annonce
annonce
annonce
annonce

De bedste rejsehøjttalere

Musikken skal selvfølgelig med udenfor til sommer, og en trådløs højttaler er den bedste måde at gøre det på.

Nu begynder det at sitre i benene af bare forventninger til en sommer med sol og strand og ikke mindst ferierejser. Det betyder også, at man hører en del musik udendørs. Hvis man er alene, fungerer et par hovedtelefoner selvfølgelig fint. Men hvad hvis man er flere, der vil høre musik sammen?

Den oplagte løsning er det, vi kalder rejsehøjttalere. Dvs. en batteridrevet trådløs højttaler, der er så lille, at man let kan stoppe den i turtasken eller få plads til den i kufferten.

Selvfølgelig må man indse, at der er visse begrænsninger, når man stiller krav om lav størrelse, vægt og pris. En rejsehøjttaler er derfor ikke noget, man kan regne med at bruge hjemme i stuen til hverdag, hvor lydstyrke og -kvalitet spiller en større rolle.

Men udendørs, hvor det vigtigste er, at de er praktiske og lyder godt nok, kan de giver et stort løft. Picnic’en bliver sjovere med lidt baggrundsmusik, sejlturen mindre kedelig, timerne i liggestolen mere udholdelige, og grillfesten på campingpladsen bliver pludselig til en dansefest.

Rejsehøjttalerne bliver også bedre for hvert år, der går. Sammenlignet med de modeller, vi testede for et år eller to siden, har årets udvalg bedre batterilevetid, og mange flere tåler vandsprøjt. Det er også blevet lettere at forbinde dem med mobilen takket være understøttelse af NFC (Near Field Communication). Og de fleste understøtter i dag Bluetooth-overførsel med bedre lydkvalitet end standard.

Den gennemsnitlige lydkvalitet ser ligeledes ud til at være på vej op, med en basgengivelse, som vi kun kunne drømme om tidligere.

Læs også sidste års test på nettet. Mange af modellerne er stadig aktuelle.

 

Tjekliste for rejsehøjttalere

 • Er den lille nok til, at du ikke skal ofre noget andet for at få plads til den i kufferten?
 • Vejer den tilstrækkelig lidt til, at det ikke er et problem at have den i rygsækken en hel dag?
 • Kan den tåle vandsprøjt, så du ikke skal være urolig for at bruge den udenfor?
 • Har den et batteri, der kan holde al den tid, du skal bruge den i løbet af dagen?
 • Kan den lades op med en standard mobiloplader, så du ikke behøver at huske en speciel oplader?
 • Er den så nem at bruge, at alle kan betjene den uden manual?

 

Testkriterier

Vi har bedt producenterne om nye modeller af trådløse, batteridrevne højttalere i lille format. Prisklassen skulle være ca. 1.000-1.500 kroner, og vi har måttet diskvalificere et par modeller, der var for store eller for dyre.

Vi har vurderet, hvor nemme de er at betjene, og givet dem plus- eller minuspoint for funktioner og holdbarhed. Endelig har vi lyttet til en spilleliste med høj lydkvalitet på dem fra en smartphone, der understøtter alle højkvalitetsstandarder. Den samlede karakter er ikke et gennemsnit af delkaraktererne, men snarere en sammenvejning, hvor også prisen spiller ind.

Produkter i testen
Robust og bastung
En praktisk og vandfast højttaler med god lydkvalitet og en bas, der burde være umulig.

Sidste års SRS-X33 vandt vores pris for Årets Bedste rejsehøjttaler. Denne lidt mere ungdommelige model har et frækkere formsprog og fås i forskellige sprælske farver. Den har en gummiagtig overflade, men virker stadig solid og velbygget.

Heldigvis er den også blevet bedre beskyttet mod vind og vejr, så man kan tage den med ud uden bekymre sig. Men glæden fortager sig lidt, i og med at man ikke kan lade den op med mobilopladeren, men skal huske at medbringe Sonys egen oplader på rejsen.

Oversiden har måske lidt for mange knapper, men i det mindste er det tydeligt, hvad de gør. Tilslutningen sker enten med et knaptryk eller lidt lettere med NFC. Bag en luge på bagsiden finder vi ikke alene en AUX-indgang, men også en USB-port, så XB3 kan oplade mobilen. Takket være den meget generøse batterilevetid kan den også spille i rigtig lang tid.

Hvis man vil have endnu større lyd, kan man parre den med en anden, kompatibel Sony-højttaler med et knaptryk.

Når vi læser udsagn som “Extra Bass” på lydprodukter, er vi altid lidt bekymret for, at producenten kun går op i ét aspekt af lyden. I slukket tilstand har SRS-XB3 en overraskende potent bas, men med basforstærkningen tændt bliver den fantastisk. Alligevel er det lykkedes Sony at gøre det uden at drukne resten af registeret. Faktisk åbner lydbilledet sig yderligere, når man aktiverer basforstærkningen. Ved normal lydstyrke og bas kan man nyde alle slags musik.

 

Konklusion

Sony lavede efter vores mening sidste års bedste rejsehøjttaler. Og søreme om de ikke har gjort det igen. På SRS-XB3 er der nemlig meget at holde af og meget lidt at kritisere. Den er praktisk i brug og har nyttige funktioner. Batterilevetiden er testens bedste, og den er vandtæt, så den også kan bruges udendørs.

Lydkvaliteten er så god, at man kan spille stort set alle typer musik. Men det var den imponerende bas, der virkelig vandt vores hjerter. Desværre kan man ikke bruge sin mobiloplader til at lade den op på rejsen.

Vellydende luksus

Flot højttaler med aluminiumskal, gode funktioner og imponerende lyd.

Designet på Level Box Pro må siges at være temmelig inspireret af Bose SoundLink Mini, en af vores favoritter blandt rejsehøjttalere. Ligesom denne er den også bygget i kraftig aluminium, hvilket giver et gedigent og luksuriøst indtryk.

Den respektable vægt gør, at den står stabilt, men også føles lidt tung i tasken. Den er ikke vandbeskyttet, så man skal nok ikke tage den med til stranden. Til gengæld har den et fuldt tilfredsstillende batteri, som rækker til de fleste behov.

På bagsiden er der både AUX-indgang og stik til mobiloplader. På toppen er der alle de knapper, man har brug for til at styre afspilningen. De er både tydelige og pædagogiske. Parring med mobiltelefonen gøres enten på en af enhederne eller bare ved at holde telefonen hen til højttaleren, takket være understøttelse af NFC.

Via app’en kan man se batteriniveauet, ændre på equalizer-indstillingerne, opdatere softwaren og koble højttaleren sammen med en anden. Enten for at spille sammen eller som stereopar.

For bedre lydkvalitet understøttes aptX, men også UHQ, der findes i Samsungs seneste smartphones. Dermed kan man bedre udnytte de kvalitetselementer, der sidder indeni.

Level Box Pro lyder simpelthen rigtig godt. Stabiliteten i chassiset giver et godt fundament for den usædvanlig bastante bas, der gør, at selv baspumpende musik kommer til sin ret. Men uden at dominere, hvilket betyder, at den fungerer med de fleste musikstilarter. Især da man kan skræddersy lyden, hvis man ikke er tilfreds.

 

Konklusion

Det her er nok så tæt på en Bose SoundLink Mini, man kan komme, når der står Samsung på toppen. Og det er et godt skudsmål. Formatet er smidigt, men den er rigtig velbygget, og aluminiumskallen får den til at virke luksuriøs. Men den kommer også tæt på, når det gælder lyden. Den lyder faktisk godt med alt fra akustisk musik til elektroniske dansenumre, med naturlige stemmer og en usædvanlig potent bas.

Den eneste egentlige ulempe er, at den ikke er vandtæt, hvilket gør den uegnet til strand og poolkant.

Praktisk med mange funktioner
En god størrelse og meget simpel betjening gør Philips’ højttaler til et tillokkende valg.

Ligesom sidste års BT6000 har den et praktisk format, der svarer til en halvliters øldåse. Metalgitteret gør, at den virker pålidelig, og IPX4-klassificering gør, at man sagtens tør tage den med ud.

En god nyhed er, at man kan sætte et kraftigere batteri i, der giver 50 procent længere spilletid. En anden nyhed er, at der medfølger en smart ladestation, som oplader højttaleren via induktion. BT6600 har også fået en USB-port, så man kan lade både mobiltelefoner og tablets op fra dens batteri.

Højttaleren har kun én knap, der bruges til at vælge, hvilken tilsluttet mobil der skal være kilde. Eller til at parre den med telefonen, hvis man ikke har NFC. For at tænde BT6600 eller justere lydstyrken skal man bruge den store drejeknap i den ene ende. At man ikke skal fumle efter små knapper, gør den nemmere i brug end de fleste andre højttalere i testen.

Under en gummiluge i bunden skjuler der sig en AUX-indgang og et ladestik, hvis man er ude og rejse og ikke vil slæbe ladestationen med.

Det, vi savnede på forgængeren, var volumenressourcer og tyngde i bassen. Det første er blevet løst, i og med at denne model har højere udgangseffekt, selv om den ikke er på niveau med f.eks. JBL Charge 3. Men bassen er stadig relativt svag, hvilket betyder, at f.eks. elektronisk dansemusik ikke lyder særlig spændende.

Ellers er lydkvaliteten faktisk rigtig god, og højttaleren kan håndtere de fleste musikstilarter. Så hvis man vil have behagelig baggrundsmusik snarere end party-volumen, kan den være et godt valg.

 

Konklusion

Vil man have en højttaler til dansefester på stranden til sommer, så skal man se sig om efter noget andet. Til det har Philips har alt for svag bas og utilstrækkelige volumenressourcer. Men vil man bare have en praktisk højttaler, der både fungerer med hitlistemusik ved grillen og jazz på verandaen under middagen, så er den svær at slå.

Den har alle de funktioner, man kan ønske sig, og betjeningen er forbilledligt simpel. Vi kan også godt lide den smart ladestation og muligheden for at oplade mobilen i nødstilfælde.

Flot men ikke problemfri
Det luksuriøse og solide ydre modsvares desværre ikke af et lige så imponerende indre.

Kitsound har virkelig satset på design med denne elegante ovale højttaler. Byggekvaliteten kan man heller ikke klage over; den har et tillidsvækkende solidt aluminiumchassis med et gitter, der også er i metal. Hvis man vælger modellen med guldgitter, ser det ekstra lækkert ud.

Desværre er den ikke vandtæt, så den er ikke så velegnet til udendørs brug. Men pluspoint for testens bedste etui. Her er der også plads til rejseadaptere samt opladeren, som desværre er nødvendig, da den ikke kan lades op med en mobiloplader.

Højttaleren har ingen knapper til at styre afspilningen, så alt gøres fra musikafspilleren. Det er let at parre den med mobilen takket være NFC-understøttelse. Hvilket er heldigt, da multifunktionsknappen til bl.a. Bluetooth-parring sidder lidt gemt af vejen på bagsiden. Her finder man også AUX-indgang samt usædvanligt nok en udgang, så man kan tilslutte en ekstra højttaler med ledning.

Man kan også bruge højttaleren til telefonsamtaler, hvis den skulle ringe, mens man hører musik.

Af så lille en højttaler at være yder den uventet høj volumen. Takket være to passive bas-elementer kan man også få anstændig bas, især hvis man placerer den tæt på en væg. Det gør, at man umiddelbart får et positivt indtryk, hvis man sætter hitlistemusik på og skruer op.

Men jo mere man lytter, jo mere virker det, som om der er noget galt. Det lyder ubalanceret og farvet, så nogle instrumenter eller stemmer træder for meget frem og bliver dominerende. Og mellemtoneregisteret har en hul klang, der forstærkes ved høj volumen.

 

Konklusion

Det første indtryk af Hive Evolution er rigtig godt. Højttaleren har en spændende form og er fremstillet i kraftig aluminium. Men så begynder problemerne. Det er ganske vist praktisk, at der er plads til opladeren i den fine rejsetaske, men hvorfor skal man overhovedet bruge en særlig oplader? Og hvorfor er den ikke vandresistent, så man tør tage den med ud?

Men frem for alt kan højttaleren ikke følge med, hvis man spiller mere krævende musik eller skruer op for lydstyrken. Så lyder det hult og ubalanceret.

Billig med lang spilletid
Rejsevenlig og praktisk højttaler med smarte funktioner og en tiltalende pris.

Sidste år testede vi LG H4, som er betydelig dyrere, og vi klagede over, at den mest var beregnet til multirum derhjem. Denne model tager revanche med en langt bedre pris og flere rejsevenlige funktioner. Frem for alt er batterilevetiden mere end fordoblet, og man kan bruge sin normale mobiloplader.

Det mærkes dog, at det er en billig højttaler, da den virker plasticagtig, og man skal være forsigtig udendørs, idet den ikke er vandresistent.

Knapperne på toppen til at styre afspilning med er meget pædagogiske. Det var heller ikke noget problem at parre den med mobilen trods manglende NFC. Højttaleren har en del gode funktioner, såsom at man kan forbinde den til to smartphones samtidig, at den begynder at spille automatisk, når telefonen er inden for rækkevidde, og at den kan kobles til et LG-tv.

Ved hjælp af app’en kan man vælge musik, få anbefalinger og parre højttaleren med en anden for at få en større musikoplevelse.

I betragtning af den begrænsede udgangseffekt lyder den af forholdsvis meget, og det bliver endnu bedre, hvis man parrer den med en højttaler mere. Men det fysiske format betyder, at man får en meget begrænset basgengivelse.

Det er altså ikke en højttaler, hvor man skruer op for lyden og danser løs til sine yndlingsnumre til festen. Men hvis man bare vil have noget, der kan spille musik på hotelværelse eller ved liggestolen på verandaen, så fungerer den fint. Især til prisen.

 

Konklusion

Vi kan godt lide, at denne model er væsentlig mere rejsevenlig end den, LG havde at byde på sidste år. Den har fået en meget generøs batterilevetid, og når den løber tør for strøm, kan den tankes op med mobilopladeren. Man skal dog være lidt forsigtig udendørs, da den ikke kan tåle vand.

Selvfølgelig kan man ikke få øredøvende lyd fra en så lille højttaler, men man kan koble to sammen for at få flere ressourcer. Og det skulle der nok kunne blive råd til med den pris. Det hjælper dog ikke, at bassen er lige lovlig spag.

https://youtu.be/-PuOpGPfZUM

Solidt legebarn
En sjov og praktisk højttaler, som man kan tage med overalt, og som lyder overraskende godt.

Vi har tidligere testet Ultimate Ears’ utrolig vellykkede model Boom. Roll er dens billigere og mere legesyge lillebror. Ligesom de andre højttalere i serien er den lavet til at tage med sig ud til badning og ballade, idet det har testens bedste beskyttelse mod vand og støv.

Den er lille nok til at stoppe ned i en ekstralomme på rygsækken og har en elastik, så den kan sættes fast på cykelstyret eller på en teltstang. Den fås i mange forskellige farver og findes også i specialudgaver med fantasifulde mønstre.

Med et gigantisk plus og minus på fronten til at justere volumen kunne betjeningen ikke være mere indlysende. Tilslutning via Bluetooth går glat, og hvis man vil slutte en anden musikkilde til, er det en AUX-indgang bag en gummiluge. Her finder man også ladestik til en mobiloplader. Ved hjælp af app’en kan man koble flere UE-højttalere sammen til festbrug.

Heldigvis har Roll også arvet lydkvaliteten fra sin storebrødre. Selv om man selvfølgelig ikke kan få dybbas i denne størrelse, lyder den pænt og fyldigt ned til en vis grænse.

Mellem- og diskantregisteret er så godt, som vi kan huske at have hørt fra nogen rejsehøjttaler til de samme penge. Vokaler lyder klart og ikke spor indelukket, og takket være de to diskanter får man en god spredning, så alle kan høre detaljerne i musikken. I betragtning af sin størrelse spiller Roll også rigtig højt.

 

Konklusion

Hvis man har hørt UE Boom og godt kunne lide lyden, men synes, at den er for stor eller for dyr, bør man tage et kig på Roll. Den har et væsentlig mere fleksibelt format og er yderst praktisk at tage med eller sætte op ved hjælp af elastikken. Man behøver ikke at være nervøs for den, da den har den bedste støv- og vandbeskyttelse i testen.

Oven i hatten lyder den rigtig godt i forhold til sin størrelse, hvis man kan leve med, at den virkelig dybe bas mangler. En favorit på stranden til sommer.

Kraftig og robust
Sidste års sensation spiller nu endnu højere og er endnu bedre beskyttet mod elementerne.

Sidste års Charge 2+ var en behagelig overraskelse med god lyd, lang spilletid og vandtæthed. Den nye Charge 3 tager det til nye højder. Nu er den vandtæt til en meters dybde og har fået et par timers ekstra spilletid. Det betyder dog også, at den er mærkbart større og tungere end den tidligere model.

Takket være en USB-port kan man lade sine mobile enheder op, og det kraftige batteri giver også strøm nok til tablets. Der er fem farver at vælge imellem.

De gummibelagte knapper er gedigne, og højttaleren virker nem i brug. Vi savner NFC til nem parring med mobilen, men man kan tilslutte flere trådløse musikkilder og vælge imellem dem med en knap.

Men frem for alt har den JBL Connect, hvilket indebærer, at den kan kobles sammen med andre af producentens højttalere såsom Xtreme, Flip 3 og Pulse 2. De kan så enten spille det samme eller i stereo. Via app’en kan man også omdøbe højttalerne og opgradere softwaren.

Den store forskel på lyden i forhold til forgængeren er, at der er skruet op for udgangseffekten. Derfor har Charge 3 ikke alene en imponerende kraftig bas, men kan også fylde rummet med øredøvende musik. Balancen og lydkvaliteten er dog intakt, så ingen dele dominerer over andre.

Især elektroniske numre og hitlistemusik lyder glimrende, men den fungerer faktisk også godt med akustisk musik. Vores eneste ankepunkt er, at lydbilledet ikke er særlig åbent.

 

Konklusion

Vi var imponeret over forbedringerne på den forrige model, men den her tager alting et skridt videre. Beskyttelsen er opgraderet til helt vandtæt, og batterilevetiden er endnu bedre. Den kan oplade både telefon og tablet, når det behøves. Nyt er også, at man kan koble flere JBL-højttalere sammen og få endnu større lyd.

Lydkvaliteten er lige så god som på forgængeren, men den kan pumpe endnu mere effekt og bas ud. Det sker dog med finesse, så de fleste musikgenrer lyder godt.

Lille og prisbillig
Hvis du både har en tynd tegnebog og en lille kuffert, er Envaya Mini et godt valg til rejsen.

I sidste års test af Envaya syntes vi, at den var lidt tung af en rejsehøjttaler at være. Den nye Mini-model er til gengæld en af de mindste i testen og ikke noget, man behøver at bekymre sig om at få plads til i bagagen. Den kræver heller ikke en speciel oplader som storebror, men kan bruge mobilopladeren.

Den virker meget pålideligt bygget og er vandafvisende, selv om Denon ikke opgiver, præcis hvor resistent den er. Udseendet er forfriskende uden at springe i øjnene, og den fås i to farver.

I den ene ende finder man gummibelagte knapper til at skrue op og ned og starte eller sætte musikken på pause. I den anden ende er der en simpel batterimåler og en luge, der skjuler ladestik og AUX-indgang (mini-jack). Takket være NFC er det meget nemt at parre den med mobiltelefon.

Den eneste egentlige indvending, vi har, er at batteriet ikke holder så længe som opgivet, heller ikke ved almindelig lydstyrke. Og hvis man spiller højt, dør det endnu hurtigere. Det ville også have været rart med en app til at justere lyden.

Af en så lille højttaler at være har den overraskende kraftig bas. Derimod har den ikke nogen dybbas, hvilket dog også ville være at forlange det umulige. Derfor forsvinder f.eks. jordskælvsbassen på James Blakes “Limit to Your Love” helt. Man skal heller ikke presse den med høj volumen, for så begynder den at lyde lidt råt, og instrumenterne mudrer sammen.

Ved normal lydstyrke lyder den derimod rigtig godt med både rytmisk popmusik og akustiske numre. Det er ikke dårligt for en lille, billig højttaler.

 

Konklusion

Der findes både højttalere, der er mindre, og som lyder bedre, men så må man også betale for det. Envaya Mini formår at kombinere en meget bekvem størrelse med en pris, som de fleste har råd til, men uden at lyde dårligt af den grund. Så længe man altså ikke forventer ekstrem volumen eller dybbas. Den er også nem at bruge og kan tåle hårdhændet behandling og vandsprøjt.

Med andre ord opfylder den alle vores kriterier for at udnævnes til Bedste Køb.

Håndfast og vandfast
En kraftig højttaler med god bas og vejrbeskyttelse, men få funktioner.

Groove skiller sig ud fra mængden med sit nærmest kubeformede format. Højttaleren virker solidt bygget og har en tillidsvækkende tyngde. Det betyder, at den står stabilt på bordet, men er lidt mindre fristende at stoppe i tasken til udflugten. Det er dog ikke noget problem at gøre det, da den er sprøjtesikker, hvilket indebærer, at den kan tåle regn, men ikke bør nedsænkes i vand.

Batterilevetiden er også lang nok til, at man kan have den med hele dagen uden at tænke på at oplade den igen.

Hvis man vil afspille fra en musikkilde uden Bluetooth – eller bare for at spare lidt strøm – er der en ekstra AUX-indgang bag en klap på bagsiden. Her finder man også et ladestik, der fungerer godt med en almindelig mobiloplader på rejsen. De gummibelagte knapper på toppen, der styrer afspilningen, er tydelige, og betjeningen er enkel.

Hvis man er til at klage over noget, så er det, at man ikke får noget tilbehør med, og at der ikke er nogen ekstra funktioner, såsom højttalertelefon.

Takket være højttalerens form har Klipsch kunnet sætte i et seriøst højttaler-element i. Det gør, at man får en fyldig og håndgribelig bas, der dog ikke overdøver det øvrige register. Man kan spille ganske højt, men risikerer så at få forvrængning på visse typer musik.

Ved mere almindelig lydstyrke lyder højttaleren godt, men lyden hælder til den varmere og mere indsmigrende side. Indimellem kan det også blive lidt indelukket. Dens største svaghed er diskanten, der kan lyde lidt skarpt, især ved høj volumen.

 

Konklusion

Klipsch Groove er en kompakt og solid højttaler i et smart format. Batteriet holder til en dags brug, og takket være god vandbeskyttelse kan man tage den med udendørs. Den har færre funktioner end konkurrenterne, men er nem at betjene

Der er ganske vist noget sandhed i Klipschs påstand om, at højttaleren er vanvittigt kraftig, men hvis man prøver at udnytte volumenressourcerne, begynder den at lyde dårligt. På mere normal lydstyrke lyder den fint, omend lidt varmt og indsmigrende. Men den skiller sig ikke rigtig ud fra mængden.

  Læs også

  Forbedret dybvandsbombe

  Forbedret dybvandsbombe

  Logitech-ejede UE har forbedret sin vandtætte minihøjttaler og lover mere bas og større robusthed. Tilføj som favorit
  Google Nest Hub lanceres i Danmark

  Google Nest Hub lanceres i Danmark

  I dag bliver Googles “smart-skærm” tilgængelig i danske butikker!Tilføj som favorit
  Naim Mu-so 2

  Naim Mu-so 2

  Glem de andre. Naim Mu-so 2 sætter standarden for lydkvalitet.

  Tilføj som favorit
  Fornem klang fra Sverige

  Fornem klang fra Sverige

  Vi har smuglyttet til Marten Oscar og er blevet forført.Tilføj som favorit
  Ny højttalerserie fra Audiovector

  Ny højttalerserie fra Audiovector

  Den nye R-serie slægter high-end-udgaverne på.Tilføj som favorit
  Harman Kardon Citation One

  Harman Kardon Citation One

  Harman Kardon Citation One er et basmonster. På den dårlige måde.

  Tilføj som favorit
  En pandekageflad soundbar med det hele

  En pandekageflad soundbar med det hele

  DALI lancerer trådløs soundbar på high-end messe.Tilføj som favorit
  Dynaudio sætter pris på Confidence

  Dynaudio sætter pris på Confidence

  Et år efter annonceringen er der kommet priser på Confidence-højttalerne.Tilføj som favorit
  annonce