Sumiko er et relativt nyt mærke i subwoofer-verdenen, men med den mægtige McIntosh-koncern i ryggen er de bestemt ikke dilettanter: Deres subwoofere er faktisk udviklet af det samme team, som laver Sonus Faber-højttalerne. Det giver nogle forventninger til både lyd og æstetik.
S.10 er Sumikos største subwoofer og har en lækker udførelse i blank pianolak. Ud fra navnet kunne man tro, at den var udstyret med en 10 tommers bas, men nej, her er det 12 tommer, vi taler om – endda to af slagsen!
Ud over en aktiv 12-tommer, der spiller ned mod gulvet, har den en identisk, men passiv membran på siden, der hjælper subwooferen med at gengive de laveste frekvenser. Det er en mere sofistikeret (og dyrere) løsning end traditionel basrefleks, men det virker.
Lydkvalitet
Vi starter lytteseancen med musik, og der er ingen tvivl om, at Sumikos subwoofer spiller meget præcist rent tonalt. Den følger basgangen på Maria Menas “I Was Made for Loving You” til punkt og prikke, og adskiller de forskellige tonehøjder godt. Det lyder saftfuldt og kraftfuldt på samme tid, og vi kan høre små, fine detaljer, der udebliver på nogle af de andre subs.
Subwoofere med passivt slave-element kendetegnes af og til af en lidt mere træg transientrespons end dem med det mere almindelige trykkammer, men det hører vi ingen tegn på her.
Der er dog noget, der ikke helt stemmer. Når vi spiller hurtige elektroniske basrytmer (f.eks. deadmau5’s “Seeya”), er det tydeligt, at anslagene fra subwooferen hænger lidt efter fronthøjttalerne. Vi tænker, at det kan skyldes, at vi bruger high-level-indgangen med højttalerkabel direkte fra forstærkeren, og det viser sig at passe.
S.10 har utvivlsomt sin berettigelse i stereosammenhæng, men med en surround-receiver som Marantz 8012 er det tydeligvis bedre at bruge et almindeligt signalkabel og lade rumkorrektionen justere afstand og forsinkelse. Det fiksede timing-problemet og gav en meget stram og kontrolleret dybbas, som var glimrende i sync med fronthøjttalerne.
Sumiko S.10 har evnen til at slå til, når det virkelig gælder. De dybe toner på ARY’s “The Sea” serveres med et massivt tryk, og det samme gælder de dybe toner i Alien: Covenant. S.10 klarer også vores torturtest uden at bukke under og havde ingen problemer med at gengive hørbar (og følbar!) respons ned til 20 Hz.
Konklusion
Sumiko S.10 er den dyreste subwoofer i testen, men den byder også på et lidt mere eksklusivt design samt alsidige tilslutnings- og justeringsmuligheder.
Lydmæssigt er det også en subwoofer, der henvender sig til de audiofile feinschmeckere, som vil have i både pose og sæk. Bassen er stram og super detaljeret, men den mangler heller ikke kraft. Her får du en god kombination af muskler og finesser i én og samme sub!
Også i denne test:
Arendal Sound 1723 Subwoofer 2
Jordskælv på dåse
Når det gælder ren og uanstrengt dybbas, har vi næppe hørt bedre end denne dommedagsmaskine fra Arendal.
Bowers & Wilkins DB4S
Teknologisk vidunder
Hvis NASA skulle lave subwoofere, ville de gøre det sådan her.
Monitor Audio Silver W-12
Når musikken er vigtigst
Silver W-12 er til dig, der først og fremmest vil have en kompakt subwoofer, som lyder glimrende på musik.
Yamaha NS-SW1000
Gør hvad den skal
Yamahas subwoofer har kraft nok til at trykke den af og er hurtig nok på musik. Den har bare ét problem.
M&K Sound V12
Hurtig og præcis
Hvis du vil have dyb, slagkraftig bas fra en kompakt og let placérbar subwoofer, er M&K’s V12 klart blandt de bedste.
XTZ SUB 1X12
Samme sjov til den halve pris
Subwooferen fra XTZ koster kun det halve af, hvad de andre kræver for tilsvarende størrelse og slagkraft. Og den viger ikke for nogen!
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer