TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Klipsch Cinema 400

Lidt grov i kanterne

Klipsch Cinema 400 kan spille højt og rent med kraftig bas, men den store surround-følelse udebliver.

Af / 22/11/2022 - 09:00
Klipsch Cinema 400

Lyd & Billede mener

  • Klipsch Cinema 400 leverer et grandiost lydbillede med god bredde, jævn klangbalance og fyldig bas fra subwooferen.
  • Soundbaren understøtter ikke Dolby Atmos, og den mangler egne højttalere til centerkanalen. Den kraftige bas kan virke lidt ukontrolleret.

Klipsch er ligesom JBL et legendarisk navn inden for højttalere, med en stamtavle, der strækker sig helt tilbage til 1946. Den amerikanske producent er kendt for sine højeffektive hornhøjttalere og har forsøgt at overføre noget af det samme ‘DNA’ til sine soundbars. Vi har testet flere af modellerne med gode resultater, og nu er det tid til den mindste i flokken! 

klipsch cinema 400 sound bar scaled 1 scaled 1
Klipsch har en fin byggekvalitet med træ på siderne og betræk i sort højttalerstof. Designet er måske mere rough end pænt, men i det rette miljø vil den passe fint ind. (Foto: Klipsch)

Klipsch Cinema 400

Cinema 400 er den mindste soundbar fra Klipsch, men det betyder ikke, at den er særligt lille: Med en bredde på 101 cm passer den fint til de mellemstore TV-skærme. 

Klipsch-planken har et ‘rocket’ look med horndiskanter og træværk, som trækker paralleller til hi-fi-højttalerne i Reference-serien. Den trådløse subwoofer er ret kompakt, men har alligevel plads til en kraftig 8-tommers basenhed. 

Soundbaren tilsluttes nemt TV’et via HDMI ARC, og den kan desuden afspille musik via Bluetooth. Men derudover har denne model ingen speciel wi-fi- eller multirumsfunktionalitet.  

Udover den medfølgende fjernbetjening har Cinema 400 betjeningsknapper på toppen. Bag højttalerbeklædningen kan vi skimte en række lysdioder, som giver os status over funktioner og indstillinger, når vi sidder i sofaen.

Annonce
Cinema400_Carousel_8 Cinema400_Carousel_7 Cinema400_Carousel_2
<
>

Lydkvalitet

Klipsch Cinema 400 bruger en enkel højttaleropsætning med en stereokonfiguration (2.1). Den har således ikke samme mulighed for at skabe et surround-indtryk som de mere avancerede soundbars i testen. 

Klipsch Cinema 400
Til Klipsch Cinema 400 er anvendt højttalerenheder af god kvalitet, men vi savner en dedikeret centerhøjttaler i midten, som man finder det på de større 600 og 800-modeller. (Illustration: Klipsch)

Når det gælder lyden i praksis, oplevede vi alligevel, at Cinema 400 havde flere gode kvaliteter, og soundbaren præsterer en fin rumfornemmelse til Netflix-serien Dahmer. 

Serien om den sagnomspundne seriemorder har et stemningsskabende soundtrack fyldt med små indviklede detaljer, og Klipsch trækker os tæt ind i handlingen. Dialogerne er klare og klangfulde, og selv om de ikke altid er fysisk centreret i midten, er realismen til at tage og føle på. 

Under intense skydescener fra Snabba Cash beviser Klipsch-soundbaren, at den kan spille højt og rent. Her smælder det fra pistolmundingen, uden at lyden bryder op og forvrænges. Oveni er der masser af kapow fra den trådløse subwoofer. Bassen er levende og dyb! 

klipsch cinema 400 sub scaled 1 scaled

På mere surround-fokuserede lydspor som Drive to survive kan vi dog ikke undgå at lægge mærke til, at Cinema 400 har et lidt smallere lydbillede end de bedste. Den er ikke i stand til at pakke os ind i en ‘lydboble’, som de bedste Atmos-soundbarer kan, og lydeffekterne bevæger sig ikke rundt om os i samme grad. 

Surround-effekten er ikke lige så besnærende her som med Atmos-soundbarerne fra Samsung og JBL. Det er helt tydeligt, at man mister noget uden Dolby Atmos,” siger Geir Nordby. 

Når det drejer sig om at lytte til musik, er lyden fra Klipsch dog ganske overbevisende. Den har et energisk og tæt lydbillede, der har god klarhed i toppen, takket være de fremragende horndiskanter. Derudover er basgengivelsen kraftfuld og går dybt ned i frekvensområdet. Det er ikke det strammeste og mest præcise, vi har hørt, men giver god tyngde og fundament til både musik og lydeffekter. 

Konklusion

Klipsch Cinema 400 er en mellemstor soundbar med god byggekvalitet hele vejen igennem. Højttalerkonfigurationen er standard stereo/2.1 og understøtter derfor ikke de mere avancerede lydformater. Det er unægteligt lidt en skam, da flere af konkurrenterne i prisklassen nu kommer med flere kanaler. Til gengæld lyder soundbaren glimrende til stereolyd og til musik. Har du et ældre TV, hvor du ønsker at opgradere lyden på en enkel måde, kan Cinema 400 være et godt valg. 

 

Karakter
Klipsch Cinema 400
Basic

Også i denne test:

Samsung HW-Q610B

Liver op i TV-stuen

Samsung HW-Q610B leverer stor lyd for pengene og viser, hvor vigtigt det er med en subwoofer. Men den fungerer bedre til film end til musik.

Stort lydbillede, fint indtryk af lyd ovenfra, og stor underholdningsfaktor på film. Tydelige og klangfulde dialoger, og godt tryk på bassen på film og TV.
Subwooferen er for træg og svulstig ved afspilning af musik og bør dæmpes en del.
Læs hele testen

Sonos Ray + Sub Mini

Godt samspil – men mangler noget vigtigt

Sonos' billigste soundbar klarer sig ikke særlig godt på egen hånd. Men hvad så, når den får hjælp af subwooferen Sub Mini?

Klare dialoger, bredere lyd end størrelsen giver indtryk af. Fine, rene bastoner. Bedste bas i klassen?
Ingen HDMI, og ingen Dolby Atmos. Det findes løsninger med bedre surround-effekt. Ikke den spændstigste dynamik.
Læs hele testen

TCL C935U

Når ikke op

Vi er vant til at få meget for pengene hos TCL. Men man kan med rimelighed forvente noget mere, end denne soundbar leverer.

Godt udstyret, netværksfunktioner med musikstreaming. Klare dialoger.
Tynd lyd, dårligt samspil mellem soundbar og subwoofer.
Læs hele testen

JBL Bar 500

Amerikanske muskler

Denne soundbar fra JBL leverer et stort og mægtigt lydbillede med benhård bas!

JBL Bar 500 giver en god surround-følelse, samtidig med at dialogerne er friske og klare. Den hårdtslående bas bidrager til stort engagement, både når det gælder film og musik.
Bar 500 har ingen opadvendte Atmos-højttalere, og subwooferen er lidt mere pladskrævende end de kompakte alternativer.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Milepæl for Buchardt

Tung high-end fra Dali i et pænere format

Ny leder i budgetklassen

En åbenbaring

Sonos Arc Ultra tager lyden til nye højder

Skræddersyet muskelbundt

Lyden af dansk storhed

Fugl Fønix

Soundbar, højttaler og møbel: Tre ting på én gang

Technics knock out

Blæser dine ører af!

Årets bedste soundbar fra Samsung?