Scansonic har gjort sig umage med disse slanke højttalere, hvor der er monteret et separat 20 cm bas-element på siden, som kompenserer for små højttaleres ellers utilstrækkelige basgengivelse. De har også flottet sig med bånddiskant og mellemtone-elementer på fronten, som skal sørge for balance i lyden.
Den hvide eller sorte højglanslak ser måske lidt billig ud, men her er pengene brugt på lyd, ikke på dyr træfinér.
Med de sidemonterede bas-elementer bliver bassen betydelig mere potent, end det ville være muligt med kun de små elementer på fronten. Men det betyder også, at man skal passe lidt på, hvor man placerer højttalerne.
De bør ikke stå med basserne pegende lige ind i sidevæggene – eller f.eks. en reol – men de kan godt stå tæt på bagvæggen. Her anbefaler vi (som sædvanlig) en forstærker med lidt kraftreserver. Højttalerne er nemlig ikke blandt de mest følsomme, så regn med at skulle skrue lidt ekstra op for at få et ordentligt lydtryk i større rum.
Lydkvalitet
Bånddiskanterne betyder, at Scansonic-højttalerne lyder lidt friskere end de fleste andre i testen. For nogle kan det blive lige i overkanten, for man kan høre små sibilanter stikke frem en gang imellem. Hvis man kan lide det, er det lige i øret, men det kan blive enerverende i længden. Som Geir sagde til Rage Against the Machines “Know Your Enemy”: Lidt for meget bækken igen!
De lyder skarpere end Dynaudio og System Audio, og lidt tyndt i forhold til Focal. Men guitarer lyder sejt, og vokaler opleves som åbne og distinkt gengivet.
De sidemonterede bas-elementer slår godt fra sig, og bassen er både stram og relativt kraftig. Det fungerer rigtig godt på Lorde og Diana Krall, men klangen bliver for tynd. Og her kommer bånddiskanternes negative sider ind, for Leif Ove Andsnes’ klaver på Beethoven Journey – for slet ikke at tale om strygerne – får hverken den klangfylde eller den dybde, der skal til for at give en troværdig oplevelse.
De lyder åbent og opløst med bånddiskanten, men også lidt tyndt, tilføjer Audun, som heller ikke får gang i bentøjet af bassen. Ikke de bedste allroundere i dette selskab, synes han.
Konklusion
Den tynde mellemtone gør, at Scansonic M-9 mangler varme for at kunne gengive klassisk musik godt nok efter vores mening. De er nok snarere højttalere til dem, der ikke har så meget plads til højttalere, men godt kan lide, at det rocker lidt, og ikke vil have, at bassen bliver for tynd. Det bliver den ikke her, men højttalerne passer ikke til alle.
Også i denne test:
Dynaudio Excite X34
Raffinerede allroundere
De er så små, at man spekulerer på, om der overhovedet er bas i dem, men Dynaudio lukker kæften på de fleste, når musikken starter.
System Audio saxo 70
Gang i det lille hjem
Det bliver aldrig kedeligt, når System Audio styrer musikken. saxo 70 er et mønstereksempel på dynamik og liv.
Focal Aria 926
Fremragende allroundere
Disse højttalere kan håndtere alt fra klassisk over pop til hård rock med stor overbevisning. Og de er ikke bange for, at der bliver skruet lidt op!
Dali Opticon 8
Kolosser i små sko
Fra Dali kommer et par fuldvoksne højttalere, der kan spille forførende smukt og tordnende højt på samme tid.
Bowers & Wilkins CM8 S2
Skuffende opgradering
Normalt er vi meget begejstret for Bowers & Wilkins’ højttalere, men de forhåndenværende indfrier ikke forventningerne.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer