annonce
annonce
annonce
test:

SVS SB-4000

annonce

Amerikansk lowrider

Tilføj som favorit

Er du af dem, der synes, at bassen skal mærkes, lige så meget som den skal høres? Så vil du elske SVS’ nye monster-subwoofer.

Plus lbadvantages
Den kompakte sub fra SVS serverer dybbas i brutale mængder!
Minus lbdisadvantages
Bassen er ikke lige så stram og impulsiv som på de bedste i klassen.

“How low can you go?” Amerikanske SVS er på ti år vokset til at blive en af de mest respekterede subwoofer-producenter på kloden. De er også blandt de bedste, hvad angår at producere rigtig dyyyb bas – du ved, den, der kommer helt nede fra kælderen, sætter fundamentet i svingninger og ryster mors fineste porcelæn ned fra køkkenhylderne.

Den nye 4000-serie fra SVS sigter mod at levere endnu mere bas, uden at prisen løber løbsk. I serien finder vi bl.a. SB-4000, som er lille nok til at passe ind i en almindelig stue, men kraftig nok til at levere bas af den nabofjendtlige slags.

Med næsten ingen knapper er bagsiden temmelig spartansk, men SVS har sørget for både RCA og balancerede XLR-ind-/udgange, som gør det let at koble ekstra subwoofere til i kæde, hvis man vil. (Foto: SVS)

SVS SB-4000

Efter at have pakket den 46 kg tunge subwoofer ud og placeret den i et hjørne af testrummet kunne vi konstatere, at SB-4000 er en solid og velbygget sag. Vores testeksemplar kom med pianolak-finish til 2.000 kroner ekstra. Den spejlblanke lak tager sig utvivlsomt godt ud i stuen, men i en mørkelagt hjemmebiograf foretrækker vi den mere matte træfinérudgave.

Det kompakte kabinet er lige stort nok til at rumme en kraftig 13,5 tommers bas. Den speciallavede basmembran har et tykt gummiophæng for at opnå ekstra lang slaglængde samt et kraftigt magnetsystem og et robust chassis til at holde det hele under kontrol. Bas-enheden alene står for godt 20 kilo af den samlede vægt, hvilket siger noget om, hvor kraftig en “motor” vi har med at gøre!

Den forstærker, der driver det hele, er på 1200 watt, men kan levere op til 4000 watt spidseffekt, når det er nødvendigt …

De traditionelle knapper på bagsiden er erstattet af et frontmonteret display og digitale kontroller. (Foto: SVS)

Brugervenlighed og funktioner

4000-serien har også fået topmoderne betjening. Alle funktioner (volumen, fase, parametrisk equalizer osv.) kan styres via den medfølgende fjernbetjening eller – endnu bedre – via SVS-app’en, der gratis kan downloades til iPhone/iPad og Android. App’en byder på mange smarte funktioner, bl.a. muligheden for at gemme flere “presets” til forskellige lyttescenarier.

Den parametrisk equalizer gør det muligt at fintune frekvensgangen og luge de værste peaks fra basresponsen i rummet ud. Det skal dog bemærkes, at der er tale om manuelle kontroller: SVS har ingen “Auto EQ”, som en del andre producenter tilbyder, og du vil derfor skulle justere på egen hånd med måleudstyr.

SVS’ subwoofer kan også betjenes med en app til iOS og Android. (Foto: SVS)

Lydkvalitet

Som basglade læsere har påpeget, glimrede udfordreren fra SVS ved sit fravær i vores seneste subwoofer-test. Glæden var derfor stor, da vi fik SB-4000 ind på gulvtæppet og kunne prøve den af mod testvinderen fra Arendal Sound! Den imponerende 1723 Subwoofer 2 er p.t. vores reference til under 20.000 kroner.

Det står hurtigt klart, at SB-4000 har de rigtige gener. Vi starter med Snoop Doggs “M.A.C.A. (Make America Crip Again)”, og SVS’ sub leverer tung hiphop-bas i fuldt mål. Bassen få stoleryggen til at ryste, og det føles lidt som at cruise ned ad gaden i en sænket amerikanerbil med stor stereo: Bassen er virkelig fed, og de tunge anslag går som trykbølger gennem rummet.

Vi kan spille så højt, at naboklagerne strømmer ind, uden at subwooferen viser tegn på at give op. Både Geir og Audun nikker anerkendende.

Vi går videre til James Blakes “Limit to Your Love”. SVS-sub’en lyder noget nær perfekt på denne type dæmpede, monotone basgange. Den har endnu mere skub end Arendal i de allerdybeste frekvenser, og hele rummet ryster!

Så langt, så godt. Men hvordan står det til med lidt hurtigere, mere impulsive technorytmer? Deadmau5’s “Seeya” har en hurtig, hårdtslående bas, der virkelig sætter basresponsen på prøve, og her kan SVS slet ikke følge med Arendal! 1723 har væsentlig strammere bas med større dynamik i anslagene, uden at det skorter på slagkraft. SVS har også rigeligt med punch, men formår ikke at stoppe og starte igen lige så hurtigt, hvilket hæmmer musikken lidt.

“SVS lyder ikke lige så dynamisk og har ikke nær samme transientrespons som Arendal,” bemærker Geir.

Maria Menas cover af “I Was Made for Loving You” afslører også, at SVS-sub ikke er lige så musikalsk præcis som vores reference. Hvor Arendal gengiver kontrabassen let og legende i samspil med hovedhøjttalerne, har SVS en tungere, mere “subwoofer-agtig” lydkarakter. Den skiller sig tydeligt ud i lydbilledet, selv efter at vi har prøvet os frem med EQ-kontrollerne.

SVS lyder benhårdt, når der er film på programmet. Det eksploderende rumskib i Alien: Covenant slår, så det kan mærkes helt ind i rygmarven, men chokbølgen virker ikke lige så dynamisk og eksplosiv som på Arendal-sub’en med dens dobbelte basser.

Vi kunne selvfølgelig ikke dy os for at stressteste begge subwoofere med dybe frekvens-sweeps. Der er ingen tvivl om, at SVS har mere niveau fra 20 hertz og nedad, men gevinsten er ikke så stor, som vi havde håbet. Opad i frekvens har Arendal Sound nemlig mere tryk. Bassen virker også renere, hurtigere og strammere, med en mere sømløs overgang til vores hovedhøjttalere (Focal Kanta No.2).

SVS og Arendal Sound: SB-4000 må klare sig med én 13,5 tommers bas-enhed, hvor nordmanden kan prale af to 13,8-tommere. SVS kan dog slå sig på brystet med ekstrem slaglængde og en kampstærk forstærker. (Foto: Audun Hage)

Konklusion

SVS SB-4000 er en potent subwoofer med enorme mængder af dybbas fra et relativt kompakt kabinet. Her får du en saftig og vægtig bas, der kan sætte hele rummet i svingninger!

Efter at have testet en lang række subwoofere i denne størrelses- og prisklasse kan vi slå fast, at SVS kan hævde sig mod de bedste, men den når ikke helt til tops. Amerikaneren må nemlig se sig slået på målstregen af den nyankomne fra Arendal, som har besnærende attack og impulsvilje.

Type: Trykkammer
Bas-enhed: 13,5"
Forstærker: 1200 W
Frekvensområde: 19-310 Hz (+/-3 dB)
Mål: 46,5 x 45,3 x 53 cm
Vægt: 46,4 kg
Andet: SVS-app

WebSVS SB-4000

Importør: av-connection.dk

Producent: SVS

Pris13.999,-


Pris: 13999 kr
Bedste pris på SVS SB-4000
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Skriv et svar

  Læs også

  Sonos har fået Google Assistant i Skandinavien

  Sonos har fået Google Assistant i Skandinavien

  Efter flere forsinkelser er Sonos klar med Google Assistant i Skandinavien. Eller rettere: Sverige og Danmark har fået det, mens Norge stadig må vente lidt.Tilføj som favorit
  Sonos Move

  Sonos Move

  Sonos klipper ledningerne og slipper deres første højttaler ud i det fri.

  Tilføj som favorit
  Prisbillige højttalere fra Focal

  Prisbillige højttalere fra Focal

  Spændende løsninger, der skal give en behagelig og præcis diskant – og god balance i lyden i øvrigt.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Enkle Wi-Fi-højttalere fra JBL

  IFA 2019: Enkle Wi-Fi-højttalere fra JBL

  Større udvalg af trådløse højttalere og raffinerede helt trådløse hørepropper.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Braun er tilbage

  IFA 2019: Braun er tilbage

  Højttalere fra Braun genopstår.Tilføj som favorit
  Sonus faber lancerer Olympica Nova

  Sonus faber lancerer Olympica Nova

  Hvis de spiller lige så godt, som de ser ud, har vi noget at glæde os til.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

  IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

  Rygterne viste sig at tale sandt: Sonos lancerer deres første bærbare højttaler under IFA! Sonos Move kommer her i september.Tilføj som favorit
  Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

  Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

  Og den bliver faktisk vanvittig billig (af B&O at være)!Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu