annonse
annonse
annonse

Gruppetest: 6 computerhøjttalere

Kanonlyd på skrivebordet

Med gode højttalere kan den bærbare fungere fint til både spil, filmkiggeri og musiklytning.

I dag er computeren ikke kun et arbejdsredskab, men også i stor udstrækning underholdningscentralen derhjemme. Især for de yngre generationer. Spotify står og kører i baggrunden, man tjekker de nyeste videoer, man streamer en film, når man vil slappe af, eller man kæmper i et af de populære online-spil med vennerne.

For alle disse aktiviteter spiller lyden en stor rolle. Til spil har headsets ganske vist overtaget mere og mere, da man ofte også vil tale med hinanden. Men hvis man ikke sidder og hænger over computeren, er der brug for højttalere. Og så er den bærbares indbyggede ikke nok.

Det er dog svært at finde nogle højttalere, der er bedst til alt. Det afhænger meget af, hvordan og hvor de skal bruges. Hvis man har en stationær computer og et stort skrivebord, spiller det måske ikke så stor rolle, om det er velvoksne højttalere med mange ledninger. Men hvis man har en bærbar, der skal stå forskellige steder, vil man hellere have mindre højttalere med minimalt ledningsrod.

Hvis man vil kunne bruge hovedtelefoner indimellem, er det praktisk, hvis der er en lettilgængelig hovedtelefonudgang, så man ikke skal koble højttalerne fra. Man vil gerne have en tydelig volumenkontrol, så man ikke skal sidde og klikke på computeren. En ekstra indgang er også rart, hvis man vil koble mobilen til som musikkilde.

Basdunk eller finspil

Hvilken slags højttalere man bør anskaffe, afhænger også af, hvad der skal komme ud af dem. Til videoer og baggrundsmusik duer de fleste højttalere fint. Men hvis man vil lytte mere koncentreret til musik, er der brug for flere volumenressourcer, og man stiller højere krav til lydkvaliteten. Til en actionfilm fredag aften vil man gerne have, at lydeffekterne kommer til deres ret. Så er det ikke stereohøjttalere, man har brug for, men højttalere med en subwoofer, der giver et ekstra kick i bassen.

I denne test kigger vi på forskellige højttalere, der passer forskelligt til forskellige slags brugere. Derfor skal du ikke bare se på karakteren, men også overveje, hvad netop du har brug for.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Test: Creative Sound BlasterX Kratos S5

Creative Sound BlasterX Kratos S5
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Kedelig torden

Trods en gedigen subwoofer og et godt lydtryk er lyden simpelthen uengagerende.

Praktisk “volumenpuck” med hovedtelefonudgang. Godt bastryk takket være subwooferen.
Dårligt placeret knap til lyseffekter. Tilbagetrukne og uengagerende på musik.

Creative er veteraner, når det gælder computerlyd. Alt fra 90’ernes referencelydkort Sound Blaster til alle typer computerhøjttalere gennem årene. Sound BlasterX Kratos S5 er en mellemmodel, dyrere end Inspire-serien, men billigere end de bedste modeller.

Under bordet gemmer der sig en temmelig anonym subwoofer, mens satellitterne på skrivebordet er mere iøjnefaldende. De ser kantede og industrielle ud, hvilket passer til spilgenren. Kabinetterne er faktisk lavet af træ, selv om de virker foruroligende lette. Det, der ligner metalnitter, er bare dekorativ plast.

Hvis subwooferens forside er glatraget, så er der så meget desto mere optaget på bagsiden. Her tilsluttes alle ledninger nemlig, hvilket kræver en del kabelhåndtering for ikke at gå i kludder. Der er både ledninger til satellitterne, USB-kabel (eller analogt, hvis man foretrækker det) og ledningen til kontrolpucken. Sidstnævnte er meget praktisk til at justere volumen og har både mikrofon- og hovedtelefonudgang. Det helt rigtige sted.

Ligesom Razer har højttalerne lyseffekter, men i modsætning til dér reguleres de med en knap i stedet for software, og dumt nok sidder den på bagsiden af subwooferen. Hvorfor ikke på kontrolpucken?

Til spil og film er det selvfølgelig en stor fordel med en rigtig subwoofer. Højttalerne går dybere i registeret, og man kan virkelig mærke i kroppen, når det buldrer løs. For at få det rigtigt kræves der dog lidt skruen på baskontrollen, som lader til ikke kun at påvirke lydstyrken, men også delefrekvensen. Hvis den sættes for lavt, begynder satellitterne at overtage, og det kan de ikke klare.

Højttalernes svage side er helt klart musik, for her hører man hurtigt, hvis der er noget galt. Lad mig lidt frækt opsummere med et citat fra vores test af soundbaren Sound BlasterX Katana: “Overtonerne er lidt for tilbageholdende, dialoger lyder uldent, og musikken mangler gnist.”

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Konklusion

Hvis man vil have et par frække, blinkende højttalere med fed bas for at forbedre spiloplevelsen, så er Sound BlasterX Kratos S5 lige i øjet. I høj grad takket være den nedadvendte bashøjttaler. Hvis man vil have mere alsidige højttalere til filmaftener eller musiklytning, så rammer de desværre ved siden af. Uanset hvor meget man skruer op for volumen eller for bassen, så lyder det simpelthen kedeligt. Der er ingen energi eller sjæl i satellithøjtalerne.

Det er ærgerligt, da vi ellers godt kan lide de mange indgange, og at højttalerne er så praktiske at betjene med den lille puck. Kom igen, Creative, vi ved, I kan lave mere vellydende højttalere!

<
>
Volumenpucken er praktisk og har hovedtelefonudgang.
Fakta

Bestykning: 4” + 6,5”

Udgangseffekt: 2 x 12 W + 36 W

Frekvensområde: 55 Hz – 20 kHz

Indgange: RCA, AUX, USB, mikrofon

Udgange: Hovedtelefoner

Mål: 20 x 12 x 12 cm

Web: dk.creative.com

Bedste pris på Creative Sound BlasterX Kratos S5
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Test: Edifier Luna Eclipse E25HD

Edifier Luna Eclipse E25HD
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Flotte og smarte

En spændende form udenpå og væsentlig større lyd end forventet indefra.

Udsøgt design og byggekvalitet. Overvejende god lydkvalitet. Nem betjening.
Ingen hovedtelefonudgang. Lidt for fremtrædende diskant.

Edifier er ikke det første mærke, folk tænker på, når man siger computerhøjttalere, men de har faktisk mange modeller på markedet. Vi har tidligere testet de mærkeligt udformede Spinnaker, og nu er det blevet tid til endnu et anderledes design.

Den tiltalende runde form leder tankerne hen på eksotiske hi-fi-højttalere, og skønheden er ikke kun overfladisk. Det her er gennemtænkte og velbyggede højttalere. Man bliver glad af at se alle de fiffige løsninger, f.eks. de skjulte passive bas-enheder i indskæringerne, eller at højttalerne står på en gummifod, så de står fast og ikke skramler unødigt.

Den aktive højre højttaler forbindes med den passive med et specialkabel. Kablets længde på tre meter gør det let at bruge dem som reolhøjttalere eller højttalere til tv’et. Sidstnævnte er også gjort lettere, ved at denne HD-model har optisk indgang. Man kan selvfølgelig også forbinde dem til computeren med et 3,5 mm stik. Som en bonus har de Bluetooth, så man nemt kan afspille fra mobilen på dem.

Den højre højttaler har touch-knapper til at vælge indgang og justere lydstyrken, men man kan også lægge hånden over dem alle for hurtigt at slukke for lyden. Smart. Hvis man sidder et stykke væk, er der desuden en fjernbetjening.

For at forstærke bassen i de relativt små højttalere har Edifier gemt to passive bas-enheder i indskæringerne. Det virker rigtig godt, og takket være signalprocessoren kan man faktisk høre dybbassen i numre, der går dybere, end specifikationerne siger.

Diskanten spiller klart, men desværre lidt på bekostning af resten, så f.eks. bækkener, der burde have været mere i baggrunden, høres alt for tydeligt. Mellemtonen trækker i den varme retning, men er åben og får stemmer glimrende frem.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Luna Eclipse fungerer godt til spil og musik, så længe man ikke ligefrem forventer diskotekshøjttalere. Til hverdagsbrug duer de også til at se film.

Konklusion

Edifier Luna Eclipse er nogle af de flotteste computerhøjttalere, vi nogensinde har set. Hvis højttalerne skal stå synligt i en bogreol eller på et tv-møbel, er det et stort plus, at de også fås i flere farver. Desuden er de velbyggede og smart designet.

Mange tilslutningsmuligheder gør det let at tilslutte forskellige kilder, og håndteringen er fleksibel takket være både touch-knapper og fjernbetjening. Lyden er varm og tiltalende, og bassen er overraskende kraftig takket være en listig kombination af signalprocessor og passive bas-enheder. Diskanten er derimod lidt påtrængende. Men alt i alt er vi imponeret over både æstetik og lydkvalitet.

<
>
Smart skjulte passive enheder forstærker bassen.
Fakta

Bestykning: 0,75” + 3”

Udgangseffekt: 2 x 15 W + 2 x 22 W

Frekvensområde: 50 Hz – 20 kHz

Indgange: AUX, optisk, Bluetooth 4.0

Udgange: –

Mål: 22 x 21 x 12 cm

Web: exertis.dk

Bedste pris på Edifier Luna Eclipse E25HD
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Test: Logitech MX Sound

Lækre og fleksible

Logitechs pæneste computerhøjttalere giver dig et par Bluetooth-højtalere oven i hatten.

Duer også som Bluetooth-højttalere. Fleksibelt format og stiligt design. Lækre touch-kontroller.
Intet tryk i bassen. Hovedtelefonudgangen er placeret på bagsiden.

Logitech storsælger i butikkerne med deres brede udvalg af computerhøjttalere i alle prisklasser. De fleste er temmelig traditionelle kablede, opretstående modeller, der ligner – ja, computerhøjttalere. Midt på prisskalaen finder vi Logitech MX Sound, der skiller sig ud fra mængden både i kraft af deres udseende og deres anvendelsesområder.

Af størrelse minder de om en pakke luksus-is fra frysedisken, omend de står lidt nonchalant tilbagelænet. Fronten er beklædt med behageligt stof indrammet af en sølvfarvet ring. Bagsiden er mere plasticagtig, men den ser man heldigvis sjældent.

På bagsiden finder vi selvfølgelig strømindtag samt en 180 cm lang ledning til at forbinde højttalerne med hinanden. Det er nok til at kunne placere dem på hver sin side af selv et stort tv. Her sidder hovedtelefonudgangen også, som det havde været smartere at have foran. To 3,5 mm indgange gør, at man både kan slutte MX Sound til sin computer og f.eks. en mobiltelefon. Ikke at det behøves, for højttalerne har faktisk Bluetooth. Muligheden for at tage dem med i sommerhuset og bruge dem som mobilhøjttalere er en stor fordel.

Alt styres let med touch-knapper, der lyser op, når hånden nærmer sig højttaleren.

På grund af højttalernes forholdsvis rimelige størrelse og fraværet af en bashøjttaler er bassen ikke særlig potent. Men den er der, og takket være basporten på bagsiden er den bedre, end man kunne frygte. De går faktisk ned i dybbasområdet, så man får en idé om, hvordan elektronisk dansemusik skal lyde. Derimod skal man ikke forvente nogen kanonsalver i actionfilm.

Stereoseparationen er ganske god, uanset om man vil placere instrumenterne i et stykke musik eller høre, hvor fjenderne kommer fra i spil. Mellemtonen gør et godt stykke arbejde med at gengive sang, og lyden er faktisk fint balanceret og kontrolleret.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Konklusion

Hvis man ikke kan lide designet på traditionelle computerhøjttalere og ikke vil have store dåser stående på skrivebordet, er Logitech MX Sound et attraktivt valg. De har mere afrundet format og ser simpelthen bedre ud end de fleste. Ud over almindelig tilslutning til computer eller mobil kan man også tilslutte dem trådløst. Når man ikke vil have dem stående ved computeren, kan man altså også bruge dem som Bluetooth-højttalere.

De betjenes nemt med touch-knapper, der på magisk vis lyser op, når hånden nærmer sig. Lyden er afbalanceret, omend man ikke skal forvente dundrende bas. Men overraskende gode til prisen.

<
>
Smarte touch-knapper tændes automatisk.
Fakta

Bestykning: (ikke opgivet)

Udgangseffekt: 16 W RMS

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Indgange: 3,5 mm, Bluetooth 4.1

Udgange: Hovedtelefoner

Mål: 16 x 16 x 8 cm

Web: logitech.dk

Bedste pris på Logitech MX Sound
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Test: Pioneer DJ DM-40BT

Pioneer DJ DM-40BT
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Musikalske og reelle

Trods studieinspirationen er DJ DM-40BT glimrende højttalere til at høre musik derhjemme.

Velbyggede. Klar og varm lyd. Gode tilslutningsmuligheder, inklusive Bluetooth.
Trods indretningen ikke egnet til studiet. Relativt store til skrivebordet.

At Pioneer DM-40BT ikke er metervare-højttalere, er der meget, der signalerer. Dels det traditionelle udseende, der fortæller, at det her er et seriøst produkt. Dels at de kommer fra Pioneers DJ-afdeling. Og endelig at man for det meste finder de dem i musikbutikker.

Det er nogle af de billigere studiemonitors i segmentet, men beregnet til hjemmebrug – til dem, der er begyndt at eksperimentere med at mikse musik eller til hobby-DJ’s. Det kan også mærkes på, hvordan de er bygget. De har et stabilt traditionelt trækabinet og en robust metalbagside. Langt fra konkurrenternes hult klingende plasticdåser.

Man skal ikke lade sig afskrække af, at det er monitorhøjttalere. Da de er lavet til hjemmebrug, er det helt almindelig RCA eller minijack, der bruges til tilslutning til computer eller andre lydkilder. Og fordi der er tale om den lidt dyrere Bluetooth-model, er det også let at koble dem trådløst til telefonen.

Der skal ikke bruges nogen specialledning til at koble den aktive højttaler sammen med den passive, men et helt almindeligt højttalerkabel. Dermed kan man selv skaffe en passende længde. Den højre højttaler har et gedigent volumenhjul og heldigvis hovedtelefonudgang på fronten.

Hvis vi havde testet højttalerne som studiemonitors, ville vi have anført, at lyden ikke er neutral. Men fordi de er beregnet til hjemmebrug, og i vores tilfælde hovedsagelig til at lytte til lyd, får de ingen anmærkninger af den grund.

De har en varm og tiltalende lyd, men den er ikke så formgivet som hos Razer. Da det er tovejshøjttalere, er diskanten bedre separeret, og man kan høre flere detaljer i musikken. Bassen er varm og distinkt, hvilket får dem til at lyde medrivende. Derimod mangler de dybeste frekvenser. De har en bred “sweet spot”, hvilket er godt til musik, men mindre godt til spil. Det bliver sværere at udpege, præcis hvor en lyd kommer fra.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Konklusion

Det kan snyde, at Pioneer DJ DM-40BT indgår i en serie af monitorhøjttalere og ofte sælges i musikbutikker. Hvis man vil mikse musik, kommer man til at savne indgange og være utilfreds med den farvede lyd. Og som forbruger tror man måske, at de er for komplicerede og analytiske til at få fornøjelse af. Men glem alt dette og betragt dem i stedet som et par almindelige højttalere til at nyde musik.

DM-40BT har en klar diskant, en tiltalende og energisk mellemtone og en distinkt bas. Egentlig dybbas mangler dog. Til spil er det lidt svært at høre, præcis hvorfra lyde kommer. Bluetooth er praktisk, men hvis man ikke behøver det, findes der også en model uden.

<
>
Selv om det er monitors, har de helt almindelige indgange.
Fakta

Bestykning: ¾” + 4”

Udgangseffekt: 2 x 21 W

Frekvensområde: 70 Hz – 30 kHz

Indgange: RCA, minijack, Bluetooth med aptX

Udgange: Hovedtelefoner

Mål: 15 x 23 x 22 cm

Web: pioneerdj.com

Bedste pris på Pioneer DJ DM-40BT
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Test: Razer Nommo Chroma

Razer Nommo Chroma
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Farvestrålende og praktiske

Cool højttalere med et lækkert lysshow, der passer sammen med spiltilbehør.

Festligt lysshow. USB-tilslutning. Klar diskant og god positionering af lyden.
Hovedtelefonudgangen sidder på bagsiden. Når ikke ned til dybbassen.

Razer er bedst kendt for spiltilbehør som tastaturer, mus og headsets. Men de har også andre ting på programmet såsom træningsarmbånd, hørepropper og højttalere. F.eks. de glimrende Razer Mako, som vi testede for ni år siden. De er med andre ord ikke ligefrem nybegyndere.

Razer Nommo Chroma stikker virkelig ud fra mængden med deres seje udseende. I stedet for kasser er der rør sat på stativ – som lydkanoner rettet direkte mod dine ører. Det passer virkelig godt til spilhøjttalere. De er ganske vist lavet af plastic, men virker hverken skrøbelige eller billige i konstruktionen.

Højttalerne er forbundet via en fastmonteret ledning på op til 2 meter, hvilket gør det muligt at placere dem på begge sider af et tv. Til tv- eller mobilbrug er der en AUX-indgang, mens den foretrukne tilslutning til computeren er via USB. En god løsning, der springer de svage udgange på computeren over. På den højre højttalerfod er der både bas- og volumenkontrol.

Højttalernes partytrick er dog den mangefarvede LED-belysning, der stråler ud omkring deres fødder. Lysshowet kan skræddersys og synkroniseres med andre Razer Chroma-produkter med Synapse-app’en. Lyset viser også niveau, når man skruer på kontrollerne.

Nommo Chroma har en god positionering af lyden, hvilket er vigtigt i spil, da det hjælper dig med at høre, hvor lyde kommer fra. Det kan være en stor hjælp, når synet ikke slår til. På musik er det den sprøde og klare diskant, der er det store højdepunkt. For at virke sejere er lyden tydeligvis formgivet. Det sker på bekostning af mellemtonen, der virker tilbageholdende, hvilket gør, at sangstemmer ikke rigtig kommer frem.

Takket være basporten har de en relativt kraftig bas. Den går dog ikke specielt dybt, hvilket betyder, at dybbassen simpelthen mangler i elektronisk dansemusik. Hvis man vil have tung bas, er Pro-modellen, der også har subwoofer, at foretrække.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Konklusion

Hvis man allerede har spiltastatur og mus fra Razer, kan Nommo Chroma være det perfekte supplement. Dels fordi det aggressive design gør, at de passer godt sammen, og de rørformede højttalere ligner kanoner rettet mod spilleren. Og dels fordi de har samme farverige lysshow, som endda kan synkroniseres med det øvrige tilbehør.

Vi kan godt lide, at lyset viser niveauet, når man skruer på bas- eller volumenkontrollen. Men det er lidt dumt, at hovedtelefonudgangen sidder på bagsiden. Lyden er praktisk, og det er let at høre, hvor fjenderne kommer fra. Men på musik er mellemtonen lidt for tilbagetrukket, og dybbas får man ikke noget af.

<
>
Praktisk volumenkontrol og lækre lyseffekter.
Fakta

Bestykning: 3”

Udgangseffekt: (ikke opgivet)

Frekvensområde: 50 Hz – 20 kHz

Indgange: USB, AUX

Udgange: Hovedtelefoner

Mål: 22 x 17 x 12 cm

Web: razer.com

Bedste pris på Razer Nommo Chroma
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Test: Harman Kardon Soundsticks III

Harman Kardon Soundsticks III
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Rent og klart

Et opsigtsvækkende flot design parret med lige så imponerende lyd.

Ikonisk design, der stadig holder. Fremragende lyd. Dyb og kontrolleret bas.
Ingen hovedtelefonudgang. Dårligt placeret baskontrol. Kun AUX-tilslutning.

De oprindelige Soundsticks blev designet af Apple i 2000 for at matche designet på iMac G3 og blev så meget en designklassiker, at de er udstillet på MOMA-museet i New York.

På Soundsticks II blev USB skiftet ud med standard 3,5 mm stik. For Harman Kardon Soundsticks III er opdateringen mere subtil. Satellitternes fødder er blevet sølvfarvede for at matche MacBook, ledningerne er mere solide, og belysningen er hvid i stedet for blå. Vi er stadig meget begejstrede for udseendet, og det er få højttalere, der kan få besøgende til at stoppe op og spørge, hvad det er for noget. Dog er det måske lidt unødvendigt med den akvarielignende subwoofer under skrivebordet.

Subwooferen fungerer også som hub for alle ledninger. Det er hertil, man trækker både kablerne fra satellitterne og AUX-kablet fra computeren. Da ledningerne ikke er særlig lange, skal der være plads til at placere subwooferen tæt på. Desværre har Harman Kardon ikke kompletteret indgangene med en digitalindgang. Til gengæld findes der en trådløs model af Soundsticks til et par hundrede ekstra.

På den ene højttaler er der et par touch-kontroller, der styrer volumen. Men hvis man vil tænde eller slukke for systemet eller justere basniveauet, må man dumt nok ned på gulvet og fumle bag på subwooferen.

Vores oplevelse af lyden er den samme som med den tidligere model, så det lader ikke til, at der er skruet særlig meget på den. Satellitterne gør et godt stykke arbejde med at fremhæve stemmer. Akustisk live-musik lyder strålende, og man kan virkelig høre vokalistens fraseringer på intime jazzoptagelser. Lyden er klar og veldefineret med et godt stereoperspektiv, hvilket gør, at Soundsticks også duer til spil.

Subwooferen er den bedste i testen og kan spille både dybt og kraftigt uden forvrængning eller brummen. Dermed fungerer den også godt til at give ekstra tryk på i actionscener, hvis man bruger højttalerne til at se film.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Konklusion

De fleste computerhøjttalere er ærlig talt ikke særlig pæne. En undtagelse fra reglen er Harman Kardon Soundsticks, som endda er blevet udstillet på designmuseum. I den seneste udgave er det kun nogle små detaljer, der er ændret, så hvis man har en tidligere model, kan man sagtens beholde den.

Alle andre, der er nødt til at have højttalere stående synligt, bør dog overveje at opgradere både æstetisk og lydmæssigt på skrivebordet. Soundsticks III lyder nemlig næsten lige så godt, som de ser ud. Uanset om man vil spille spil, høre musik eller se film, får man klar lyd med en bas, der er helt i top.

<
>
Verdens mest overdesignede subwoofer?
Fakta

Bestykning: 8 x 1” + 8”

Udgangseffekt: 2 x 10 W + 20 W

Frekvensområde: 44 Hz – 20 kHz

Indgange: 3,5 mm

Udgange: –

Mål: 25 x 4 cm

Web: harmankardon.dk

Bedste pris på Harman Kardon Soundsticks III
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
I dag er computeren ikke kun et arbejdsredskab, men også i stor udstrækning underholdningscentralen derhjemme. Især for de yngre generationer. Spotify står og kører i baggrunden, man tjekker de nyeste videoer, man streamer en film, når man vil slappe af, eller man kæmper i et af de populære online-spil med vennerne. For alle disse aktiviteter spiller lyden en stor rolle. Til spil har headsets ganske vist overtaget mere og mere, da man ofte også vil tale med hinanden. Men hvis man ikke sidder og hænger over computeren, er der brug for højttalere. Og så er den bærbares indbyggede ikke nok. Det er dog svært at finde nogle højttalere, der er bedst til alt. Det afhænger meget af, hvordan og hvor de skal bruges. Hvis man har en stationær computer og et stort skrivebord, spiller det måske ikke så stor rolle, om det er velvoksne højttalere med mange ledninger. Men hvis man har en bærbar, der skal stå forskellige steder, vil man hellere have mindre højttalere med minimalt ledningsrod. Hvis man vil kunne bruge hovedtelefoner indimellem, er det praktisk, hvis der er en lettilgængelig hovedtelefonudgang, så man ikke skal koble højttalerne fra. Man vil gerne have en tydelig volumenkontrol, så man ikke skal sidde og klikke på computeren. En ekstra indgang er også rart, hvis man vil koble mobilen til som musikkilde.

Basdunk eller finspil

Hvilken slags højttalere man bør anskaffe, afhænger også af, hvad der skal komme ud af dem. Til videoer og baggrundsmusik duer de fleste højttalere fint. Men hvis man vil lytte mere koncentreret til musik, er der brug for flere volumenressourcer, og man stiller højere krav til lydkvaliteten. Til en actionfilm fredag aften vil man gerne have, at lydeffekterne kommer til deres ret. Så er det ikke stereohøjttalere, man har brug for, men højttalere med en subwoofer, der giver et ekstra kick i bassen. I denne test kigger vi på forskellige højttalere, der passer forskelligt til forskellige slags brugere. Derfor skal du ikke bare se på karakteren, men også overveje, hvad netop du har brug for.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på 6 computerhøjttalere
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

annonse
Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×