home, og blandt disse er Harmony-fjernbetjeningerne. I teorien burde man dermed kunne styre en Apple TV med Google Home. Men desværre virker det ikke i Skandinavien i øjeblikket.

Konklusion

Ved lanceringen af de skandinavisksprogede Google-assistenter fungerer Google Home-systemet godt, og Mini-højttaleren er den store stjerne. Den kan alt, hvad den større Home-højttaler kan, og det med klarere lyd på tale. Her har man nemlig ikke presset ekstra bas ud af højttaleren, fordi man ikke regner med, at den skal bruges til musik i samme grad. Den kan selvfølgelig fint spille musik og har en lydkvalitet på niveau med en udmærket bærbar Bluetooth-højttaler.Men det er som en daglig assistent, at den brillerer. Føj varer til indkøbslisten til næste gang du skal i supermarkedet, få overblik over kommende rejser, spørg om trafikken på vej til arbejde og få nyhederne oplæst. Styr tv, smart-belysning, overvågningskameraer og meget mere.Man skal også kunne bruge den til at shoppe med, men i Skandinavien kan man ikke tilføje et betalingskort. Under alle omstændigheder vil Android-brugere få mest glæde af assistenten, da telefonen og højttaleren bliver en forlængelse af hinanden. Assistenten fungerer også med iPhone, men langtfra lige så problemfrit.Assistenten er bestemt ikke fejlfri, men ved lanceringen er den god nok til, at vi spår Google Home en strålende fremtid. Selve talestyringen vil man ikke altid benytte, men for pokker, hvor er det smart at kunne bruge stemmen, når man har hænderne fulde!Privatlivets fred bliver garanteret et tema, men vi er overbevist om, at fremtiden vil inkludere digitale assistenter, og det er svært at se, hvem der skal kunne slå Google.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Google Home
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Smart-højttaler

Trådløst: Wi-Fi

Tilslutning: Mikro USB

Bestykning: 2 x 2″ + 2 x 2″ passive radiatorer

Mål: 9,6 x 14,2 cm

Farver: Hvid m. gråt stof

Web: storegoogle.com

Pris: 1.149,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

AirPods får stemmestyring

Apples AirPods får trådløs opladning og Hej Siri.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.