TCL TS8132 er en relativt stor soundbar på præcis 1 meter i bredden. Til gengæld ser den diskret ud klædt i sort stof, og den medfølgende subwoofer er ret stram og kompakt med en basenhed, der vender ned mod gulvet.
På tilslutningssiden kan TS8132 prale af HDMI eARC, og den understøtter også trådløs musikafspilning via Bluetooth, Chromecast og AirPlay. TCL’s soundbar udmærker sig desuden med et stort display under stofbetrækket, som giver hurtig information om lydformat, volumen og andre indstillinger, og som slukkes, når det ikke er i brug. Smart!
TCL TS8132 i praksis
TCL har allerede gjort sig bemærket med den billige model TS8111, som også understøtter Dolby Atmos surround-lyd. På storebror TS8132 har de imidlertid taget det et skridt videre: Med en separat centerkanal i midten plus højdekanaler på toppen (som reflekterer lyd via loftet) skal den i teorien kunne gengive et mere tredimensionelt lydbillede.
Vi bemærker allerede ved den første lytning, at TCL-soundbaren byder på en større og mere overbevisende surround-oplevelse end Panasonic. Her får vi en ordentlig følelse af at sidde inde i en lydboble med lydeffekter på kryds og tværs.
TS8132 får adrenalinet til at pumpe, når vi spiller introduktionen til Formel 1-dokumentaren Drive to Survive. De højlydte F1-motorer brøler imod os, mens baggrundsmusikken fylder rummet. Den nedadvendte sub får også rummet til at ryste. “Det lyder da FEDT,” udbryder Geir.
TCL-soundbaren har også en separat centerkanal, som bidrager til, at stemmer kommer bedre ud, end de f.eks. gør på Panasonic. Vi måtte imidlertid justere diskantniveauet en smule op, før vi fik den ønskede klarhed; på niveau 0 lyder det lidt uldent og indelukket.
Kræsne, som vi er, kan vi selvfølgelig finde noget at prikke til: Det mærkes, at subwooferen er lidt overivrig og ikke specielt stram. Vi måtte reducere basniveauet lidt, for at den ikke skulle blive for dominerende.
Desuden bemærker vi (især på musik), at overgangen mellem soundbar og subwoofer godt kunne have været mere jævn. Bassen hænger lidt bagefter den øvrige lyd og rammer ikke altid basanslagene lige præcist. Det virker, som om den trådløse forbindelse giver en lille forsinkelse.
TCL-soundbaren fungerer generelt godt til musik, så længe man ikke lader sig friste til at spille for højt. Den lyder lidt anstrengt på høj volumen, og der kommer et punkt, hvor subwooferen ikke vil mere og begynder at forvrænge. Hvis man har et stort rum, der skal fyldes med lyd, bør man derfor nok kigge efter en større og kraftigere løsning.
Konklusion
TCL TS8132 er afgjort en af de mest prisgunstige soundbars i testen. For 2.500 kroner får man trådløs subwoofer, Dolby Atmos 3D-lyd og indbyggede “up-firing” højdekanaler, der ovenikøbet lyder rimelig overbevisende – så længe man ikke spiller ekstremt højt.
Der findes endnu federe soundbars, men de koster så også flere penge!
Også i denne test:
Panasonic SC-HTB490
Helt okay til prisen
Testens billigste soundbar vil give en klar lydforbedring, men viser også, at det kan betale sig at smide lidt ekstra penge på bordet.
Klipsch Cinema 600
Benhård bas
Med Klipsch ved roret kommer der liv i de små hjem, når kuglerne flyver, og eksplosionerne brager løs. Det her må være det mest intense, vi har hørt til denne pris!
Yamaha ATS-2090
Heftig nok
Yamahas soundbar underholder på film med klare dialoger og rimelig kraftig lyd. Men er den lige så god til musik?
Samsung HW-Q610A
Imponerende lydbillede
Samsung HW-Q610A er en fremragende soundbar med stor, tredimensionel lyd, og Atmos-effekterne er til at tage og føle på.
Er det ikke ulovligt at bare kopiere en anmeldelse fra et udenlandsk medie og smide det igennem Google translate? Jeg har netop læst præcis den samme anmeldelse ord for ord på et udenlandsk medie.
Hei Høy!
Da har du nok lest anmeldelsen på et av våre søster-sites på norsk, svensk eller engelsk (LB Tech Reviews) 🙂
—
mvh
Audun Hage