TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

test: Sonos One

En højttaler til fremtiden

Lyder lige så godt som forgængeren, men er den lanceret for tidligt herhjemme?

Af / 08/11/2017 - 23:52
Sonos One

Lyd & Billede mener

  • Fremtidssikret med kommende opdateringer. Fugtresistent. God lyd. Ikke dyrere end Play:1.
  • Pointen går mere eller mindre tabt uden stemmeassistent i Skandinavien.

Sonos har altid været langt fremme, når det gælder multirum og at gøre det let at spille musik overalt. Men på det seneste har de fået konkurrence fra en ny type højttalere, nemlig smart-højttalerne fra Amazon og Google. Da vi var i Boston tidligere på året og lyttede til deres nye lydsokkel, Sonos Playbase, stod det dog klart, at de ikke havde tænkt sig at give sig uden kamp. Her demonstrerede de stemmestyring på en dengang hemmelig model.

Og nu er den her så, Sonos One, deres første højttaler med stemmeassistent. Da vi fik den demonstreret ved lanceringen, lod stemmestyringen via Alexa til at fungere rigtig godt. De lover også understøttelse af Google Assistant i fremtiden, hvilket vil gøre det til den første uafhængige smart-højttaler. Brug den stemmeassistent, du vil!

Så vi så virkelig frem til at teste den – lige indtil vi fik at vide, at det ikke vil fungere i Skandinavien. Ikke engang på engelsk. I hvert fald ikke før Amazon eller Google officielt lancerer deres tjenester her. Nedtur.

Installation og brug

Indtil videre må vi altså betragte One som en almindelig højttaler i Sonos’ multirumsnetværk. Men det er nu heller ikke så dårligt.

Af størrelse er den næsten identisk med Play:1, men udseendet er blevet lidt mere anonymt, så den lettere kan glide ind i indretningen. Knapperne på toppen har måttet vige for touch-betjening til at starte og stoppe afspilningen og styre volumen. Her kan man også deaktivere mikrofonen, hvis man er utryg ved, at den jo faktisk smuglytter hele tiden.

Annonce

Installationen er som sædvanlig legende let. Man vælger at tilføje en ny højttaler i app’en, trykker på parkoblingsknappen på bagsiden, og så dukker den op.

Man kan vælge at bruge One som separat højttaler, også i badeværelset, eftersom den er fugtsikret. Eller parkoble to styk for at få stereo, måske endda med en Sonos Sub for bedre dybbas. Eller bruge to som baghøjttalere i et lille hjemmebiograf-setup sammen med en Sonos Playbase eller Playbar, igen gerne med en Sub. Det fungerer faktisk rigtig godt.

Lydkvalitet

Ligesom forgængeren Play:1 lyder Sonos One virkelig godt i forhold til sin størrelse. Vi har prøvelyttet til dem begge side om side. Til at begynde med lød One lidt mere spidst, men efter en dags tilspilning løsnede det op. Ligesom sin storebror har den en åben og varm gengivelse, der gør, at det meste lyder behageligt. Også ved relativt høj volumen. Måske er lyden lidt klarere og mere fyldig, men der er ikke den store forskel.

I alle de sammenhænge, hvor man kunne tænke sig en Play:1, kan Sonos One helt klart erstatte den. Den skulle også få understøttelse af AirPlay 2 i nær fremtid, hvilket er en fordel for Apple-brugere.

Konklusion

Det virker måske lidt strengt, at vi giver Sonos One en lavere karakter end Play:1, når den nu faktisk er mindst lige så god. Men den bliver jo netop lanceret som en smart-højttaler, og så er det noget af en streg i regningen, at stemmestyringen ikke fungerer endnu. Når Alexa eller Google Assistant kommer til Skandinavien, vender vi tilbage med en ny test og afprøver de nye funktioner.

Så hvem vil købe Sonos One, som den er i dag? Alle dem, der har gået og luret på en Play:1, kan lige så godt vælge en One, da den ikke er dyrere. Alle dem, der ved, at de vil have en smart-højttaler, der lyder bedre end Amazons og Googles versioner. Og dem, der vil kunne afspille via AirPlay 2 fra deres Apple-enheder. For det er faktisk den eneste smart-højttaler hidtil, der lyder godt med musik.

picture_web picture2 Sonos Hero RGB Large Bootleg BLK 04 23044 Sonos Hero RGB Large Bootleg WHT 02 23045 Sonos Hero RGB Large P1s B W 2 23047 Sonos Lifestyle One 5 23048 Sonos Lifestyle One HT 23049
<
>
Sonos’ andre højttalere, der fungerer godt sammen med One.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Slank dansker imponerer

Ekstreme kraftkarle fra Norge

Her får du den bedste lyd

Bærbar partyhøjttaler

Tre premium soundbars der forbedrer din filmoplevelse

Milepæl for Buchardt

Tung high-end fra Dali i et pænere format

Ny leder i budgetklassen

En åbenbaring

Sonos Arc Ultra tager lyden til nye højder

Skræddersyet muskelbundt

Lyden af dansk storhed